Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Pegaso

Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Postautor: Pegaso » 04 gru 2016, 23:37

Więc nasza rola by o niego nalegac jednocześnie uświadamiając LCC, że poczucie terytorialne u Ludzi zawsze siedzi gdzieś w głowie ( :D) i może to podnieść atrakcyjność oferty.
Nawet w 100% sprzedane mieszkania w etapie d i e to mniej niż 40% wszystkich mieszkań.
Ten stosunkowo mały wydatek może się opłacać obu stronom.

kustosz

Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Postautor: kustosz » 04 gru 2016, 23:54

Jestem za :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 05 gru 2016, 15:10

Ktoś jest na tyle sprytny, by jakoś sklecić formalne pismo do dewelopera w tej sprawie?

sojus

Postautor: sojus » 05 gru 2016, 15:22

To bardzo dobry pomysł z tym szlabanem a dla dewelopera to nie jest jakiś wielki koszt - co najwyżej koszt pilota dla każdy może pokryć z własnej kieszeni jeśli będzie chciał z parkingu korzystać - bo nie wszyscy będą mieć samochody (może kilka osób ale nie można nikomu narzucać obowiązku kupna pilota. Działajcie Wy ponieważ moje mieszkanie to jeszcze dziura w krajobrazie pomiędzy ziemia a niebem :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 05 gru 2016, 15:24

Wystarczy by deweloper zamontował szlaban i od każdego "autowego' policzył tylko koszt pilota, te się wahają jednak od 30-150 zł.
U mnie w firmie do szlabanu bez limitu pilotów to koszy 80 zł/szt.

karolajna

Postautor: karolajna » 05 gru 2016, 16:14

ja auta nie mam, no ale pilota też bym chciała mieć, podejrzewam, że takich osób będzie więcej, bo jakoś trzeba kurierów wpuszczać (takie bajery to działają z okna czy trzeba na podwórko wylatywać? bo do domofonu się chyba nie da podpiąć?) :)

szlaban to chyba nasz jedyny ratunek przed targowiczami z EXPO, nie wyobrażam sobie tego, co się będzie działo jak tego szlabanu nie będzie, a będą targi książki... z tego co pamiętam ze spotkań z LCC to mówiono mi, że szlaban będzie... ale najwyraźniej źle zapamiętałam ;)

sidney

Postautor: sidney » 05 gru 2016, 16:25

karolajna pisze:ja auta nie mam, no ale pilota też bym chciała mieć, podejrzewam, że takich osób będzie więcej, bo jakoś trzeba kurierów wpuszczać (takie bajery to działają z okna czy trzeba na podwórko wylatywać? bo do domofonu się chyba nie da podpiąć?) :)

szlaban to chyba nasz jedyny ratunek przed targowiczami z EXPO, nie wyobrażam sobie tego, co się będzie działo jak tego szlabanu nie będzie, a będą targi książki... z tego co pamiętam ze spotkań z LCC to mówiono mi, że szlaban będzie... ale najwyraźniej źle zapamiętałam ;)

Oczywiście że da sie podpiąć pod domofon. Jeśli tylko te wszystkie urządzenia teletechniczne mają jeszcze miejsce na podpięcie kolejnego elementu (w co wątpię)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 05 gru 2016, 17:17

sidney pisze:
karolajna pisze:ja auta nie mam, no ale pilota też bym chciała mieć, podejrzewam, że takich osób będzie więcej, bo jakoś trzeba kurierów wpuszczać (takie bajery to działają z okna czy trzeba na podwórko wylatywać? bo do domofonu się chyba nie da podpiąć?) :)

Oczywiście że da sie podpiąć pod domofon. Jeśli tylko te wszystkie urządzenia teletechniczne mają jeszcze miejsce na podpięcie kolejnego elementu (w co wątpię)

Jeśli to mają być jakieś bardziej wypasione vwideodomofony to raczej będzie opcja podpięcia. Pilot z okna może nie zaskoczyć. Myślę, że jakieś 10-20, to max.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 05 gru 2016, 17:27

Były gdzieś takie postulaty/petycje online.
Ja w weekend napisze od siebie email - może strategia hurtowego wysłania prośby o szlaban poskutkuje.
Ważne by zaznaczać, iż to znacząco podniesie "prestiż" ;) i komfort użytkowania.

michaljg

Postautor: michaljg » 05 gru 2016, 19:09

Targi, które są oblegane odbywają się maksymalnie kilka razy w roku. Poza tym pisaliście tu, że prawie każdy kupił sobie miejsce postojowe, więc chyba nikt z targów Wam nie wjedzie za "motylek"?

Ważne by zaznaczać, iż to znacząco podniesie "prestiż" ;) i komfort użytkowania.

Na osiedlu, gdzie obecnie mieszkam kilka miesięcy temu założono szlabany. Żadnego podniesionego prestiżu nie odczułem, za to zmianę komfortu a i owszem. Kilka razu już musiałem spod popsutego szlabanu wracać do drugiego :)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”