Witam wszystkich
Pisze do tych ktorzy juz kupili lub odebrali mieszkania na Botanice,przymierzam sie do kupna i stad moje pytanie,jak wygladaja mieszkania po odbiorze,jak z wykonaniem przez dewelopera,ogolnie czy deweloper jest ok,czy nie bylo zadnych problemow co do poprawek?
Z gory dzieki za informacje
Pozdrawiam
Jakość mieszkań / jaka jest jakość gotowych mieszkań od dewelopera - Botanika Kraków
-
Re: Jakość mieszkań / jaka jest jakość gotowych mieszkań od dewelopera - Botanika Kraków
Akurat remontujemy na tym osiedlu łazienkę.Tyle co powiem to nie podobają mi się tynki w łazience,a generalnie rodzaj bo są gipsowe a powinny być cementowo wapienne zatarte niechlujnie ale piony i kąty mają.Wylewka miejscami w łazience troszkę za cienka ale do przejścia.Listwy przyokienne od środka dołem niechlujnie zamontowane bo sporo odstają,po prpostu wygląda to nieestetycznie.A i jeszcze jedno strop jest chyba z prefabrykatów i deweloper sprytnie to zamaskował gładzią ale tylko jak wszedłem na remont mieszkania od razu zgłosiłem inwestorowi a wygląda to tak że co jakieś 2. 5metra macie pęknięcia na sufitach od ściany do ściany bo strop pracuje jak w blokach z wielkiej płyty więc kto ma większą gotówkę to zalecam montaż sufitu podwieszanego z płyt gk na ruszcie metalowym bo tylko to jest gwarancją że w przyszłości nic wam nie pęknie,druga tańsza alternatywa przyklejenie flizeliny po całości bo jak tego nie zrobicie to będziecie musieli się przyzwyczaić to tych pęknięć.Jakieś pytania to pisać czekajmarzec@gmail.com
Re: Jakość mieszkań / jaka jest jakość gotowych mieszkań od dewelopera - Botanika Kraków
W Bl.C stropy lane. Nie ma pęknięć. Dobre wykończenie. Najwidoczniej projekt i wykonanie zostało zmodyfikowane, ale i cena za m2 wyższa w tym bloku. Jedynie te scianki gipsowe, łazienka przegięcie
Pozostaje je samodzielnie wzmocnic płytą.

Wróć do „Osiedle Botanika – forum mieszkańców inwestycji”