Czesc,
Zauwazylem dzis na stronie LCC informacje o nowym etapie osiedla w przygotowaniu:
VI etap w przygotowaniu – planowany termin rozpoczęcia sprzedaży I/II kw. 2019.
Wie ktos, w ktorym miejscu powstanie szosty blok?
VI etap osiedla Centralna Park od LC Corp
VI etap osiedla Centralna Park od LC Corp
- Załączniki
-
- Capture1.PNG (160.68 KiB) Przejrzano 8159 razy
Re: VI etap osiedla Centralna Park od LC Corp
Ciekawe...
Podobno miało być 5 bloków a tu proszę.
Zdjęciem chyba się nie ma co sugerować. Tak na dobrą sprawę mają tylko 2 lokalizacje - albo między CP a EXPO albo dalej w kierunku Sołtysowskiej.
Zdjęciem chyba się nie ma co sugerować. Tak na dobrą sprawę mają tylko 2 lokalizacje - albo między CP a EXPO albo dalej w kierunku Sołtysowskiej.
pagor7no pisze:Ciekawe...
Zdaje się, ze LC Corp kupił tam kolejne działki, które umożliwiają budowę nawet ponad tysiąca mieszkań, widziałem gdzieś ostatnio taką informację, tak że etapów może być jeszcze całkiem sporo

Razem z budową kolejnego etapu powinni sieknąć jakieś metro albo linię tramwajową przez Centralną. Komunikacyjny armagedon.
Podobno nowy blok etap VI ma stanąć pomiędzy biurowcem a blokiem A.Myślę że Ci którzy kupili mieszkania w bloku A nie będą tym zachwyceni 

Chyba kogoś bardzo poniosło z tą plotką. Nie może tam powstać żaden blok z uwagi że to działka Gminy Kraków w dodatku ze zbiornikiem retencyjnym.

Nowe etapy to całe osiedle na ok 1150 mieszkań i najprawdopodobniej to tereny miedzy blokiem A a osiedlem Sołtysowska park.
ze strony bankier.pl/wiadomosc/LC-Corp-kupil-dzialki-w-Krakowie-za-48-mln-zl-netto-pod-ok-1150-mieszkan-7620219.html
"LC Corp kupił prawo własności oraz prawo użytkowania wieczystego zabudowanych nieruchomości położonych w Krakowie przy ul. Centralnej, o łącznej powierzchni ok. 5,2 ha za 48 mln zł plus VAT - podała spółka w komunikacie.
Spółka zamierza zrealizować na tych gruntach projekt inwestycyjny z szacowaną ilością ok. 1150 lokali mieszkalnych. Planowany termin rozpoczęcia sprzedaży w ramach tego projektu inwestycyjnego to II kwartał 2019 r. (PAP Biznes)"

Nowe etapy to całe osiedle na ok 1150 mieszkań i najprawdopodobniej to tereny miedzy blokiem A a osiedlem Sołtysowska park.
ze strony bankier.pl/wiadomosc/LC-Corp-kupil-dzialki-w-Krakowie-za-48-mln-zl-netto-pod-ok-1150-mieszkan-7620219.html
"LC Corp kupił prawo własności oraz prawo użytkowania wieczystego zabudowanych nieruchomości położonych w Krakowie przy ul. Centralnej, o łącznej powierzchni ok. 5,2 ha za 48 mln zł plus VAT - podała spółka w komunikacie.
Spółka zamierza zrealizować na tych gruntach projekt inwestycyjny z szacowaną ilością ok. 1150 lokali mieszkalnych. Planowany termin rozpoczęcia sprzedaży w ramach tego projektu inwestycyjnego to II kwartał 2019 r. (PAP Biznes)"
Potwierdzam, wczoraj pytałam pracownika LCC i lokalizację nowego etapu i wskazał na tereny za blokami E oraz C
Oby tak było jak piszecie,bo kupiłam mieszkanie w tym bloku z oknami w stronę biurowca i bardzo podoba mi się to, że jest tam zielono
mam więc nadzieję ,że tak zostanie 

EWA T pisze:Oby tak było jak piszecie,bo kupiłam mieszkanie w tym bloku z oknami w stronę biurowca i bardzo podoba mi się to, że jest tam zielonomam więc nadzieję ,że tak zostanie
Cześć
Jak kupowałem mieszkanie w bud C patrzyłem na PZT - właśnie w kierunku Sołtysowskiej PZT przewidywał bloki mieszkalne i jak dobrze pamiętam budynki biurowe i hotelowe do wysokości 18m. Już wtedy było jasne że powstaną tam bloki dlatego celowałem w najwyższe piętra - tak by mieć szansę na odrobinę światła

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”