Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Boston

Re: Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Postautor: Boston » 24 lut 2016, 15:45

misstrout pisze:
abcd pisze:
misstrout pisze:Cześć wszystkim.
Czy są wśród Was osoby, które kupiły już mieszkanie w CP i podpisały umowy kredytowe? Czy są tacy, których bank już wypłacił transze deweloperowi?

Czesc, a czemu pytasz?

Pytam ponieważ ja mam już podpisaną umowę zakupu i decyzję kredytową ale bank czeka (z umową) aż LC wyjaśni sprawę przepisania pozwolenia na budowę na spółkę córkę. Brakuje im jednego dokumentu. Po prostu chciałabym wiedzieć czy ktoś ma podobną sytuację.

Hej no my tez chwile z tym czekalismy ale wszystkie formalnosci ze storny LCC zostaly juz dopelnione. Zajelo to jakies 2 tygodnie chyba z tego co pamietam.

misstrout

Postautor: misstrout » 24 lut 2016, 15:55

Boston pisze:
misstrout pisze:
abcd pisze:Czesc, a czemu pytasz?

Pytam ponieważ ja mam już podpisaną umowę zakupu i decyzję kredytową ale bank czeka (z umową) aż LC wyjaśni sprawę przepisania pozwolenia na budowę na spółkę córkę. Brakuje im jednego dokumentu. Po prostu chciałabym wiedzieć czy ktoś ma podobną sytuację.

Hej no my tez chwile z tym czekalismy ale wszystkie formalnosci ze storny LCC zostaly juz dopelnione. Zajelo to jakies 2 tygodnie chyba z tego co pamietam.

Przekazali zaświadczenie o przepisaniu pozwolenia na budowę? Jesli tak to kiedy? Bo ja nie jestem w stanie uzyskać nawet informacji o konkretnym terminie przekazania takiego dokumentu.

pawelo

Postautor: pawelo » 24 lut 2016, 18:17

Cześć.

A czy ktoś z Was bierze kredyt z MDM, jeśli tak to jakie banki? My z żoną składaliśmy wnioski do PEKAO SA i PKO BP, podpisaliśmy umowę deweloperską z LC Corp (jej kopię też dostarczyliśmy) i mamy taki problem, że bank chce aneksu do umowy, ponieważ nie ma w nim konkretnych dat co do dnia poszczególnych transz - jest tylko pierwsza. Pani z LC Corp oczywiście powiedziała, że do MDM wystarczy tylko data pierwszej transzy i oczywiście się myliła :p Teraz mamy problem, bo każdy bank żąda od nas aneksu a deweloper nie chce go wystawić... Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Dodam jeszcze, że nie korzystamy z ich doradcy finansowego, ale to chyba nie ma znaczenia :) Odpowiedzi z banków były prosto od analityków tam pracujących.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

misstrout

Postautor: misstrout » 24 lut 2016, 19:05

pawelo pisze:Cześć.

A czy ktoś z Was bierze kredyt z MDM, jeśli tak to jakie banki? My z żoną składaliśmy wnioski do PEKAO SA i PKO BP, podpisaliśmy umowę deweloperską z LC Corp (jej kopię też dostarczyliśmy) i mamy taki problem, że bank chce aneksu do umowy, ponieważ nie ma w nim konkretnych dat co do dnia poszczególnych transz - jest tylko pierwsza. Pani z LC Corp oczywiście powiedziała, że do MDM wystarczy tylko data pierwszej transzy i oczywiście się myliła :p Teraz mamy problem, bo każdy bank żąda od nas aneksu a deweloper nie chce go wystawić... Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Dodam jeszcze, że nie korzystamy z ich doradcy finansowego, ale to chyba nie ma znaczenia :) Odpowiedzi z banków były prosto od analityków tam pracujących.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Ja mam przyznane MDM ale nie słyszałam nic o wymaganych konkretnych terminach dla transz.

pawelo

Postautor: pawelo » 24 lut 2016, 22:38

misstrout pisze:Ja mam przyznane MDM ale nie słyszałam nic o wymaganych konkretnych terminach dla transz.

A dostalas decyzje finansowa czy juz przyznali Ci kredyt i mozesz placic transze? I w jakim banku masz jesli mozna wiedziec? :)

misstrout

Postautor: misstrout » 25 lut 2016, 0:21

pawelo pisze:
misstrout pisze:Ja mam przyznane MDM ale nie słyszałam nic o wymaganych konkretnych terminach dla transz.

A dostalas decyzje finansowa czy juz przyznali Ci kredyt i mozesz placic transze? I w jakim banku masz jesli mozna wiedziec? :)

Pisałam wyżej jak u mnie jest :) Detale wolałabym omówić na priv :)

kustosz

Postautor: kustosz » 25 lut 2016, 0:27

misstrout pisze:Przekazali zaświadczenie o przepisaniu pozwolenia na budowę? Jesli tak to kiedy? Bo ja nie jestem w stanie uzyskać nawet informacji o konkretnym terminie przekazania takiego dokumentu.

Niestety w dalszym ciągu nie, co rodzi spore problemy. Mam nadzieję że będzie to na dniach...

misstrout

Postautor: misstrout » 25 lut 2016, 0:32

kustosz pisze:Niestety w dalszym ciągu nie, co rodzi spore problemy. Mam nadzieję że będzie to na dniach...[/

Niby w papierach wniosek o przepisanie pozwolenia jest ale najwyraźniej nie wystarczy. Też liczę na to, że sprawa szybko się wyjaśni bo niby na tym nie tracimy ale jednak spokój ducha też jest cenny :)

kustosz

Postautor: kustosz » 25 lut 2016, 0:36

misstrout pisze:Niby w papierach wniosek o przepisanie pozwolenia jest ale najwyraźniej nie wystarczy. Też liczę na to, że sprawa szybko się wyjaśni bo niby na tym nie tracimy ale jednak spokój ducha też jest cenny :)

Zależy jak na to spojrzeć, w niektórych sytuacjach to warunek podpisania umowy kredytowej.

misstrout

Postautor: misstrout » 02 mar 2016, 13:17

kustosz pisze:Zależy jak na to spojrzeć, w niektórych sytuacjach to warunek podpisania umowy kredytowej.

Wiem, tak jest w moim przypadku ale to głównie LC na tym traci bo później dostanie środki. Ja tylko siedzę jak na szpilkach bo chciałabym mieć już to za sobą.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”