Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
kustosz

Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Postautor: kustosz » 02 lut 2016, 12:00

Czy ktoś z Was orientował się może czy plac zabaw obok budynku ma już jakąś konkretną formę w projekcie, tj. jego wielkość, co tam będzie, itd.?
Wygląda rzeczywiście na miniaturowy...może warto wnioskować o jego powiększenie, co sądzicie? ;)

Wrona

Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Postautor: Wrona » 02 lut 2016, 13:46

jestem za tym żeby plac zabaw był większy ale to raczej będzie w gestii rady mieszkańców i za własne pieniądze mieszkańców niż dewelopera. Choć próbować warto pytać dewelopera a nuż.

abcd

Postautor: abcd » 03 lut 2016, 16:27

Też uważam, że powinien być większy. Na planie wygląda to na jedną zjeżdżalnię.
Pytanie, czy to docelowy plac dla wszystkich bloków, czy tymczasowy, ze względu na to, że jest to pierwszy etap budowy osiedla.

Boston

Postautor: Boston » 03 lut 2016, 16:31

A moze zaczekamy az postawia blok, zebysmy mieli gdzie mieszkac a placem zabaw zajmiemy sie jak juz powstanie?

kustosz

Postautor: kustosz » 05 lut 2016, 14:11

Boston pisze:A moze zaczekamy az postawia blok, zebysmy mieli gdzie mieszkac a placem zabaw zajmiemy sie jak juz powstanie?

Z pewnością budynek jest absolutnym priorytetem :) ale warto też dyskutować o innych aspektach ;)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 09 lut 2016, 15:12

Dzisiaj dostałem info, że plac zabaw będzie nieco większy niż tylko ta zjeżdżalnia ale to już przy końcówce inwestycji.
Ogólnie "teraz rekreacyjny" ma być przekształcony w plac zabaw (nie w całości oczywiści).

kustosz

Postautor: kustosz » 09 lut 2016, 15:35

jafarek pisze:Dzisiaj dostałem info, że plac zabaw będzie nieco większy niż tylko ta zjeżdżalnia ale to już przy końcówce inwestycji.
Ogólnie "teraz rekreacyjny" ma być przekształcony w plac zabaw (nie w całości oczywiści).

O to dobre info :)

kustosz

Postautor: kustosz » 03 paź 2016, 10:42

Update: dalej nie ma dokładnych planów, powinny być bliższej zakończenia budowy

kustosz

Postautor: kustosz » 02 lis 2016, 12:51

Hej, proponuję mini mobilizację w zapytaniach do LCC o plac zabaw.
Z tego co wiemy na ten moment to planów takiego placu jeszcze nie ma, a ten na wizualizacjach jest bardzo skromny i w dodatku jest też na wizualizacjach dla budynku E. Z mojej ocenie to zdecydowanie za mało na potrzeby naszego bloku/osiedla.

Plan zapewne powstanie "lada moment" i jeżeli sobie tego nie dopilnujemy to będziemy mieć taki mikro placyk.
Proponuję podkreślenie w oczach LCC ważności placu dla nas, tak aby nasze głosy zostały wzięte pod uwagę.

Ja wysyłam zapytania reglanie w tym temacie, ale jestem jednostką.

Boston

Postautor: Boston » 02 lis 2016, 13:06

Pytanie pierwsze - czy zainteresowani sprawdzali to z LCC co tam ma byc?

Bo jezeli mamy robic dym o wizualizacje - ktora z realiami nie ma wiele wspolnego to nie widze sensu.

Dodatkowo jezeli jeszcze nie mieszkamy i nie wiadomo jakie jest zainteresowanie owym placem to po co im zawracac glowe?

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”