misstrout pisze:pawelo pisze:misstrout pisze:Ja mam przyznane MDM ale nie słyszałam nic o wymaganych konkretnych terminach dla transz.
A dostalas decyzje finansowa czy juz przyznali Ci kredyt i mozesz placic transze? I w jakim banku masz jesli mozna wiedziec?
Pisałam wyżej jak u mnie jestDetale wolałabym omówić na priv
Cześć!
Jestem w analogicznej sytuacji. Odrzucenie wniosku kredytowego z dopłatą mdm ze względu na brak daty wpłaty ostatniej transzy obejmującej dopłatę z programu.
Jestem bardzo ciekawy jak mistrzu sobie poradziłeś z obejściem tego obostrzenia. Jeśli jest to możliwe i będziesz tak uprzejmy to proszę Cię o kontakt na email: ...
ps. z informacji które posiadam wynika, że w tożsamej sytuacji znajduje się przynajmniej 5 klientów. Lc chcąc zaradzić problemowi, wystawia oświadczenia zawierające datę wpłaty ostatniej transzy. Jednak dla banków (np PKO BP i PKO SA) nie jest to wiążący dokument. Domagają się aneksu do aktu notarialnego zawierającego przedmiotową datę.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie.
Osobiście jestem zszokowany takim podejściem dewelopera. Z pewnością zdaje sobie sprawę, 70% klientów będzie wnioskowało o dopłatę mdm, jednakże nie uzyskają jej z powodów formalnego błędu dewelopera.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
3 maj Cie się