Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sidney

Re: Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie

Postautor: sidney » 10 lut 2017, 14:10

"Wrona" kiedyś wrzucił posta z linkiem do strony UM gdzie na bieżąco można śledzić co dzieje się z planem
bip.krakow.pl/?dok_id=64889
Nie znam się czy to studium czy coś innego, ale termin składania uwag upłynął 25.01.217. Pewnie niedługo opublikują ich treść.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 10 lut 2017, 14:48

Nie mam czasu się zagłębiać ale wychodzi ,ze to studium do planu
A co do budynku, który pokazał Sidney to jest to oficjalnie "rozbudowa domu jednorodzinnego" :)
Zresztą to tylko jedna z "przygód" tego Pana - poniekąd naszego przyszłego sąsiada.

To jest jedna wielka farsa - zarówno wymiaru sprawiedliwości jak i urzędników miasta.

abcd

Postautor: abcd » 10 lut 2017, 17:57

Pegaso pisze:
sidney pisze:Pegaso... bardzo bym chciał żebyś się mylił ;)
Nie wiem do końca jak wygląda w krk kwestia zmiany planów zagospodarowania przestrzennego czy wydawanie pozwoleń na budowę uwzględniających odstępstwa od warunków technicznych...

Największa "nadinterpretacja" jest po sąsiedzku na ul. Centralnej. To już nie jest śmieszne nawet - to jest ŻAŁOSNE. Znacie sprawę Pana Rz.?
Zresząa ten sam człek już tez w innych dzielnicach KR ma podobne "kwiatki".
Tylko dziwi mnie jedno - w takich przypadkach żadne prawo nie jest skuteczne. Nie rozumiem tego.
"budynki" tego Pana znacznie pomniejszają wartość materialną i inna (niewymierną) otoczenia naszego przyszłego osiedla. Ale jakoś nikt nie potrafi sobie z tym poradzić - istny cyrk.

Kto nie zna sprawy niech się przespaceruje - większej parodii budowlanej nie widziałem .

W watku o planie zagospodarowania wkleilam link do kroniki, w ktorej byla poruszona ssprawa ;)

user

Postautor: user » 03 mar 2017, 10:39

Prawdopodobnie zabetonują część okolicy koło Tauron Areny...

gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/obuduja-i-zaslonia-arene,11840891

szynszyl

Postautor: szynszyl » 03 mar 2017, 13:39

Wyobrażam sobie zaskoczenie ludzi, którzy nie w pelni świadomie kupią tam mieszkanie a później będą narzekać na LEDy z Tauron Areny w nocy.

sidney

Postautor: sidney » 06 mar 2017, 8:23

Super ujęcie naszego osiedla.
Niestety temat wycinki już nie taki super. Wygląda na to że szykują teren pod budowę tych bloków.
lovekrakow.pl/galeria/wycinka-drzew-dron_3202.html

Obrazek
fot. Sebastian Dudek/LoveKraków.pl

Boston

Postautor: Boston » 06 mar 2017, 15:51

Witam wszystkich,

Ja znalazlem takie cudo super-nova.pl ale wyglada na to, ze ta inwestycja bedzie od storny decathlonu i plazy :O wiec od strony ronda powstanie jeszcze cos :cry:

kustosz

Postautor: kustosz » 06 mar 2017, 18:20

Dobre wieści :)
gazetakrakowska.pl/strefa-biznesu/a/nowa-mapa-inwestycji-w-krakowie,11855596

W tym roku powstanie chodnik na ul. Centralnej od ZIKITu do Nowohuckiej i ścieżka rowerowa od ronda Dywizjonu 308 do mostu :)
Okolica nabiera rumieńców :oops:

Obrazek

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 06 mar 2017, 20:22

Mogliby w przyszłości zaplanować jakąś ścieżkę "na skróty" z naszego osiedla do Fajnego Domu i Sołtysowskiej Park, bo teraz by się tam dostać trzeba robić niezłe koło, a odległość między tymi osiedlami a nami na wprost duża nie jest

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 06 mar 2017, 20:31

blakeg1 pisze:Mogliby w przyszłości zaplanować jakąś ścieżkę "na skróty" z naszego osiedla do Fajnego Domu i Sołtysowskiej Park, bo teraz by się tam dostać trzeba robić niezłe koło, a odległość między tymi osiedlami a nami na wprost duża nie jest

Jestem za. Mam rodzinę na sołtysowskiej i niezbyt uśmiecha mi się robić takie koło żeby ich odwiedzić.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”