Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp
Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp
Dyskutować nie muszą i pewnie nie będą, ale chociaż mogliby koncepcję przedstawić tak żeby można było narzekać nad faktami, a nie domysłami 

ja sie przypomniałam w LCC o przesłanie koncepcji placu zabaw, ale wyobraźcie sobie, że nasz bieda-placyk ma własnego PROJEKT MENADŻERA, który się jeszcze nie wypowiedział:D 

To chyba naturalne, ze ktos nieposiadajacy dzieci, napisze o "Waszych", a nie "naszych" dzieciach? Cos w tym zlego, ze pojawil sie glos w sprawie dbania o tereny wspolne, czyt. chociazby nieniszczenia zieleni, ktorej faktycznie nie bedziemy miec zbyt wiele? Samego istnienia placu zabaw przeciez nikt tutaj nie kwestionuje. Nie zapominajmy przy tym, ze nie tylko plac zabaw bedzie tworzyl teren osiedla i o pozostale obszary rowniez nalezy dbac. Bo tak jak dla Ciebie i Twoich (tak, Twoich) dzieci istotny moze byc plac zabaw, tak przykladowo dla mnie istotnym jest estetyczne i - na tyle na ile to mozliwe - zielone osiedle, po ktorym z przyjemnoscia moge sie przespacerowac. Nie rozumiem tym samym jakiejs teorii spiskowej i weszenia nie wiadomo jakich podzialow, zwlaszcza juz na tym etapie.Pegaso pisze:Długo nie trzeba było czekać na podział WAM/NAM
Ot Polska - 850 zdań. Będzie wesoło![]()
Zdrowia i spokoju Sąsiadom życzę.
Znajomy po kilku nerwowych spotkaniach skorzystał z mojego pomysłu.
Każdy lokal ma swój login do strony że sprawami wspólnoty.
Każdy może zgłosić projekt, wydatek, pomysł.
Jeśli dany temat poprze min 10 sąsiadów pojawia się na w.w. stronie do głosowania.
W zaleznosci o typu pomysłu/problemu decyzja zapada większością zwykła lub 2/3 a nawet 100%.
Na głosowanie każdy ma 2 tygodni.
Sprawdza się.
I nie wpływa na stosunki międzyludzkie - uważam, że wręcz przeciwnie. Ludziska się lubią lub są obojętni, a nie skaczą sobie do gardeł
Formalnie decyzję podejmuje wybrana "rada" ale jest to tylko formalne "klepniecie" decyzji mieszkańców z aplikacji/strony.
Każdy lokal ma swój login do strony że sprawami wspólnoty.
Każdy może zgłosić projekt, wydatek, pomysł.
Jeśli dany temat poprze min 10 sąsiadów pojawia się na w.w. stronie do głosowania.
W zaleznosci o typu pomysłu/problemu decyzja zapada większością zwykła lub 2/3 a nawet 100%.
Na głosowanie każdy ma 2 tygodni.
Sprawdza się.
I nie wpływa na stosunki międzyludzkie - uważam, że wręcz przeciwnie. Ludziska się lubią lub są obojętni, a nie skaczą sobie do gardeł

Formalnie decyzję podejmuje wybrana "rada" ale jest to tylko formalne "klepniecie" decyzji mieszkańców z aplikacji/strony.
Ja nic nie zakładam. Po prostu jest to już moja 3 wspólnota i staram sie być w życiu realistą. A na nerwy mi życia szkoda więc publicznie deklaruje, że poprze każde sensowne rozwiązanie.
Pegaso pisze:Każdy może zgłosić projekt, wydatek, pomysł.
Pegaso, teraz chyba standardowo zarządy nieruchomości oferują mieszkańcom systemy, które po złożeniu stosownego oświadczenia, pozwalają głosować za pośrednictwem internetu za lub przeciw uchwałom wspólnoty mieszkaniowej

Być może. Ja zawsze byłem członkiem takich małych wspólnot. Wielki świat jest mi obcy.
My na ten pomysł wpadliśmy gdzieś w 2005 i wtedy nikt nie słyszał o takich bajerach.
W mojej obecnej wspólnocie nie udało się wybrać zarządcy od 7 lat
Na szczęście tu jest mało części wspólnych.
My na ten pomysł wpadliśmy gdzieś w 2005 i wtedy nikt nie słyszał o takich bajerach.
W mojej obecnej wspólnocie nie udało się wybrać zarządcy od 7 lat

Na szczęście tu jest mało części wspólnych.
Dla mnie to rowniez nowosc, a sam jestem czlonkiem wspolnoty od 6 lat. Takze nie wiem czy to az takie powszechne, a moze po prostu moja wspolnota jest troche do tylu
Faktycznie rozwiazanie bardzo dogodne. Czy sa jakies specjalne strony oferujace takie rozwiazania? Wykupuje sie tam jakis dostep?

Dla mnie tez nowa informacja, ale bardzo ciekawa. W mojej byłej wspólnocie 20 osób decydowało za cały blok i tak płaciliśmy rachunki za lodówki podłączone w garażach i bramę garażową tych 20 osób 

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”