Elektrociepłownia w Łęgu i jej oddziaływanie na osiedle CP i Kraków - opinie
Re: Elektrociepłownia w Łęgu i jej oddziaływanie na osiedle CP i Kraków - opinie
Może po prostu kończą rozbieranie drugiego komina albo coś czyszczą przed sezonem
Re: Elektrociepłownia w Łęgu i jej oddziaływanie na osiedle CP i Kraków - opinie
Obniżanie ciśnienia w kotłach. Trzeba przywyknąć.
Cóż za ciśnieniowe szaleństwo 

Jak to usłyszałam pierwszy raz jakieś trzy dni temu, to przez chwilę myślałam, że jakaś wojna się zaczęła

Ktoś coś wie jak często to średnio będzie się powtarzać? Wczoraj o 21:30 było to okropnie uciążliwe...
Ciekawe czy to tylko na początku sezonu czy jest to cykliczna czynność...
Ciekawe czy to tylko na początku sezonu czy jest to cykliczna czynność...
Zadzwoniłem do EDF, jest to związane z czyszczeniem kotła po remoncie i będzie trwać do 18 października.
kustosz pisze:Zadzwoniłem do EDF, jest to związane z czyszczeniem kotła po remoncie i będzie trwać do 18 października.
informacja o tym w e-kartotece wisi już chyba z tydzień, polecam odwiedzać

karolajna pisze:informacja o tym w e-kartotece wisi już chyba z tydzień, polecam odwiedzać
Odwiedzać trzeba, też to robię, ale informacja nie jest zbyt jasna bo poprzedzona wpisem sugerującym że to zjawisko ciągłe, a nie tymczasowe prace po remoncie:
Wypuszczana jest para z kotłów, stąd hałas. Jest to procedura dość częsta. Głośna, jednak nie groźna
Dlatego dzwoniłem

potwierdzam odbywa się "dmuchanie kotła"
większy hałas i dym niż zwykle.
a o sąsiada się nie martwcie. Ma najnowsze filtry odsiarczania spalin i nie bywa specjalnie uciążliwy
A do widoku można się przyzwyczaić

a o sąsiada się nie martwcie. Ma najnowsze filtry odsiarczania spalin i nie bywa specjalnie uciążliwy

A do widoku można się przyzwyczaić

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”