Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
kustosz

Re: Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Postautor: kustosz » 09 mar 2016, 10:27

sidney pisze:Cześć sąsiedzi :)
hmmm widzę że jest nas więcej, co jednej strony mnie cieszy a z drugiej niepokoi ;) Napisałem do LC email z prośbą o opisanie sprawy.
Jak jutro znajdę chwilę to spróbuje zadzwonić do WUiA. Może czegoś się dowiem.
Na dzień dzisiejszy jest to mocno niepokojące. Z tego co wiem, wniosek o "Przeniesienie pozwolenia na budowę na rzecz innego inwestora." został złożony w połowie listopada. Zgodnie z "art. 35 i 36 Kodeksu postępowania administracyjnego" procedura powinna trwać max 2 miesiące. Przynajmniej ja tak interpretuje przytoczone art 35 i 36 (link do art.: https://uglukow.bip.lubelskie.pl/upload ... art_36.pdf).
Co o tym myślicie? Może ktoś z Was ma aktualne informacje od LC?

Daj znać jeżeli uda Ci się czegoś dowiedzieć. Z tego co ja się usiłowałem dowiedzieć to była kwestia składania wniosków na kolejne etapy jednocześnie, ale już nie kojarzę o co z tym chodziło. Na koniec dnia i tak my na tym tracimy.

sidney

Postautor: sidney » 09 mar 2016, 14:05

kustosz pisze:
sidney pisze:Cześć sąsiedzi :)
hmmm widzę że jest nas więcej, co jednej strony mnie cieszy a z drugiej niepokoi ;) Napisałem do LC email z prośbą o opisanie sprawy.
Jak jutro znajdę chwilę to spróbuje zadzwonić do WUiA. Może czegoś się dowiem.
Na dzień dzisiejszy jest to mocno niepokojące. Z tego co wiem, wniosek o "Przeniesienie pozwolenia na budowę na rzecz innego inwestora." został złożony w połowie listopada. Zgodnie z "art. 35 i 36 Kodeksu postępowania administracyjnego" procedura powinna trwać max 2 miesiące. Przynajmniej ja tak interpretuje przytoczone art 35 i 36 (link do art.: https://uglukow.bip.lubelskie.pl/upload ... art_36.pdf).
Co o tym myślicie? Może ktoś z Was ma aktualne informacje od LC?

Daj znać jeżeli uda Ci się czegoś dowiedzieć. Z tego co ja się usiłowałem dowiedzieć to była kwestia składania wniosków na kolejne etapy jednocześnie, ale już nie kojarzę o co z tym chodziło. Na koniec dnia i tak my na tym tracimy.

Cześć,
Dzwoniłem do WUiA. Poinformowano mnie, iż w przedmiotowej sprawie obowiązuje "ustawa o dostępie do informacji publicznej" przez co nie mogę uzyskać informacji o postępowaniu nie będąc stroną wnioskującą... dupa.
Poradzono mi złożenie wniosku o dostęp do dokumentów sprawy. Być może wtedy dowiedzieli byśmy się czegoś więcej.
Jednak trzeba to zrobić a miejscu... może ktoś z Was by się skusił :)

Dostałem odpowiedź od dewelopera na prosbę o wyjaśnienie i opisanie kwestii przepisania pozwolenia, cyt: "Jesteśmy w trakcie procesu administracyjnego dotyczącego przepisania pozwolenia na budowę na spółkę LC Corp Invest XV sp. z o.o. Projekt 11 Sp. k." - koniec zajebistego cytatu.
Nie wiem jak Wam, ale mi to niczego nie wyjaśniło.
Poczekam parę dni na rozwój sprawy :)

ps. widzę pogoda chłopakom sprzyja i "mury pną się do góry".

kustosz

Postautor: kustosz » 09 mar 2016, 14:14

sidney pisze:Cześć,
Dzwoniłem do WUiA. Poinformowano mnie, iż w przedmiotowej sprawie obowiązuje "ustawa o dostępie do informacji publicznej" przez co nie mogę uzyskać informacji o postępowaniu nie będąc stroną wnioskującą... dupa.
Poradzono mi złożenie wniosku o dostęp do dokumentów sprawy. Być może wtedy dowiedzieli byśmy się czegoś więcej.

Dostałem odpowiedź od dewelopera na prosbę o wyjaśnienie i opisanie kwestii przepisania pozwolenia, cyt: "Jesteśmy w trakcie procesu administracyjnego dotyczącego przepisania pozwolenia na budowę na spółkę LC Corp Invest XV sp. z o.o. Projekt 11 Sp. k." - koniec zajebistego cytatu.
Nie wiem jak Wam, ale mi to niczego nie wyjaśniło.
Poczekam parę dni na rozwój sprawy :)

ps. widzę pogoda chłopakom sprzyja i "mury pną się do góry".

Dzięki sidney za podjęcie prób.

misstrout

Postautor: misstrout » 11 mar 2016, 19:00

sidney pisze:Poradzono mi złożenie wniosku o dostęp do dokumentów sprawy. Być może wtedy dowiedzieli byśmy się czegoś więcej.

Ja mogę dopiero po 21 marca.

Developer jak zwykle nie widzi problemu. Mi próbowali zasugerować, że to tylko ja mam problem ;)

kustosz

Postautor: kustosz » 11 mar 2016, 19:03

misstrout pisze:
sidney pisze:Developer jak zwykle nie widzi problemu. Mi próbowali zasugerować, że to tylko ja mam problem ;)

Na bank :D

misstrout

Postautor: misstrout » 12 mar 2016, 9:09

kustosz pisze:
misstrout pisze:
sidney pisze:Developer jak zwykle nie widzi problemu. Mi próbowali zasugerować, że to tylko ja mam problem ;)

Na bank :D

Może powinniśmy się kiedyś spotkać integracyjnie jako grupa ludzi, którzy nie mają problemu a następnie umówić razem z naszym bezproblemowym lc? ;)

kustosz

Postautor: kustosz » 13 mar 2016, 14:04

misstrout pisze:Może powinniśmy się kiedyś spotkać integracyjnie jako grupa ludzi, którzy nie mają problemu a następnie umówić razem z naszym bezproblemowym lc? ;)

może i to nie jest zła myśl :)

pawelo

Postautor: pawelo » 15 mar 2016, 17:07

Cześć :)

Dostałem dziś nieprawomocny wniosek od LC Corp o przeniesienie pozwolenia na budowę. Wiecie coś kiedy ma być prawomocny wniosek? Ja będę składał do banku na razie ten który dostałem, jednak bank docelowo i tak chce prawomocny wniosek.

sidney

Postautor: sidney » 15 mar 2016, 20:42

pawelo pisze:Cześć :)

Dostałem dziś nieprawomocny wniosek od LC Corp o przeniesienie pozwolenia na budowę. Wiecie coś kiedy ma być prawomocny wniosek? Ja będę składał do banku na razie ten który dostałem, jednak bank docelowo i tak chce prawomocny wniosek.

ja też dostałem ten dokument.
Z tego co kojarzę, decyzja uprawomocni się po upływie 14 dni od daty jej wydania jeżeli żadna ze stron nie złoży odwołania. Informacja taka jest też zawarta w samym dokumencie. Czekamy... :)

misstrout

Postautor: misstrout » 16 mar 2016, 11:00

pawelo pisze:Cześć :)

A to nie ma być zaświadczenie? Wniosek to sobie mogą składać :) To chyba nie jest potwierdzenie.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”