Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
ajvona

Re: Kupno nowego mieszkania od LC Corp w Centralna Park forum

Postautor: ajvona » 23 sty 2016, 10:35

jafarek pisze:Wydawało mi się, że ktoś tutaj dodawał jakiś film z miejsce CP

Możliwe, że dzis albo jutro sie tam przejade... raz jeszcze, bo podobnie, mam huśtawkę decyzjową :). Jak bede to nakrece filmik i wrzuce

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 23 sty 2016, 11:22

Ja się powoli zaczynam przyzwyczajać i akceptować ten widok... Ale... Ale...

Myślicie, że coś można ugrać w LCC?

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 23 sty 2016, 11:31

Jakość komórkowa i pod słońce, foty z listopada

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 23 sty 2016, 11:55

Tak jeszcze myślę o Expo. Imprez tam trochu jest w ciągu roku. Myślicie, że będą uciążliwe. Jak widać na powyższych zdjęciach, jest trochę przyjezdnych.

abcd

Postautor: abcd » 23 sty 2016, 20:24

jafarek pisze:Tak jeszcze myślę o Expo. Imprez tam trochu jest w ciągu roku. Myślicie, że będą uciążliwe. Jak widać na powyższych zdjęciach, jest trochę przyjezdnych.

Głównie w weekendy są targi. Ale w nie każdy. Na stronie expo jest program na caly rok.
Moto show może być głośne.
Ciekawe czy codziennie odświetlają budynek?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 24 sty 2016, 14:26

Te zdjęcia przy ładniejszej pogodzie, to jednak wyglądają nieporównywalnie lepiej :) Kominy elektrociepłowni w Łęgu już nie takie straszne ;) No i nie do końca zgodzę z tym, że nie da się w mieście kupić widokowego mieszkania w Krakowie, które wkrótce nie zostałoby zasłonięte przez kolejny blok... Nie wiem dokładnie czy jest taka opcja w Centralna Park od LC Corp, ale jak chce się mieć widok z okien, to trzeba poszukać czegoś przy ulicy (wiadomo, że najlepiej mieć przy najmniej ruchliwej, ale im bardziej ruchliwa tym szersza zwykle... ;) Wtedy to kompromis, nie mamy cicho pod oknami, ale mamy widok, coś za coś, ja zastanawiam się nad mieszkaniem z którego będę widział m.in. wieże Kościoła Mariackiego, ale pod blokiem będę miał ulicę klasy Stella-Sawickiego ;) No nie wiem, każdy musi sobie tu sam odpowiedzieć na czym mu bardziej zależy... No i jest jeszcze trochę takich genialnych mieszkań np. na Osiedlu Oświecenia czy w okolicach ulicy Strzelców, ale to już trzeba mieć szczęście, żeby na coś takiego trafić :ugeek:

Wrona

Postautor: Wrona » 26 sty 2016, 16:45

Jak każdego przytłaczały mnie widoki na elektrociepłownie. Gdy jechałem na miejsce odechciewało mi się nawet zastanawiać nad zakupem. Te wielkie szerokie chłodnie przerażały. Ale po długim namyśle gdy zorientowałem się, że gdy powstanie etap I to już chłodnie przestaną straszyć bo schowają się za blokiem. Grunt to mieć choć jeden pokój z oknem nie na południe. Następnie wyczytałem ze komin wysunięty najbliżej ul Nowohuckiej mają wyburzać w 2017.
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,16843358,Leg__Komin_do_rozbiorki__nowe_instalacje__ZDJECIA.html?disableRedirects=true

Po przeciwnej stornie ul Galicyjskiej też zapewne coś powstanie wiec widok z poziomu ulicy będzie jak z każdego miejsca w Krakowie - tylko czubek kominów. Wiecznie zakorkowana ulica Nowohucka przestanie być wschodnią obwodnicą Krakowa po wybudowaniu S7 wiec też duży plus.
Problem to z pewnością targi ale tylko "jedne" w roku targi książki gdzie wyjazd z galicyjskiej trwa ok 30min wiec już wiem ze trzeba będzie się wynosić z mieszkania na ten weekend bo to jakiś koszmar. Reszta targów jest wręcz nie odczuwalna (byłem na kilku pod halą i ruch był znikomy).
Dużym plusem może okazać się dociągnięcie ulicy Galicyjskiej do ul Ciepłowniczej wtedy ruch do targów by się rozłożył i nie korowało by się tak podczas targów książki.
lovekrakow.pl/aktualnosci/korki-w-czyzynach-radni-chca-przedluzyc-galicyjska-do-nowohuckiej_11529.html

W planach w urzędzie miasta dostałem też informację o wydanej decyzji środowiskowej dla budowy galerri ( nie oznacza to ze ona powstanie) miedzy elektrociepłownią a expo. Dla mnie to sygnał, że też coś tam może powstać co będzie z pewnością lepsze dla oka niż stare budynki elektrociepłowni.
Minusem dla mnie jest brak jakiegokolwiek lokalu usługowego na parterze dla któregokolwiek etapu. Jedynie liczę ze coś fajnego powstanie na parterze Galicyjska Office Centre. Brakuje też mi większego placu zabaw dla dzieci. W końcu to osiedle będzie mieć 800 mieszkań.
Kupiłem mieszkanie bo bliżej centrum nic w tej cenie nie znalazłem. Nie na mawiam i nie odmawiam kupowania, ale straszenie ludzi powodzą (przypominam że w Krakowie były już takowe w 20 i 21 wieku i na Galicyjskiej wody nie było) jest naprawdę absurdem.

abcd

Postautor: abcd » 26 sty 2016, 18:54

@wrona ciekawe o tym kominie☺
I zgadzam sie, ze plac zabaw bedzie za maly.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 26 sty 2016, 20:39

Wrona pisze:Jak każdego przytłaczały mnie widoki na elektrociepłownie. Gdy jechałem na miejsce odechciewało mi się nawet zastanawiać nad zakupem. Te wielkie szerokie chłodnie przerażały. Ale po długim namyśle gdy zorientowałem się, że gdy powstanie etap I to już chłodnie przestaną straszyć bo schowają się za blokiem.
Ja miałem identyczne odczucia.

Wrona pisze:http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,16843358,Leg__Komin_do_rozbiorki__nowe_instalacje__ZDJECIA.html?disableRedirects=true
Tak, to jest potwierdzone.
Bardziej mnie martwi mały komin który wybudowali, a którego jeszcze do niedawna nie było.

Wrona pisze:Problem to z pewnością targi ale tylko "jedne" w roku targi książki gdzie wyjazd z galicyjskiej trwa ok 30min wiec już wiem ze trzeba będzie się wynosić z mieszkania na ten weekend bo to jakiś koszmar. Reszta targów jest wręcz nie odczuwalna (byłem na kilku pod halą i ruch był znikomy).
Większość targów na ogół są spokojne. Najgorzej jak są jakieś targi (?) motoryzacyjne. DUŻY tłum no i hałas.

Wrona pisze:W planach w urzędzie miasta dostałem też informację o wydanej decyzji środowiskowej dla budowy galerri ( nie oznacza to ze ona powstanie) miedzy elektrociepłownią a expo. Dla mnie to sygnał, że też coś tam może powstać co będzie z pewnością lepsze dla oka niż stare budynki elektrociepłowni. Minusem dla mnie jest brak jakiegokolwiek lokalu usługowego na parterze dla któregokolwiek etapu.
Może to właśnie będzie coś jak mini centra handlowe (np. Dekada) :?:

Wrona pisze:Jedynie liczę ze coś fajnego powstanie na parterze Galicyjska Office Centre. Brakuje też mi większego placu zabaw dla dzieci. W końcu to osiedle będzie mieć 800 mieszkań.
Też mi się wydaje, że plac zabaw z jedną huśtawką czy zjeżdżalnią na tak duże osiedle to trochu za mało... Zobaczymy co postanie pod koniec całej inwestycji.

Wrona pisze:Kupiłem mieszkanie bo bliżej centrum nic w tej cenie nie znalazłem. Nie na mawiam i nie odmawiam kupowania, ale straszenie ludzi powodzą (przypominam że w Krakowie były już takowe w 20 i 21 wieku i na Galicyjskiej wody nie było) jest naprawdę absurdem.
Może nie tyle powodziom, bo ja akuratnie wspominałem o tym, że "miejscowi" twierdzą, że jest to teren dość wilgotny. Jak wszyscy zgodnie twierdzą, miasto nie dopuści do zalania EDF-u więc poniekąd możemy czuć się bezpieczni.

Mi w bloku brakuje tylko jakiegoś wspólnego pomieszczenie typu wózkownia. Mam rower na którym dużo jeżdżę, a tutaj nie bardzo jest go gdzie trzymać. Zostawić zapiętego na klatce? Na parkingu? Oby nikomu nie przeszkadzał, oraz do nikogo się nie przykleił ;)

Zastanawiam się bardziej jeszcze nad kwestią parkingów. Jak widać na ostatnich dwóch zdjęciach, jest multum samochodów zaparkowanych naprzeciw Expo. Jak to będzie wyglądało po oddaniu bloku, pod którym będzie kilkadziesiąt miejsc postojowych. Można by np. postawić szlabana na wjeździe. Ogrodzenie osiedla wydaje mi się bezsensowne.

mistrzunio

Postautor: mistrzunio » 26 sty 2016, 21:38

Właśnie zarezerwowalismy mieszkanko w bloku na Centralnej ;)

Fakt, widok kominów nie napawa optymizmem , aczkolwiek wolimy to niż okno w okno jak na Avii ;)

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”