Dostawca internetu i telewizji - osiedle Centralna Park w Krakowie

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: Dostawca internetu i telewizji - osiedle Centralna Park w Krakowie

Postautor: jafarek » 01 mar 2017, 0:58

sojus pisze:a ja pisałem że informacja jaką uzyskałem jest taka że zgodnie z przepisami każdy ma dostęp do łącza - jeśli tylko będzie chciał może świadczyć usługi

No tak, dostawca może się podłączyć. Kwestia czy będzie chciał, czyt. czy będzie mu się to opłacało.
U nas zapewne tak, trochę mieszkań jednak będzie.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 15 mar 2017, 23:08

Z dzisiejszych informacji, wynika, że do wyboru będzie ok. 9 dostawców w tym UPC, Netia, Orange.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 16 mar 2017, 11:05

jafarek pisze:Z dzisiejszych informacji, wynika, że do wyboru będzie ok. 9 dostawców w tym UPC, Netia, Orange.

ISTS rowniez jest w tej 9-tce dostawcow?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 16 mar 2017, 11:14

blakeg1 pisze:
jafarek pisze:Z dzisiejszych informacji, wynika, że do wyboru będzie ok. 9 dostawców w tym UPC, Netia, Orange.

ISTS rowniez jest w tej 9-tce dostawcow?
Niestety nie wiem. Ale wybór jest spory, więc jakaś szansa jest.

knudsen

Postautor: knudsen » 16 mar 2017, 11:24

Z tego co widziałem ISTS był na innych inwestycjach LCC.

Kolega ma net z ISTS i jest bardzo zadowolony.

Nowy

Postautor: Nowy » 16 mar 2017, 21:57

Był temat na forum, w którym były opinie o internecie z ISTS, ja mam mieszane uczucia po jego przeczytaniu. Ale na szczęście wybór teraz duży, więc każdy może testować prawie dowolnego operatora :)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 17 mar 2017, 10:37

a ja mam pytanie odnosnie tv, moze wydac sie glupie ale nie wiem jak to dziala...
czy jak zaloze sobie telewizje (powiedzmy nc+) i dostane od nich dekoder i satelite, to ta satelite montuje u siebie na balkonie?
gdyby kazde mieszkanie mialo takie satelity na balkonach to blok nie wygladalby zbyt korzystnie, dlatego nie wydaje mi sie bym mial racje.
Jak to jest?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 17 mar 2017, 11:18

blakeg1 pisze:a ja mam pytanie odnosnie tv, moze wydac sie glupie ale nie wiem jak to dziala...
czy jak zaloze sobie telewizje (powiedzmy nc+) i dostane od nich dekoder i satelite, to ta satelite montuje u siebie na balkonie?
gdyby kazde mieszkanie mialo takie satelity na balkonach to blok nie wygladalby zbyt korzystnie, dlatego nie wydaje mi sie bym mial racje.
Jak to jest?

Raczej nie. Po to są właśnie anteny na dachu, żebyś tylko podpiął się do gniazdka.

Boston

Postautor: Boston » 17 mar 2017, 11:56

blakeg1 pisze:a ja mam pytanie odnosnie tv, moze wydac sie glupie ale nie wiem jak to dziala...
Jak to jest?

Hej, jak juz wspominalismy wczesniej w innym watku - mamy anteny zbiorcze na dachu i gniazda TV w salonie i magiczne skrzynki w przedpokoju.

jak dostaniesz dekoder od dostawcy internetu i tv wystarczy go podpiac do gniazda TV w salonie i bedzie dzialalo :)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 20 mar 2018, 9:35

wczoraj bylem w siedzibie internetu ISTS i powiedziano mi ze nie swidcza poki co uslug w oddanym juz bloku na naszym osiedlu

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”