Witam,
obecnie przymierzam się do kupna narożnego mieszkania w budynku A na ostatnim piętrze.
Przeglądnąłem forum i zauważyłem problem z ciśnieniem wody na ostatnich piętrach - czy ten problem został wyeliminowany?
Czy ktoś mógłby podać zalety oraz wady mieszkania na ostatnim piętrze w Centralna Park? - Zwłaszcza związane z ogrzewaniem - zimą dużo zimnej/latem bardzo gorąco?
Również jestem otwarty na wszelkie sugestie i z góry dziękuję za informację.
Pozdrawiam!
Zakup narożnego mieszkania na ostatnim piętrze - opinie - Centralna Park
Re: Zakup narożnego mieszkania na ostatnim piętrze - opinie - Centralna Park
Mieszkam na ostatnim piętrze w budynku E (piątym) i póki co nie zauważyłam żadnych problemów z ciśnieniem wody. Albo coś w tej kwestii poprawili, albo wynika to z faktu, że wciaż niewiele ludzi się wprowadziło. Jedyną niedogodnością jeśli chodzi o wodę jest długi czas oczekiwania na ciepłą (czasem naprawdę sporo trzeba wylać zimnej, żeby sie doczekać czegoś cieplejszego, ja mam ten problem szczególnie w kuchni).
Ja osobiście ostatnie piętro bardzo sobie chwalę, przynajmniej nikt mi nie łazi nad głową i widok z okna też jest całkiem znośny póki co.
Ja osobiście ostatnie piętro bardzo sobie chwalę, przynajmniej nikt mi nie łazi nad głową i widok z okna też jest całkiem znośny póki co.
Dzięki za wiadomość. Jak wygląda sytuacja z temperaturą w mieszkaniu? Mogę wiedzieć jaki metraż?
My też na ostatnim i ciśnienie jest fatalne, około 2bary jak nikt inny nie puszcza wody. Jak inni puszcza albo nawet ktoś w naszym mieszkaniu w innym pkt to ciśnienie jest około 1 bar.
Ja mam problem żeby spłukać szampon z włosów...
Aha, i jest spora różnica między 5 a 7 pietrem. Na 5 jest pewnie z 1bar większe ciśnienie.
madziks pisze:My też na ostatnim i ciśnienie jest fatalne, około 2bary jak nikt inny nie puszcza wody. Jak inni puszcza albo nawet ktoś w naszym mieszkaniu w innym pkt to ciśnienie jest około 1 bar.
A mogę zapytać który budynek i jaki metraż mieszkania?
Budynek e, metraż nie ma tu znaczenia.
Oczywiście ze jest problem z ciśnieniem ale to chyba nie Warunek przy zakupie mieszkania - bo... to kwestia regulacji zapewne ale dopóki się większość nie wprowadzi to nie będzie wiadomo czy istnieje problem nadal czy trzeba interweniować 

U nas już regulowali, więcej tego robić nie będą. Lcc się wypięło, problemu nie widzi bo przecież w war. tech. dopuszczone jest 0,5 bara... Żal.pl
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”