Witam
Chciałbym zapytać Państwa, czy podpisujecie państwo aneks dot. wcześniejszego przejęcia mieszkania?
Moje wątpliwości budzi kilka zapisów zawartych w tym dokumencie np podpunkty: II 2, II 3 oraz II 4
Pozdrawiam
Aneks dot. wcześniejszego przejęcie mieszkania - os. Botanika / Kraków
Re: Aneks dot. wcześniejszego przejęcie mieszkania - os. Botanika / Kraków
mehow pisze:Moje wątpliwości budzi kilka zapisów zawartych w tym dokumencie
Hej, a jakie masz wątpliwości z nim związane z aneksem? Chyba nie wszyscy dostali takie pisma? Nie wiesz jak to wygląda?
-
Witam.
Większość osób aneksów nie podpisuje,ponieważ jest on korzystny ale tylko dla dewelopera.W ten sposób chce on uniknąć wypłacenia kar umownych w związku z opóźnieniem odnośnie terminu oddania mieszkań do użytku.Najlepiej wyszukać na fb grupę OSIEDLE BOTANIKA MIESZKAŃCY i być na bieżąco odnośnie wszelkich informacji.
Pozdrawiam
Większość osób aneksów nie podpisuje,ponieważ jest on korzystny ale tylko dla dewelopera.W ten sposób chce on uniknąć wypłacenia kar umownych w związku z opóźnieniem odnośnie terminu oddania mieszkań do użytku.Najlepiej wyszukać na fb grupę OSIEDLE BOTANIKA MIESZKAŃCY i być na bieżąco odnośnie wszelkich informacji.
Pozdrawiam
Właśnie takie wątpliwości budziły we mnie te zapisy. Chciałem się upewnić, że nie jestem w tym osamotniony.
Elko jeżeli chodzi o pismo to otrzymałem je na e-maila, po tym jak wyraziłem chęć wcześniejszego przejęcia mieszkania.
Dagmaro, czy wiesz może jak wygląda proces ewentualnego egzekwowania wypłaty kar umownych od dewelopera? Czy to będzie się wiązało z wizytą w sądzie? Czy może nasze umowy stawiają nas jakoby na wygranej pozycji z automatu.
Ps. Bronie się przed fb rękami i nogami.
Liczę na to że tu też jest ciekawie:-D
Pozdrawiam
Elko jeżeli chodzi o pismo to otrzymałem je na e-maila, po tym jak wyraziłem chęć wcześniejszego przejęcia mieszkania.
Dagmaro, czy wiesz może jak wygląda proces ewentualnego egzekwowania wypłaty kar umownych od dewelopera? Czy to będzie się wiązało z wizytą w sądzie? Czy może nasze umowy stawiają nas jakoby na wygranej pozycji z automatu.
Ps. Bronie się przed fb rękami i nogami.

Pozdrawiam
-
Pytaliśmy się dewelopera,jak będzie wyglądała sprawa związana z wypłaceniem kar umownych.Odpowiedział iż na chwilę obecną,przebieg tego procesu nie jest jeszcze ustalony.Spokojnie czekamy jak minie nam termin przeniesienia własności,który w umowie mamy na 31.10 W listopadzie będziemy się dowiadywać co dalej.Odnośnie aneksu,to bardzo duże ryzyko remontować mieszkanie kiedy budynek A nie jest jeszcze wogóle odebrany przez Inspektora Budowlanego.Deweloper myślał że większość osób zdecyduje się na podpisanie aneksów i tym bardziej zrezygnują z kar umownych.Stało się jednak odwrotnie.Nie jest uniknione że w kwestii wypłacenia kar będziemy większością kierować pozew zbiorowy do sądu.Wszystko zależy od podejścia dewelopera do owego tematu.Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie w listopadzie.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2018, 7:30 przez Dagmara12345, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok dziękuję Ci bardzo. Jestem dokładnie tego samego zdania co Ty. Też mam dokładnie taki sam termin przeniesienia.
Ok. No to czekamy.
Pozdrawiam.
(Również dewelopera
Ok. No to czekamy.
Pozdrawiam.
(Również dewelopera

Cześć,
Myślicie, że w kwestii kar kontaktować się już z deweloperem, czy czekać spokojnie na oddanie mieszkania i podczas procedury to ustalać?
Myślicie, że w kwestii kar kontaktować się już z deweloperem, czy czekać spokojnie na oddanie mieszkania i podczas procedury to ustalać?
-
Pytałam w biurze i nie mają jeszcze ustalonej procedury odnośnie wypłaty kar umownych.My czekamy i będziemy tą kwestie poruszać w momencie odbioru mieszkania.
Rozumiem.
A pytanie z trochę innej beczki, czy znacie kogoś kto podpisał aneks i odebrał już mieszkanie? Ciekaw jest jak wyglądają kwestie związane z usterkami etc. Bardzo krzywe ściany mamy?
A pytanie z trochę innej beczki, czy znacie kogoś kto podpisał aneks i odebrał już mieszkanie? Ciekaw jest jak wyglądają kwestie związane z usterkami etc. Bardzo krzywe ściany mamy?
Wróć do „Osiedle Botanika – forum mieszkańców inwestycji”