Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Postautor: jafarek » 21 sty 2016, 12:17

Właśnie byłem tam rano. Hmm... No niestety widok nie zachwyca. Odległość 1km to dużo i mało. Na tyle dużo, że jest to "bezpieczna" odległość. Natomiast są one na tyle duże, że i tak widok szokuje. Pytanie czy chce się mieć widok z salonu na kominy.
Działka między CP a Expo nie jest jakaś rewelacyjnie duża, więc nie wiele tak się zmieści. Z tego co się dowiedziałem to LCC sprzedał to firmie Arga (?)

Rozmawiałem z kilkoma osobami które tam dłużej mieszkają i pracują (w tej okolicy).
Co do widoku - nie powala. Trzeba się przyzwyczaić.
Niestety ryzykowny jest sam teren. Raz, że to teren zalewowy. Teoretycznie miasto będzie broniło elektrociepłowni przed zalaniem, ale same teren na którym stawiony jest obecny blok to teren bardzo podmokły. Już przy pierwszych wykopach wykonawca miał ponoć problem w wodą gruntową która się zbierała w dołach, przez co pompy chodziły dzień i noc. Jaka będzie później - ciężko powiedzieć. Pani z LCC powiedziała, że mieszkańcu muszą sami zadbać o to by np. garaże podziemne nie zostały zalane zamykając bramę. Deweloper / wykonawca nie przewiduje dodatkowych zabezpieczeń w tej kwestii (np. jakieś pompy etc., które w razie gdyby... mogłyby tą wodę odprowadzić).

Teren w okół nie jest na razie specjalnie rozbudowany. Przypuszczam, że przez parę lat to będzie jeden wielki plac budowy. LCC być może jeszcze w tym roku ruszy z budową drugiego bloku.

Jak na razie daje mi to wiele do myślenia. Miałem nadzieję, że widok na miejscu nieco mnie uspokoi, ale obawiam się, że jest chyba wręcz przeciwnie.
Zaczynam widzieć więcej plusów niż minusów.

W załącznikach kilka zdjęć z miejsca

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ajvona

Postautor: ajvona » 21 sty 2016, 16:59

jafarek - własnie ten widok kominów mnie powalił ale w negatywnym tego słowa znaczeniu... sama od kilku dni zastanawiam sie ale mam coraz więcej wątpliwości... Cena kusząca ale ... tych ale jest coraz wiecej

gucio

Postautor: gucio » 21 sty 2016, 20:49

A mówiłem wam ze tam nie jest miejsce do mieszkania tylko na jakiś kolejny magazyn hale sportowa albo kolejny hipermarket. Nie neguje developera llc bo ma dobrą opinię ale trochę się zaGalopowal w tak dziwne miejsce. Pewnie było mega tanie a stwierdził że i tak pójdzie wiec inwestował. Jak zwykle kosztem biednych ludzi . . .

D89

Postautor: D89 » 21 sty 2016, 22:16

Dlaczego kosztem? Nikt nikogo do niczego nie zmusza, to nie ZUS ani NFZ

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 21 sty 2016, 23:03

Po cześci też mam wrażenie, że miejsce jest przekombinowane. Część znajomych puka się w czoło widząc te zdjęcia. Część twierdzi, że w domu i tak głównie się tylko śpi.

Jeśli chodzi np. o wynajem później takiego mieszkania to obawiam się, że nie będzie to za wysoką cenę.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 22 sty 2016, 1:50

Co do tych zdjęć, to faktycznie wyglądają dosyć ponuro, ale pokażcie mi inny kawałek Krakowa, który przy takiej pogodzie i oświetleniu będzie wyglądał ładnie i pozytywnie ;) A przecież zawsze można kupić mieszkanie w Centralna Park, w którym z okien nie będzie tego widać. Inna sprawa, że kominy widać doskonale z większości miejsc Krakowa, ja na przykład teraz "podziwiam" je z Prądnika Czerwonego :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 sty 2016, 3:23

Tak, tylko co innego widzieć szczyty kominów, a co innego w całej okazałości. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia jak będzie piękna pogoda.
Inna orientacja mieszkania, to inna cena, nieco inny układ itd.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 sty 2016, 3:26

ajvona pisze:jafarek - własnie ten widok kominów mnie powalił ale w negatywnym tego słowa znaczeniu... sama od kilku dni zastanawiam sie ale mam coraz więcej wątpliwości... Cena kusząca ale ... tych ale jest coraz wiecej

Samą ofertą byłem zachwycony. Ale jak zobaczyłem kominy na żywo... i ta myśl, że "mam je widzieć całe życie" trochę odstrasza.
A jakie mieszkanie masz upatrzone?

ajvona

Postautor: ajvona » 22 sty 2016, 9:42

jafarek pisze:
ajvona pisze:jafarek - własnie ten widok kominów mnie powalił ale w negatywnym tego słowa znaczeniu... sama od kilku dni zastanawiam sie ale mam coraz więcej wątpliwości... Cena kusząca ale ... tych ale jest coraz wiecej

Samą ofertą byłem zachwycony. Ale jak zobaczyłem kominy na żywo... i ta myśl, że "mam je widzieć całe życie" trochę odstrasza.

Miałam dwa: D58 oraz D20. Jednak w tej chwili po eksperymencie gdzie co rano po przyjściu do pracy wyświetlała mi sie na komputerze tapeta z kominami stwierdziłam, że to nie jest widok który chce widzieć po przebudzeniu. :)

A moze znacie jakieś inwestycje juz ukończone gdzie sa jeszcze dostepne mieszkania z MdM? Gdzie szukać takich informacji? Ktoś ? Coś? :)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 22 sty 2016, 9:44

ajvona pisze:
jafarek pisze:

Miałam dwa: D58 oraz D20. Jednak w tej chwili po eksperymencie gdzie co rano po przyjściu do pracy wyświetlała mi sie na komputerze tapeta z kominami stwierdziłam, że to nie jest widok który chce widzieć po przebudzeniu. :)

A moze znacie jakieś inwestycje juz ukończone gdzie sa jeszcze dostepne mieszkania z MdM? Gdzie szukać takich informacji? Ktoś ? Coś? :)

dominium.pl

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”