jafarek pisze:Wydawało mi się, że ktoś tutaj dodawał jakiś film z miejsce CP
Możliwe, że dzis albo jutro sie tam przejade... raz jeszcze, bo podobnie, mam huśtawkę decyzjową

jafarek pisze:Wydawało mi się, że ktoś tutaj dodawał jakiś film z miejsce CP
jafarek pisze:Tak jeszcze myślę o Expo. Imprez tam trochu jest w ciągu roku. Myślicie, że będą uciążliwe. Jak widać na powyższych zdjęciach, jest trochę przyjezdnych.
Ja miałem identyczne odczucia.Wrona pisze:Jak każdego przytłaczały mnie widoki na elektrociepłownie. Gdy jechałem na miejsce odechciewało mi się nawet zastanawiać nad zakupem. Te wielkie szerokie chłodnie przerażały. Ale po długim namyśle gdy zorientowałem się, że gdy powstanie etap I to już chłodnie przestaną straszyć bo schowają się za blokiem.
Tak, to jest potwierdzone.Wrona pisze:http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,16843358,Leg__Komin_do_rozbiorki__nowe_instalacje__ZDJECIA.html?disableRedirects=true
Większość targów na ogół są spokojne. Najgorzej jak są jakieś targi (?) motoryzacyjne. DUŻY tłum no i hałas.Wrona pisze:Problem to z pewnością targi ale tylko "jedne" w roku targi książki gdzie wyjazd z galicyjskiej trwa ok 30min wiec już wiem ze trzeba będzie się wynosić z mieszkania na ten weekend bo to jakiś koszmar. Reszta targów jest wręcz nie odczuwalna (byłem na kilku pod halą i ruch był znikomy).
Może to właśnie będzie coś jak mini centra handlowe (np. Dekada)Wrona pisze:W planach w urzędzie miasta dostałem też informację o wydanej decyzji środowiskowej dla budowy galerri ( nie oznacza to ze ona powstanie) miedzy elektrociepłownią a expo. Dla mnie to sygnał, że też coś tam może powstać co będzie z pewnością lepsze dla oka niż stare budynki elektrociepłowni. Minusem dla mnie jest brak jakiegokolwiek lokalu usługowego na parterze dla któregokolwiek etapu.
Też mi się wydaje, że plac zabaw z jedną huśtawką czy zjeżdżalnią na tak duże osiedle to trochu za mało... Zobaczymy co postanie pod koniec całej inwestycji.Wrona pisze:Jedynie liczę ze coś fajnego powstanie na parterze Galicyjska Office Centre. Brakuje też mi większego placu zabaw dla dzieci. W końcu to osiedle będzie mieć 800 mieszkań.
Może nie tyle powodziom, bo ja akuratnie wspominałem o tym, że "miejscowi" twierdzą, że jest to teren dość wilgotny. Jak wszyscy zgodnie twierdzą, miasto nie dopuści do zalania EDF-u więc poniekąd możemy czuć się bezpieczni.Wrona pisze:Kupiłem mieszkanie bo bliżej centrum nic w tej cenie nie znalazłem. Nie na mawiam i nie odmawiam kupowania, ale straszenie ludzi powodzą (przypominam że w Krakowie były już takowe w 20 i 21 wieku i na Galicyjskiej wody nie było) jest naprawdę absurdem.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości