Galicyjska Biusnes Park Kraków - nowy sąsiad w Czyżynach (obok os. Centralna Park)

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sojus

Re: Galicyjska Biusnes Park Kraków - nowy sąsiad w Czyżynach (obok os. Centralna Park)

Postautor: sojus » 23 cze 2017, 8:01

Niestety szlabanu nie będzie - deweloper nie może jej zamontować - jak jest z możliwością założenia jej przez wspólnotę nie wiem.

Vissas

Re: Galicyjska Biusnes Park Kraków - nowy sąsiad w Czyżynach (obok os. Centralna Park)

Postautor: Vissas » 23 cze 2017, 10:18

Z informacji jakie przekazalo mi Lc przy kupnie mieszkania szlabanu nie bylo w planach ale skoro montuja instalacje to daja zielone światło wspólnocie.Obstawiam ze będziemy się wszyscy musieli dołożyć do inwestycji i jestem za.
Jeśli teren wokół naszego osiedla zaczyna się tak rozbudowywać ( co zreszta bylo oczywiste przy takich połaciach nieużytków) zacznie byc " wesolo z parkowaniem.
Ja jestem ciekawa jakie firmy beda wynajmowac powierzcznie w galicyjska Office :) ( praca 5 min od mieszkania nie byla by zlym pomyslem :)

sojus

Postautor: sojus » 23 cze 2017, 11:19

Dokładnie pracować tam to byłaby bajka :)

swoją drogą koszt szlabanu na tyle osób to będą małe kwoty ale ktoś musi to ogarnąć - a wiadomo jak to czasami we wspólnotach jest :)

pożyjemy zobaczymy :)

misstrout

Postautor: misstrout » 23 cze 2017, 12:19

Jeśli miałoby stanąć to wypasione centrum handlowe to wątpię, żeby był problem z parkowaniem akurat na osiedlu. Z tego co pamiętam tam tego było od cholery ;)

Aczkolwiek szlaban nie zaszkodzi.

karolajna

Postautor: karolajna » 23 cze 2017, 15:29

sojus pisze:Dokładnie pracować tam to byłaby bajka :)

swoją drogą koszt szlabanu na tyle osób to będą małe kwoty ale ktoś musi to ogarnąć - a wiadomo jak to czasami we wspólnotach jest :)

pożyjemy zobaczymy :)

a czy ktoś pamięta jaka firma będzie zarządcą?

misstrout pisze:Jeśli miałoby stanąć to wypasione centrum handlowe to wątpię, żeby był problem z parkowaniem akurat na osiedlu. Z tego co pamiętam tam tego było od cholery

najgorzej jednak podczas targów, wtedy szlaban by się bardzo przydał, póki to centrum handlowe się nie wybuduje...

mistrzunio

Postautor: mistrzunio » 23 cze 2017, 18:22

Szlaban jest potrzebny natychmiast, bedziemy mieli ogromny problem z zaparkowaniem pod blokiem.
Zaloze sie że jak postawią ten biurowiec to miejsca będą na pewno płatne dla pracowników tak jak jest w capgemini ;)
2 sprawa jak powstanie Atut to przypuszczam parking zrobią na zasadzie parkingu na galerii krakowskiej, wiec auta z targów expo bedą stawać tak jak teraz stawaja czyli na chodnikach i pod naszym blokiem :)

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 24 cze 2017, 11:01

cos ani ta strona internetowa nie dziala, ani na stronie dewelopera Enbud brak informacji na temat tej inwestycji póki co

Obrazek

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 27 lip 2017, 13:35

na stronie internetowej cos zaczyna sie dziac, ale i tak wiele sie stamtad dowiedziec nie mozna.. oprocz wizualizacji korpo:D

merlot

Postautor: merlot » 27 lip 2017, 21:12

Obrazek

Moim zdaniem nie wygląda to źle, budynek jest całkiem ładny, mam nadzieję, że będzie przy nim wystarczająco dużo miejsc postojowych, żeby pracujący w nim ludzie nie szukali ich potem w okolicy, parkując wszędzie gdzie się da, na chodnikach itp. Ale generalnie, jak dla mnie, to dobrze, że w sąsiedztwie osiedla buduje się biura i będą powstawały także miejsca pracy - to daje ewentualnie później sporo możliwości, jeśli chodzi o sprzedaż czy wynajem mieszkania (choć jak na razie o tym oczywiście nie myślę specjalnie, bo najpierw, to wolałbym się wprowadzić). A może ktoś mógłby wrzucić na forum jakieś zdjęcia tego, jak idzie budowa Galicyska Biusnes Park Kraków?

kastar

Postautor: kastar » 28 lip 2017, 11:48

planuje się 148 miejsc postojowych.
hurbanity.pl/malopolskie/krakow/galicyjska-office-centre,b10404

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”