"Wrona" kiedyś wrzucił posta z linkiem do strony UM gdzie na bieżąco można śledzić co dzieje się z planem
bip.krakow.pl/?dok_id=64889
Nie znam się czy to studium czy coś innego, ale termin składania uwag upłynął 25.01.217. Pewnie niedługo opublikują ich treść.
Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie
Re: Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie
Nie mam czasu się zagłębiać ale wychodzi ,ze to studium do planu
A co do budynku, który pokazał Sidney to jest to oficjalnie "rozbudowa domu jednorodzinnego"
Zresztą to tylko jedna z "przygód" tego Pana - poniekąd naszego przyszłego sąsiada.
To jest jedna wielka farsa - zarówno wymiaru sprawiedliwości jak i urzędników miasta.
A co do budynku, który pokazał Sidney to jest to oficjalnie "rozbudowa domu jednorodzinnego"

Zresztą to tylko jedna z "przygód" tego Pana - poniekąd naszego przyszłego sąsiada.
To jest jedna wielka farsa - zarówno wymiaru sprawiedliwości jak i urzędników miasta.
Pegaso pisze:sidney pisze:Pegaso... bardzo bym chciał żebyś się mylił
Nie wiem do końca jak wygląda w krk kwestia zmiany planów zagospodarowania przestrzennego czy wydawanie pozwoleń na budowę uwzględniających odstępstwa od warunków technicznych...
Największa "nadinterpretacja" jest po sąsiedzku na ul. Centralnej. To już nie jest śmieszne nawet - to jest ŻAŁOSNE. Znacie sprawę Pana Rz.?
Zresząa ten sam człek już tez w innych dzielnicach KR ma podobne "kwiatki".
Tylko dziwi mnie jedno - w takich przypadkach żadne prawo nie jest skuteczne. Nie rozumiem tego.
"budynki" tego Pana znacznie pomniejszają wartość materialną i inna (niewymierną) otoczenia naszego przyszłego osiedla. Ale jakoś nikt nie potrafi sobie z tym poradzić - istny cyrk.
Kto nie zna sprawy niech się przespaceruje - większej parodii budowlanej nie widziałem .
W watku o planie zagospodarowania wkleilam link do kroniki, w ktorej byla poruszona ssprawa

Prawdopodobnie zabetonują część okolicy koło Tauron Areny...
gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/obuduja-i-zaslonia-arene,11840891
gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/obuduja-i-zaslonia-arene,11840891
Wyobrażam sobie zaskoczenie ludzi, którzy nie w pelni świadomie kupią tam mieszkanie a później będą narzekać na LEDy z Tauron Areny w nocy.
Super ujęcie naszego osiedla.
Niestety temat wycinki już nie taki super. Wygląda na to że szykują teren pod budowę tych bloków.
lovekrakow.pl/galeria/wycinka-drzew-dron_3202.html

fot. Sebastian Dudek/LoveKraków.pl
Niestety temat wycinki już nie taki super. Wygląda na to że szykują teren pod budowę tych bloków.
lovekrakow.pl/galeria/wycinka-drzew-dron_3202.html

fot. Sebastian Dudek/LoveKraków.pl
Witam wszystkich,
Ja znalazlem takie cudo super-nova.pl ale wyglada na to, ze ta inwestycja bedzie od storny decathlonu i plazy :O wiec od strony ronda powstanie jeszcze cos
Ja znalazlem takie cudo super-nova.pl ale wyglada na to, ze ta inwestycja bedzie od storny decathlonu i plazy :O wiec od strony ronda powstanie jeszcze cos

Dobre wieści 
gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/nowa-mapa-inwestycji-w-krakowie,11855596
W tym roku powstanie chodnik na ul. Centralnej od ZIKITu do Nowohuckiej i ścieżka rowerowa od ronda Dywizjonu 308 do mostu
Okolica nabiera rumieńców

gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/nowa-mapa-inwestycji-w-krakowie,11855596
W tym roku powstanie chodnik na ul. Centralnej od ZIKITu do Nowohuckiej i ścieżka rowerowa od ronda Dywizjonu 308 do mostu

Okolica nabiera rumieńców

Mogliby w przyszłości zaplanować jakąś ścieżkę "na skróty" z naszego osiedla do Fajnego Domu i Sołtysowskiej Park, bo teraz by się tam dostać trzeba robić niezłe koło, a odległość między tymi osiedlami a nami na wprost duża nie jest
-
blakeg1 pisze:Mogliby w przyszłości zaplanować jakąś ścieżkę "na skróty" z naszego osiedla do Fajnego Domu i Sołtysowskiej Park, bo teraz by się tam dostać trzeba robić niezłe koło, a odległość między tymi osiedlami a nami na wprost duża nie jest
Jestem za. Mam rodzinę na sołtysowskiej i niezbyt uśmiecha mi się robić takie koło żeby ich odwiedzić.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”