Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
misstrout

Re: Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Postautor: misstrout » 30 mar 2016, 14:13

kustosz pisze:
misstrout pisze:Czy ktoś ma jakieś info odnośnie uprawomocnienia decyzji?

Tak, dziś dostałem informację że jest prawomocna decyzja.

Dzięki, kamień z serca. Chociaż jedna rozrywka od developera mniej :P

misstrout

Postautor: misstrout » 05 kwie 2016, 15:26

Jeśli kogoś to interesuje to deve stara się uporządkować formalności więc razem z oświadczeniem o prawomocnym przepisaniu pozwolenia na budowę dostarczają określenie terminu spłaty ostatniej transzy - to dla tych którzy korzystają z MDM.

kustosz

Postautor: kustosz » 05 kwie 2016, 16:20

misstrout pisze:Jeśli kogoś to interesuje to deve stara się uporządkować formalności więc razem z oświadczeniem o prawomocnym przepisaniu pozwolenia na budowę dostarczają określenie terminu spłaty ostatniej transzy - to dla tych którzy korzystają z MDM.

dzięki za info, a jaki to jest termin?

misstrout

Postautor: misstrout » 06 kwie 2016, 14:39

kustosz pisze:dzięki za info, a jaki to jest termin?

30.06.2017 jeśli dobrze pamiętam, ale jest też zapis, że nie wcześniej niż 14 dni od otrzymania powiadomienia o zakończeniu budowy.

kustosz

Postautor: kustosz » 07 kwie 2016, 9:35

misstrout pisze:30.06.2017 jeśli dobrze pamiętam, ale jest też zapis, że nie wcześniej niż 14 dni od otrzymania powiadomienia o zakończeniu budowy.

Jeżeli skończą np w kwietniu to nieco skomplikuje sprawę :) Dodając 14 dni dalej mamy kwiecień/maj :)

misstrout

Postautor: misstrout » 07 kwie 2016, 13:59

kustosz pisze:
misstrout pisze:30.06.2017 jeśli dobrze pamiętam, ale jest też zapis, że nie wcześniej niż 14 dni od otrzymania powiadomienia o zakończeniu budowy.

Jeżeli skończą np w kwietniu to nieco skomplikuje sprawę :) Dodając 14 dni dalej mamy kwiecień/maj :)

Dlatego ten zapis z konkretną datą jest bez sensu ale co zrobić jak to banki sobie wymyśliły.

kustosz

Postautor: kustosz » 07 kwie 2016, 14:13

misstrout pisze:Dlatego ten zapis z konkretną datą jest bez sensu ale co zrobić jak to banki sobie wymyśliły.

To raczej kwestia BGK, oni musza znać konkretną datę - przynajmniej tak mi w banku powiedzieli.

karolajna

Postautor: karolajna » 09 sty 2017, 21:53

odgrzebuję temat, ale ciekawa jestem, czy wiecie coś na ten temat, pytanie skierowane do MDMowców.

czy Wasze banki przewidują możliwość przesunięcia wypłaty z MDM? mam ją zapisaną na 30.06, więc chyba dobrym pomysłem byłoby przesunięcie tej wypłaty. jeszcze na wakacjach w PKO BP powiedziano mi, że można złożyć wniosek i da się to zrobić, dzisiaj usłyszałam, że takiej możliwości nie ma. nie wiem czy wynika to z niewiedzy doradców (w międzyczasie pani obsługująca kredyt przestała pracować w tym oddziale), czy faktycznie nie ma takiej możliwości? w temacie jestem zielona, ale rozumiem, że klucze/odbiór dostanę dopiero po tym, jak wyjdzie ostatnia transza, która w dużej mierze składa się z dopłaty MDM? jeżeli ktoś jest bardziej zorientowany to proszę o info :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 09 sty 2017, 23:04

Z tego co mi się wydaje, to termin jest ustalony wg zakończenia umowy. Jeśli dostaniemy wezwanie na zakończenie (ostatniej transzy) to należy złożyć pismo w banku o wypłatę MDM. Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.

motylweb

Jaki kredyt na kupno mieszkania w Centralna Park od LC Corp?

Postautor: motylweb » 20 mar 2017, 14:56

Przy wycenie Bank chce adres nieruchomości. Rozumiem ze kod pocztowy będzie taki jak Expo ? 31-586 Kraków

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”