Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
kustosz

Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: kustosz » 21 sie 2016, 15:40

Robiliście już jakieś projekty, macie wizualizacje Waszych przyszłych "czterech ścian", którymi chcecie się pochwalić? :)
Macie już pomysły jak zagospodarować układy mieszkań w CP bud. D? :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Re: Aranżacja nowych mieszkań - Centralna Park Kraków

Postautor: jafarek » 21 sie 2016, 16:16

Ja obecnie jetem na etapie studiowania jakichś gotowych projektów, żeby znaleźć coś dla siebie.
Fajną sprawą jest wybranie się do Ikei, Castoramy czy innego sklepu, żeby zrobić sobie wizualizację swojego mieszkania - głównie kuchni i łazienki.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sie 2016, 17:39

Polecam też samemu się pobawić, są programy do projektowania wnętrz - było o tym na forum :)

kustosz

Postautor: kustosz » 21 sie 2016, 19:33

Nowy pisze:Polecam też samemu się pobawić, są programy do projektowania wnętrz - było o tym na forum :)

Jeżeli o mnie chodzi po przejrzeniu tych programów wydały mi się one mało atrakcyjne pod kątem pracy na nich, a efektów które można wycisnąć. Nie jestem też specem, wiec pewnie się mylę i chętnie zobaczę aż ktoś wyprowadza mnie z błędu :)
Jeżeli pracowaliście na konkretnym programie i go polecacie to dajcie znać :)

Mario_B

Postautor: Mario_B » 23 sie 2016, 19:40

Dla laików polecam planer dostępny na stronie Leroy Merlin.
leroymerlin.pl/planer3d/kazaplan.html
Zaczynamy od układu ścian, okien, drzwi i ich dokładnych wymiarów.
Następnie korzystamy z asortymentu dostępnych mebli i urządzeń RTV/AGD, gdzie mamy możliwość zmiany ich wymiarów.
A na koniec pozostaje już tylko kolorystyka.
Dla mnie program był wystarczający. Nie jest ani skomplikowany ani zbyt okrojony.

Nowy

Postautor: Nowy » 24 sie 2016, 0:39

@Mario_B, masz może jakieś przykładowe wizualizacje wnętrz, które wykonałeś przy pomocy tego programu :?: Może wrzuciłbyś coś na forum, bo zastanawiam się jak to się prezentuje i jakie ma on możliwości :)

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 01 wrz 2016, 10:50

Jeśli ktoś szuka inspiracji na łazienki to polecam:
deante.pl/pl/male-lazienki
homebook.pl/inspiracje/lazienka/opcje-wielkosc-mala--wyposazenie-z-prysznicem--rodzaj-lazienka-w-bloku

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 02 wrz 2016, 20:10

Jeśli celujecie w wykończenie polskimi produktami, polecam bloga: m3madeinpoland.pl
W niektórych przypadkach to aż się zdziwiłam, że jest tylu polskich producentów. :)

abcd

Postautor: abcd » 14 paź 2016, 12:08

Ja wspolpracuje z architektem. Jestem zadowolona, bo uslugi cenowo sa rozsadne a dzieki temu mieszkanie jest przemyslane. Najpierw architekt zaprojektowal uklad funkcjonalnyni wg tego projektu zrobilismy zmiany lokatorskie. Sa rzeczy (pomysly na schowki, technologie wykonczenia, sprytne rozwiazania), o ktorych laik nie wie. Czekam teraz na wizualizacje lazienek i kuchni. Poza tym, wiadomo, ktos doradzi materialy, lepsze ceny, dobrego fachowca.

deceq

Postautor: deceq » 14 paź 2016, 15:54

Czy możesz się pochwalić jak droga jest przyjemność współpracy z takim architektem? Też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem, ale nie wiem jak to wygląda kosztowo, a ceny na ich stronach internetowych są przeróżne i zazwyczaj mają mało wspólnego z prawdą.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”