Witajcie,
przymierzam się do zakupu i montażu boxu garażowego.
czy jest ktoś w podobnej sytuacji i orientował się bardziej szczegółowo czy to wymaga jakichś pozwoleń ze strony dewelopera? lub zagospodarowania miejsca postojowego?
polecacie jakieś firmy?
Box garażowy i jego montaż w garażu podziemnym - Centralna Park
Re: Box garażowy i jego montaż w garażu podziemnym - Centralna Park
Rozumiem ,ze masz jedno z nielicznych, fajnych szerszych miejsc.
Montaż na standardowych utrudni życie i Tobie i właścicielom sąsiednich
Montaż na standardowych utrudni życie i Tobie i właścicielom sąsiednich
Z tego co się wstępnie orientowałem (bo też o tym myślę), to wymaga tylko poinformowanie administrację, że coś takiego robisz. Nie można montować na częściach wspólnych. Same miejsce, jeśli już jest po podpisaniu aktów jest w całości Twoją własnością.
Ale fakt, trzeba rozważyć jak bardzo będzie to utrudniało życie Tobie i sąsiadowi z miejsca obok.
Ale fakt, trzeba rozważyć jak bardzo będzie to utrudniało życie Tobie i sąsiadowi z miejsca obok.
jeśli to jest miejsce sąsiadujące z innym to nie rozsądnym będzie zamontowanie boxu bo ani ty ani sąsiad nie wysiądzie z samochodu.
Nie wiedziałem że coś takiego w ogóle istnieje, dzięki za pomysł!
Na na szczęście mam dwa miejsca obok siebie ograniczone ścianami, więc nie będę nikomu przeszkadzać poza samym sobą montażem tego boxa
Na na szczęście mam dwa miejsca obok siebie ograniczone ścianami, więc nie będę nikomu przeszkadzać poza samym sobą montażem tego boxa
A nie ma takich boksów garażowych też, które montuje się na ścianie przed maską samochodu, powyżej niej? Coś takiego chyba nie przeszkadzałoby właścicielom sąsiednich miejsc postojowych w garażu..
Ja mam rodzinę wielodzietna więc i samochód jest dyzy - 4,9m długości i 1,8m szerokości. Jak by coś stało "w granicy" to nie ma szans wykręcić aby wjechać 
Zresztą i wyjazd z tego boxu chyba byłby mega nie wygodny - już w garażu indywidualnym się muszę napocić.
Inna sprawa ,ze jest kilka bardzo fajnych miejsc gdzie takie rozwiązanie będzie idealne.
W połowie garażu np ktoś ma miejsce , gdzie obok jest 1,5m wolnej przestrzenie - szczęściarz.

Zresztą i wyjazd z tego boxu chyba byłby mega nie wygodny - już w garażu indywidualnym się muszę napocić.
Inna sprawa ,ze jest kilka bardzo fajnych miejsc gdzie takie rozwiązanie będzie idealne.
W połowie garażu np ktoś ma miejsce , gdzie obok jest 1,5m wolnej przestrzenie - szczęściarz.

Tak to coś wygląda, cudo architektury to nie jest, ale jak ktoś nie ma komórki lokatorskiej to dobre i tyle. Stawia się na froncie miejsca postojowego, przy parkowaniu nachodzi na maskę. Nie przykręca się żadnymi śrubami, nie ingeruje się w żadne elementy garażu, jest stabilne.
Parkingowy sąsiad się "ucieszy" 

A ja myślałem ,ze Wam chodzi o taki box na cały garaż - z siatki 
Takie cos na końcu miejsca nie powinno przeszkadzac nikomu

Takie cos na końcu miejsca nie powinno przeszkadzac nikomu
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”