Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
guest123

Re: Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Postautor: guest123 » 19 sty 2016, 19:03

mieszkania nie z widokiem na expo maja znowu okna na polnoc- wiec malo co swiatla tam bedzie? :/ nie macie moze informacji kiedy zamierzaja budowac kolejne bloki? i kiedy bedzie przedsprzedaz?

abcd

Postautor: abcd » 19 sty 2016, 21:52

Na wschod i zachod, jesli mowimy o tych w krotszym skrzydle.

ajvona

Postautor: ajvona » 20 sty 2016, 13:00

jedyne co sie dowiedziałam to to, że w nastepnej kolejności bedzie stawiany budynek E. Ale czy będą tam mieszkania z MdM i jaka będzie cena za garaż na te pytania nikt nie potrafił mi odpowiedzieć.

kustosz

Postautor: kustosz » 20 sty 2016, 13:54

My też z żoną b. długo rozważaliśmy obecność elektrociepłowni przed kupnem tam mieszkania. Fakt, że ich widok jest dominujący, ale zdecydowaliśmy że lepsze kominy w odległości jednego kilometra od okna, niż okno sąsiada kilkanaście metrów dalej. ;)

Obrazek

Teraz między blokiem D, a Expo jest w planie teren zielony, ale gdyby nawet się to zmieniło to i tak nie mogą wybudować wyższego budynku niż D (plan zagospodarowania przestrzennego) i nie tak blisko, bo musi być droga pożarowa od strony południowej budynku (widziałem na jakimś planie), więc nie będzie "blok w blok".

Popiół z tego co wiem wywożą zupełnie inną drogą bo ulica Galicyjska jest jedynie do Expo (ślepa ulica), a w samym Expo chyba nie tak często są eventy, w weekendy zazwyczaj, na pewno nie tak aby generować ponadprzeciętny ruch na co dzień.

Wybraliśmy się przez zakupem po okolicznych osiedlach, aby zapytać o ewentualną uciążliwość elektrociepłowni i nie usłyszeliśmy negatywów. ;)

Wiadomo, każdy podejmuje decyzję sam. ;) U nas wygrał przede wszystkim układ mieszkania, świetna komunikacja z miastem (tramwajem) i cena. ;)

abcd

Postautor: abcd » 20 sty 2016, 16:02

@kustosz, szkoda, że to zdjęcie jest nieaktualne, bo trudno sobie to wyobrazić:)
Na którym piętrze kupiłeś mieszkanie?
Jeśli chodzi o "dobry układ" to fakt, że ten projekt daje naprawdę różne możliwości aranżacji. Ja zdecydowałam na zmiany w projekcie deweloperskim i jak dostałam szczegółowe plany to wyskoczyło kilka niespodzianek, np. kaloryfer w kuchni w jakimś dziwnym miejscu. Wiadomo, można go zdjąć.

kustosz

Postautor: kustosz » 20 sty 2016, 16:14

abcd pisze:@kustosz, szkoda, że to zdjęcie jest nieaktualne, bo trudno sobie to wyobrazić:)
Na którym piętrze kupiłeś mieszkanie?
Jeśli chodzi o "dobry układ" to fakt, że ten projekt daje naprawdę różne możliwości aranżacji. Ja zdecydowałam na zmiany w projekcie deweloperskim i jak dostałam szczegółowe plany to wyskoczyło kilka niespodzianek, np. kaloryfer w kuchni w jakimś dziwnym miejscu. Wiadomo, można go zdjąć.

Zdjęcie jest z Google Maps, ale miarkę starałem się ustawić możliwie dokładnie :)
Mieszkanie kupiłem na 5 piętrze ;) a Ty? ;)

abcd

Postautor: abcd » 20 sty 2016, 16:30

@kustosz, ja też na 5:) jak już mamy 0,1% szans na powódź, to nie ma co ryzykować:D

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 20 sty 2016, 22:38

5 piętro to luz, co najwyżej utopisz samochód. Mnie to 0,1% nie przekonało, bo na Nowohuckiej też było 0,1% a w 2010 wał nie wytrzymał i wyglądało to jak na zdjęciach
fakt.pl/krakow-pod-woda,galeria,1404,1,1.html

Od tego czasu coś tam te wały poumacniali, wiec pewnie następne 20-30 lat a może dłużej spokój będzie.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 sty 2016, 23:16

Witam wszystkich na forum.

Właśnie poważnie rozważam zakup mieszkania w CP. Ale jak zobaczyłem to zdjęcia które zamieścił kustosz to jestem trochę zniechęcony.
Rozważałem jeszcze Avię, ale tam jest koszmar z miejscami postojowymi.

Czy ktoś wie, jak będzie zagospodarowany teren w nieco dalszej odległości bloków LCC. Na Google Maps to miejsce nie jest jakoś rewelacyjne.

kustosz

Postautor: kustosz » 20 sty 2016, 23:35

jafarek pisze:Witam wszystkich na forum.

Właśnie poważnie rozważam zakup mieszkania w CP. Ale jak zobaczyłem to zdjęcia które zamieścił kustosz to jestem trochę zniechęcony.
Rozważałem jeszcze Avię, ale tam jest koszmar z miejscami postojowymi.

Czy ktoś wie, jak będzie zagospodarowany teren w nieco dalszej odległości bloków LCC. Na Google Maps to miejsce nie jest jakoś rewelacyjne.

Rozumiem, że chodzi Ci o zdjęcie z Google Maps? Ono miało zobrazować, że odległość kominów nie jest aż taka bliska (w końcu to 1 km), natomiast sam wygląd okolicy mocno się zmienił od czasu jak Google pstryknęło tę fotkę :) Jeżeli rozważasz kupno na CP mieszkania najlepiej będzie po prostu wybrać się i zobaczyć na własne oczy :)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”