Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum
Re: Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum
Tak z ciekawisci ostatnio liczylam i polowa mieszkan jest kupiona lub zarezerwowana. Mimo kominow ida jak swieze buleczki. U mnie zdecydowala lokalizacja. Z biezanowa tez widac kominy w calej okazalosci, bo jest wyzej.
Też właśnie liczyłem. Hmm... Sam już nie wiem. Decyzja niby na lata, więc chciałoby się wybrać raz a dobrze.
abcd Jakie mieszkanie wybrałaś?
jafarek pisze:Też właśnie liczyłem. Hmm... Sam już nie wiem. Decyzja niby na lata, więc chciałoby się wybrać raz a dobrze.
Niby na lata ale nigdy nie wiesz. Ja tam nie planuje mieszkac cale zycie. Poki dzieci male to chce muec blisko do zlobka, przedszkola i pracy. Wszystko zamyka mi sie w promieniu 2 km.
Wybralam mieszkanie czteropokojowe. W sumie w innych inwestycjach takich nie bylo.
Nie mam widoku na kominy. Wystawa na N,W,E.
Jestem zadowolona z miejsca w garazu.
Ja mam plan na D91 czyli Płn.-Płd.
Właśnie z widokiem na kominy. Po części masz racje, zawsze kiedyś można zmienić. Ja na razie rodziny nie mam
Właśnie z widokiem na kominy. Po części masz racje, zawsze kiedyś można zmienić. Ja na razie rodziny nie mam

abcd pisze:Tak z ciekawisci ostatnio liczylam i polowa mieszkan jest kupiona lub zarezerwowana. Mimo kominow ida jak swieze buleczki. U mnie zdecydowala lokalizacja. Z biezanowa tez widac kominy w calej okazalosci, bo jest wyzej.
Co innego widzieć kominy z daleka wśród setek innych budynków, a co innego mieć je za oknem na pierwszym planie

Też rozważam zakup mieszkania na centralnej, jednak też uważam, że ten widok na co dzień będzie jednak depresyjny
.
I też muszę przyznać, że kupując mieszkanie gdzieś na osiedlu z ładnym widokiem na park, kończy się tak, że po 2 latach budują w miejscu parku kolejne bloki... i już po naszych pięknych widokach. Albo kupujemy na osiedlach gdzie można faktycznie sąsiadowi przybić piątkę wystawiając rękę przez okno
. A plany tego osiedla na centralnej nie są wcale takie złe, jest sporo przestrzeni.
Plusem jest jeszcze to że na osiedlu będzie sporo miejsc postojowych, zawsze jak ktoś przyjedzie do nas to będzie miał to auto gdzie zostawić, czego nie będzie na AVII, a jest problemem na innych osiedlach jak np Kurdwanów/Bochenka, gdzie też się buduje blok na bloku, a już teraz są problemy z parkowaniem.

I też muszę przyznać, że kupując mieszkanie gdzieś na osiedlu z ładnym widokiem na park, kończy się tak, że po 2 latach budują w miejscu parku kolejne bloki... i już po naszych pięknych widokach. Albo kupujemy na osiedlach gdzie można faktycznie sąsiadowi przybić piątkę wystawiając rękę przez okno

Plusem jest jeszcze to że na osiedlu będzie sporo miejsc postojowych, zawsze jak ktoś przyjedzie do nas to będzie miał to auto gdzie zostawić, czego nie będzie na AVII, a jest problemem na innych osiedlach jak np Kurdwanów/Bochenka, gdzie też się buduje blok na bloku, a już teraz są problemy z parkowaniem.
GREEEG pisze:Też rozważam zakup mieszkania na centralnej, jednak też uważam, że ten widok na co dzień będzie jednak depresyjny.
I też muszę przyznać, że kupując mieszkanie gdzieś na osiedlu z ładnym widokiem na park, kończy się tak, że po 2 latach budują w miejscu parku kolejne bloki... i już po naszych pięknych widokach. Albo kupujemy na osiedlach gdzie można faktycznie sąsiadowi przybić piątkę wystawiając rękę przez okno. A plany tego osiedla na centralnej nie są wcale takie złe, jest sporo przestrzeni.
Ja mieszkam na Bieżanowie, na osiedlu wybudowanym przed 15 laty i powiem szczerze, stresuje mnie wyścig o miejsce postojowe o godzinie 17. A jeszcze z dzieckiem, to jest koszmar. Dla mnie miejsce postojowe jest priorytetem.
Kilka lat temu wspólnota stoczyła batalię, bo nie zostać zabudowana wieżowcami.
Zgadzam się, że i tak plan osiedla CP nie jest zły. Sąsiednie bloki będą dość daleko. Dla mnie jest ważne, by nie mieć sąsiada okno w okno.
jafarek pisze:Ja mam plan na D91 czyli Płn.-Płd.
tak sobie pomyślalam, ze na pierwszym piętrze, jak tylko posadzą drzewa, to widok nie będzie przytłaczający. Ważne, zeby się upomnieć o te drzewa, które są "posadzone" na folderze.
Ładny układ ma to mieszkanie.
abcd pisze:tak sobie pomyślalam, ze na pierwszym piętrze, jak tylko posadzą drzewa, to widok nie będzie przytłaczający. Ważne, zeby się upomnieć o te drzewa, które są "posadzone" na folderze.
Ładny układ ma to mieszkanie.
Też sobie tak myślę. A jeśli powstanie coś między CP a Expo to dojdzie kolejny widok.
Mam huśtawkę - raz na tak, raz na nie.
Moja lista plusów jest identyczna jak lista minusów. Czasem w przeważaniu plusów, aczkolwiek z mocnymi minusami...
Wydawało mi się, że ktoś tutaj dodawał jakiś film z miejsce CP
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”