Cracovia Outlet w Krakowie Czyżynach / KG Group - blisko Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sojus

Re: Cracovia Outlet w Krakowie Czyżynach - blisko Centralna Park

Postautor: sojus » 31 lip 2017, 15:06

Ja się pisze na to od ręki nawet jeśli jeszcze tam nie będę mieszkał - tutaj budynek D ma najwiecej roboty bo to Wy/Oni będą musieli to ogarniać.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 31 lip 2017, 15:11

Ogarnąć to musi administrator - na nasze zlecenie. Inna sprawa ,ze my (znaczy blok D) musimy zapłacić.
Nie wiem ile będzie wjazdów - można tez że my zapłacimy za 2 szlabany ( jeden miedzy B a D oraz za D- ten p.poż) a kolejne inwestycje zapłaca za kolejne wjazdy w miarę ich powstawania.
Wszystko oczywiście na ten sam pilot + kod PIN dla MPO itp. itd.
Nie wiem jak rozwiązać kwestie kosztów w stosunku do pozostałych bloków.
Zawsze można zrobić tak ,ze otwierany jest na PIN ( mam tak obecnie), a jak chcą pilota to koszt samego pilota + udział w kosztach zakupu, montażu i serwisu .

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 31 lip 2017, 15:12

jest tylko jeden problem z tym szlabanem. bo jesli docelowo na osiedlu ma mieszkac ~ 2400 osob (800 mieszkan), to koszta za szlaban bylyby na tyle osob raczej niewielkie.

ale jesli stawiac go teraz, to "zrzucic sie na niego" moga tylko mieszkancy I etapu. a tu koszta beda juz duzo wyzsze jak sie podzieli cala kwote za szlaban nie na 2400, tylko 300 osob.

jak to rozwiazac?

--------EDIT-----------

@Pegaso widze ze mi w tym samym momencie odpowiedziales na moje dywagacje:)
Ostatnio zmieniony 31 lip 2017, 15:14 przez blakeg1, łącznie zmieniany 1 raz.

madziks

Postautor: madziks » 31 lip 2017, 15:19

Koszty się dzieli na ilość mieszkań a nie na ilość mieszkańców...

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 31 lip 2017, 15:39

madziks pisze:Koszty się dzieli na ilość mieszkań a nie na ilość mieszkańców...

tez prawda..

sidney

Postautor: sidney » 31 lip 2017, 15:48

Myślę, że koszt szlabanu wraz z montażem i uzgodnieniami z LCC wyniesie około 8 tys/szt (16tys przy dwóch) przy założeniu że mamy podciągnięte rury osłonowe na przewody zasilające. Przy 150 mieszkaniach to koszt w granicach 100 zł / mieszkanie.
Pozostaje pytanie, jak to przeprowadzić formalnie. Z tego co wgłębiałem się w zapisy ksiąg wieczystych, LCC ma możliwość użytkowania drogi (nie pamiętam dokładnie) do 2020 lub 2022 więc musimy zapewnić mu możliwość wjazdu. Może któryś z mieszkańców ogarniał już podobny problem.
Po za tym wątek szlabanów był już rozpisywany w przeznaczonym do niego temacie, więc prośba o przeniesienie wpisów :)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 31 lip 2017, 16:26

Dostęp do drogi jest zapewniony poprzez kod PIN do otwarcia szlabanu - funkcjonowało tu u mnie chyba ze 2 lata aż do czasu jak ktoś ukradł szlaban :)

kustosz

Postautor: kustosz » 01 sie 2017, 16:30

blakeg1 pisze:odnosnie pilota do szlabanu.. w moim obecnym bloku gdzie wynajmuje mieszkanie w Krakowie, wspolnota zdecydowala o postawieniu szlabanu na terenie bloku, ale kwestie pilota rozwiazala tak, ze ten kto ma juz pilot do garazu moze ten sam pilot bezplatnie przeprogramowac (czyli pilot do garazu bedzie dzialal i na szlaban, i na brame garazowa). Natomiast ci ktorzy nie maja garazu a chca miec pilot do szlabanu, musze zaplacic ~60 zl by pilot do szlabanu dostac

Brzmi dobrze - pozostaje zaproponować na pierwszym spotkaniu wspólnoty i zobaczymy jaka jest wola społeczności :)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 01 sie 2017, 16:36

kustosz pisze:Brzmi dobrze - pozostaje zaproponować na pierwszym spotkaniu wspólnoty i zobaczymy jaka jest wola społeczności :)

A gdzie będą się odbywać te spotkania wspólnoty?
I kolejna sprawa - zjawi się pewnie 10% , może 15% (to nie pesymizm, to doświadczenie życiowe)

Kiedyś pisałem o takiej stronie, gdzie każdy ma login, może poddawać pomysły, które jak zostaną poparte przez założoną liczbę mieszkańców wiszą sobie pod głosowanie .

kustosz

Postautor: kustosz » 03 sie 2017, 10:40

Pegaso pisze:Kiedyś pisałem o takiej stronie, gdzie każdy ma login, może poddawać pomysły, które jak zostaną poparte przez założoną liczbę mieszkańców wiszą sobie pod głosowanie .

Jak dla mnie ok - o ile będzie dość dobra autoryzacja podczas głosowania.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”