Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
abcd

Re: Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: abcd » 14 paź 2016, 18:12

deceq pisze:Czy możesz się pochwalić jak droga jest przyjemność współpracy z takim architektem? Też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem, ale nie wiem jak to wygląda kosztowo, a ceny na ich stronach internetowych są przeróżne i zazwyczaj mają mało wspólnego z prawdą.

Wyslalam wiadomość:)

Vissas

Postautor: Vissas » 18 paź 2016, 17:36

Mnóstwo inspiracji można znaleźć na Pinterest i Homebook ( wspomniany już wcześniej na forum) - poprzez homebooka jest bardzo dużo odnośników do sklepów internetowych z wystrojem/ wyposażeniem wnętrz np. fajny sklep z lampami:
lumenpro.pl

My bedziemy wszysko projektowac sami - i nioe wiemy co z tego wyjdzie ;)

misstrout

Postautor: misstrout » 20 paź 2016, 17:21

Ja projektuję sama przy wsparciu siostry architekt (mam to szczęście), wspomnianego już homebook i pinterest :)
Wizualizacje robimy sami (mąż ma te umiejętności). Szczerze polecam aplikacje do smartphone + gadżet VR ( np http://tinyurl.com/gpnzn6c - jak widać nie jest drogi ). Takie wizualizacje z virtual reality przy braku doświadczenia projektowego pozwalają uniknąć błędów, które będą nas prześladować po wykończeniu. Ja tak zrezygnowałam ze zbyt dużego stołu albo ciasnej zabudowy w łazience :)

deceq

Postautor: deceq » 21 paź 2016, 20:10

A jakich aplikacji do takiego projektu używasz? Chodzi mi o komputer i telefon.

misstrout

Postautor: misstrout » 27 paź 2016, 8:24

deceq pisze:A jakich aplikacji do takiego projektu używasz? Chodzi mi o komputer i telefon.

3d studio max, fstorm
I na androida nvidia vr viewer

madziks

Postautor: madziks » 27 paź 2016, 15:15

Cześć Wszystkim,
Jakby ktoś potrzebował to śmiało mogę polecić firmę na Klimeckiego chyba 8 (zaraz za bodzio) - Konstruktor Indeco.
Rodzice zamawiali u nich meble podczas ostatniego (grubszego) remontu mieszkania - kuchnia + sypialnia + łazienka.
Żadnych problemów, meble dalej jak nowe (a wykonywane były już spory czas temu), nic się nie zepsuło, nic nie odpadło itd...
A do tego robią projekty wszystkich mebli, które wykonują.
Pani siedziała z nami i pokazywała nam wszystko co i jak będzie wyglądało - zmieniała kolory przy nas, doradzała gdzie lepiej w kuchni jakie sprzęty ustawić.
Też będę teraz u nich zamawiać bo byliśmy mega zadowoleni.
Pozdrawiam
Magda

Vissas

Postautor: Vissas » 29 paź 2016, 10:15

madziks pisze:Cześć Wszystkim,
Jakby ktoś potrzebował to śmiało mogę polecić firmę na Klimeckiego chyba 8 (zaraz za bodzio) - Konstruktor Indeco.
Rodzice zamawiali u nich meble podczas ostatniego (grubszego) remontu mieszkania - kuchnia + sypialnia + łazienka.
Żadnych problemów, meble dalej jak nowe (a wykonywane były już spory czas temu), nic się nie zepsuło, nic nie odpadło itd...
A do tego robią projekty wszystkich mebli, które wykonują.
Pani siedziała z nami i pokazywała nam wszystko co i jak będzie wyglądało - zmieniała kolory przy nas, doradzała gdzie lepiej w kuchni jakie sprzęty ustawić.
Też będę teraz u nich zamawiać bo byliśmy mega zadowoleni.
Pozdrawiam
Magda

Madziks, a jak cenowo sie przedstawiaja? Maja jakas strone internetowa?
U nas raczej wszystko bedzie musialo byc na wymiar i obawiam sie ze standardowe kuchnie typu Ikea nie beda pasowac

deceq

Postautor: deceq » 29 paź 2016, 22:51

Vissas pisze:standardowe kuchnie typu Ikea nie beda pasowac

W Ikea też są kuchnie na wymiar :)

antek

Postautor: antek » 30 paź 2016, 12:45

No właśnie mi ostatnio znajoma mówiła, że kuchnie na wymiar z Ikei ceny mają niższe, niż te robione przez różne mniejsze firmy. Inna sprawa, że faktycznie trzeba chyba się do pewnych standardów tam dopasować, ja na przykład chciałbym mieć bar i zastanawiam się czy daliby mi go radę tam zrobić w takiej formie, jaka mi się podoba :) No i jeszcze gwarancja na meble z Ikei - 25 czy 15 lat? Nie pamiętam, ale jedno i drugie to bardzo długo, a jeśli się coś zepsuje, to nie ma żadnego problemu z wymianą uszkodzonego elementu.

Vissas

Postautor: Vissas » 30 paź 2016, 14:48

deceq pisze:
Vissas pisze:standardowe kuchnie typu Ikea nie beda pasowac

W Ikea też są kuchnie na wymiar :)

A widzisz - nawet nie wiedziałam.
Dzieki za Oswiecenie :D

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”