Cracovia Outlet w Krakowie Czyżynach / KG Group - blisko Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
misstrout

Re: Cracovia Outlet w Krakowie Czyżynach - blisko Centralna Park

Postautor: misstrout » 24 lip 2017, 12:56

blakeg1 pisze:mozna ktos z Was wie - czy na zaznaczonym na czarno obszarze jest cos planowane? czy w najblizszych latach to beda dalej takie krzaki?

Obrazek

No właśnie. Liczyłam, że to sięgnie dalej w naszą stronę. Ale z drugiej strony wg planu zagospodarowania tam nadal jest zabudowa usługowa? W sumie jest U/UC a U - to zabudowa usługowa z zielenią towarzyszącą gdzie zieleń zagospodarowana ma stanowić 60% terenu :)

kastar

Postautor: kastar » 27 lip 2017, 16:39

urbanity.pl/malopolskie/krakow/krakow-wzbogaci-sie-o-centrum-wyprzedazowe,w15622

merlot

Postautor: merlot » 27 lip 2017, 21:16

Obrazek

Ależ to wszystko będzie ogromne :) Swoją drogą, to zastanawiałem się jak cały ten ogromny teren zostanie zagospodarowany, a teraz to mniej więcej wszystko się już kreuje. Dużo centrów handlowych powstaje w okolicy, bo przecież jeszcze nieco dalej będzie otwierana Serenada, ciekawe, jak to wpłynie na ruch samochodowy w okolicy, ale mam nadzieję, że nie zmieni się na gorsze, a jeśli, to może wymusi to np. budowę np. Trasy Ciepłowniczej w takim kształcie, jak była planowana kiedyś (albo innym, dostosowanym do warunków). Swoją drogą ładnie widać korek na zdjęciu :)

No i to wszystko daje też nadzieję, na to, że będą też lokale usługowe w okolicy, bo teraz po sąsiedzku, to nie ma ich zbyt wiele... Tak, jakby trzeba było po mleko do kawy wyskoczyć.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 28 lip 2017, 10:44

na wizualizacjach, nawet tym zdjeciu powyzej, jest pokazany lacznik do ul. Nowohuckiej, bodaj ulica Tomickiego. Mam pytania, moze ktos z Was zna odpowiedz:

1. Czy deweloper Cracovia Outlet ma w umowie wykonanie tej drogi? (tak jak np Serenada ma w umowie wykonanie estakady nad BK co juz robia).
2. czy droga ta ma byc wybudowana w I etapie inwestycji, czy II etapie?

Edzko

Cracovia outlet na Galicyjskiej

Postautor: Edzko » 28 lip 2017, 18:58

Widzieliscie ze na przeciwko naszego bloku zaczynaja budowac ogromna galerie. Co sadzicie o tym ? Ja mam troche mieszane uczucia, i moze trzeba bedzie poprosic o szlaban na osiedla.
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/to-juz-kolejne-centrum-handlowe-w-tej-czesci-krakowa_21417.html

misstrout

Re: Cracovia outlet na Galicyjskiej

Postautor: misstrout » 28 lip 2017, 21:08

Edzko pisze:Widzieliscie ze na przeciwko naszego bloku zaczynaja budowac ogromna galerie. Co sadzicie o tym ? Ja mam troche mieszane uczucia, i moze trzeba bedzie poprosic o szlaban na osiedla.
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/to-juz-kolejne-centrum-handlowe-w-tej-czesci-krakowa_21417.html

Czytałeś/aś ten artykuł?

"Przewidziano także 2,2 tysiąca miejsc dla samochodów."

Naprawdę sądzisz, że będą chcieli chodzić spod naszego osiedla żeby zrobić zakupy? ;)

sojus

Postautor: sojus » 29 lip 2017, 1:34

Edzko pisze:Widzieliscie ze na przeciwko naszego bloku zaczynaja budowac ogromna galerie. Co sadzicie o tym ? Ja mam troche mieszane uczucia, i moze trzeba bedzie poprosic o szlaban na osiedla.

Deweloper nie postawi szlabanu bo nie puszcza tego przepisy to raz. Dwa sądzicie ze ten nasz parking będzie wolny - bo stawiam ze będzie pełny cały czas... trzy ludzie są tak leniwi ze nie pomyślą nad parkowaniem na osiedlu tylko będą krążyć godzinę żeby zaparkować pod samym wejściem bo przecież są wygodni... nie ma co się spinać bo i tak względem takiej inwestycji niestety nie zrobimy nic nie mamy tyle siana co inwestor który zrobi to co będzie chcical a w zasadzie to za co zapłaci radnym

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 29 lip 2017, 6:18

Tak na prawdę, ten parking już jest pełny.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 29 lip 2017, 6:29

sylwuszka pisze:Tak na prawdę, ten parking już jest pełny.

Dokładnie...

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 29 lip 2017, 9:18

sojus pisze:

Deweloper nie postawi szlabanu bo nie puszcza tego przepisy to raz. Dwa sądzicie ze ten nasz parking będzie wolny - bo stawiam ze będzie pełny cały czas... trzy ludzie są tak leniwi ze nie pomyślą nad parkowaniem na osiedlu tylko będą krążyć godzinę żeby zaparkować pod samym wejściem bo przecież są wygodni... nie ma co się spinać bo i tak względem takiej inwestycji niestety nie zrobimy nic nie mamy tyle siana co inwestor który zrobi to co będzie chcical a w zasadzie to za co zapłaci radnym

deweloper nie, ale my jako mieszkancy osiedla i wspolnota mozemy taki szlaban sami sobie postawic. czy mylę się?

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”