Akustyka w nowych mieszkaniach od dewelopera LC Corp - Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Michalkos

Akustyka w nowych mieszkaniach od dewelopera LC Corp - Centralna Park

Postautor: Michalkos » 26 paź 2017, 21:42

Cześć,
Planuje zakup mieszkania w budynku B.
Od urodzenia mieszkam w kamienicy, gdzie jest stosunkowo cicho i zastanawia mnie jak wygląda sprawa z akustyką mieszkań na osiedlu Centralna Park?
Czytałem, że Deweloper stosuje inny materiał do budowy ścian niż powinien i martwi mnie czy nie będzie słychać każdej rozmowy sąsiada za ścianą.
Miło byłoby usłyszeć opinie mieszkańców wybudowanych już bloków :)

Pozdrawiam.

blakeg1

Re: Akustyka w nowych mieszkaniach od dewelopera LC Corp - Centralna Park

Postautor: blakeg1 » 27 paź 2017, 8:36

Michalkos pisze:Cześć,

Czytałem, że Deweloper stosuje inny materiał do budowy ścian niż powinien

Pozdrawiam.

zrodlo tych madrosci? co to znaczy inny niz powinien? akurat o LC Corp i sposob w jaki buduja to sie nie ma co martwic

sidney

Postautor: sidney » 27 paź 2017, 8:43

blakeg1 pisze:
Michalkos pisze:Cześć,

Czytałem, że Deweloper stosuje inny materiał do budowy ścian niż powinien

Pozdrawiam.

zrodlo tych madrosci? co to znaczy inny niz powinien? akurat o LC Corp i sposob w jaki buduja to sie nie ma co martwic

Link do tematu zmiany materiału konstrukcyjnego z cegły silikatowej na pustak ceramiczny
Materiały stosowane do budowy bloków - Centralna Park

sojus

Postautor: sojus » 27 paź 2017, 8:46

zgłoś że jeszcze niebo i trawa jest inna niż na zdjęciach... ludzie ogarnijcie sie do jasnej...

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 27 paź 2017, 9:22

to moze najlepiej zeby wypowiedzialy sie osoby ktore juz mieszkaja od miesiaca czy dwoch - jak wg Was jest w temacie akustyki biorac pod uwage zmiane tych materialow?
ja o tym temacie przeczytalem dopiero teraz...

Michalkos

Postautor: Michalkos » 27 paź 2017, 11:49

Sojus - proponuje, abyś Ty się ogarną. Jeśli ktoś wydaje kilkaset tysięcy złotych na mieszkanie w którym być może będzie mieszkał do końca życia to ma prawo wiedzieć jaka jest np. akustyka w mieszkaniach i czy stosowane są właściwe materiały do budowy.
Jeśli chodzi o otoczenie to jest to zupełnie inna sprawa i wiadomo, że wizualizacje zawsze są upiększone i na pewno nie będzie tak super, pięknie i zielono jak na wizualizacjach.
Pozdro!

sojus

Postautor: sojus » 27 paź 2017, 12:26

Jak chcecie mieć wybudowane po swojemu - budujecie dom.

Zapewne nasze bloki budowane są wedłyg norm i planów więc...

pozdro600

Wrona

Postautor: Wrona » 27 paź 2017, 13:45

W temacie akustyki, mieszkają obok mnie sąsiedzi i pode mną również. Jak narzazie nie ma powodów do niepokoju jeżeli chodzi o akustykę ścian. Tak na marginesie jedynie co słychać to w kuchni i w łazience przez komin wentylacyjny (głośniej płaczące dziecko czy mikser itp.). W poprzednim moim mieszkaniu tez wybudowanym niedawno (2012r) nie było takiego efektu.

karolajna

Postautor: karolajna » 27 paź 2017, 13:49

Wrona pisze:W temacie akustyki, mieszkają obok mnie sąsiedzi i pode mną również. Jak narzazie nie ma powodów do niepokoju jeżeli chodzi o akustykę ścian. Tak na marginesie jedynie co słychać to w kuchni i w łazience przez komin wentylacyjny. W poprzednim moim mieszkaniu tez wybudowanym niedawno (2012r) nie było takiego efektu.

u mnie podobnie, zamieszkują sąsiedzi obok, nade i pode mną - oprócz dźwięków niosących się przez szyb w kuchni u mnie jeszcze dziecko płaczące u sąsiadów piętro niżej, osobiście mi to nie przeszkadza. mieszkałam w różnych mieszkaniach budowanych w różnych latach - na ich tle galicyjska się nie wyróżnia ani na plus, ani na minus.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 27 paź 2017, 16:14

a ktos kto mieszka na ostatnim pietrze i nie ma nikogo nad soba? jak to u takich osob wyglada?

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”