Standard wykończenia nowych mieszkań w bloku Orlińskiego 12 w Krakowie

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
duda88

Re: Standard wykończenia nowych mieszkań w bloku Orlińskiego 12 w Krakowie

Postautor: duda88 » 26 paź 2016, 22:14

Z tym parkiem to bujda Budimexu

Przynajmniej to powinieneś wiedzieć jeśli chcesz kupić tu mieszkanie, że to nie temat budimexu tylko projekt z budżetu obywatelskiego na który głosowali mieszkańcy Krakowa i akurat deweloper nie ma z tym nic wspólnego. Może poczytaj sobie wcześniejsze watki, poszukaj sam odpowiedzi na pytania, albo zastanów się czego oczekujesz - bo w sumie dobrze wiedzieć czego się chce, poznać inne opinie czy potwierdzić swoją :?:

lofinden

Postautor: lofinden » 26 paź 2016, 23:23

Na forum znajdują się wątki dotyczące odbiorów w poszczególnych blokach i wychodzi na to, że jak na razie problem krzywych ścian/sufitów pojawiał się w każdym z trzech oddawanych w tym roku bloków. Budimex nie przykłada się do naprawy usterek. Często klienci oczekują dłużej niż 30 dni. Bywa, że podczas kolejnego spotkania usterki są źle naprawione albo w ogóle nie naprawione. Rzeczywiście deweloper oferuje czasami w zamian materiały budowlane. Na samym tylko forum jest sporo osób, które miały mniejsze lub większe wady, a przecież nie każdy tu zagląda i się udziela. Część osób w ogóle nie sprawdza np. sufitów a część odbiera mieszkanie z wadami bo nie chce dłużej czekać. Także toolpusher spodziewaj się niedoróbek. Najwyżej się pozytywnie zaskoczysz ;)

toolpusher

Postautor: toolpusher » 27 paź 2016, 11:23

Hey spodziewam się niedoróbek. Bo chyba są wszędzie.
Nie mówię że Budimex ma ich najwięcej. Ciekawi mnie tylko czy jest to średnia czy poniżej średniej. Jest dużo ocen negatywnych ale trzeba też patrzeć na skalę przedsięwzięcia. Jeżeli ktoś oddaje blok z 30 mieszkaniami i ma np. 3 mieszkania nieodebrane z usterkami to ma stosunek 3/30 czyli 10%. Natomiast 10% w przypadku Budimexu to by było ?
Ale tak czytając te odbiory wydaje mi się że jednak warto wziąść firmę która wychwyci te usterki. Część można samemu poprawić przy późniejszym remoncie, ale w przypadku uszkodzonych drzwi i okien to już nie bardzo.
Kolejna sprawa tak się zastanawiam czy jeżeli kupujemy mieszkanie za 7000/m2 to wymagamy więcej przy odbiorze niż kupując za 5000/m2 usprawiedliwiając błędy/niedoróbki niską ceną.
Czy u Was to tak działa,że jesteście skłonni bardziej przymknąć oko bo taniej?

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 08 sty 2017, 5:38

duda88 pisze:Na zdjęciach masz przykłady mieszkań już gotowych i tematów o które pytasz, dwa zdjęcia i różnica poziomu drzwi balkonowych, w drugim przypadku sam musisz zbudować schodki/schodek na balkon, i przykład jak wyglądają rury puszczone po wierzchu, i jako ciekawostka - oficjalnie nie wolno ich wkuwać ;)

Czyli co zrobbilas finalnie z tymi rurami w lazience? Wkulas w sciane?

duda88

Postautor: duda88 » 08 sty 2017, 22:29

Finalnie jeszcze nie odebrałam mieszkania :) tylko pokazałam zdjęcia z przykładem ;)

Kamil90

Postautor: Kamil90 » 10 sty 2017, 19:05

duda88 pisze:Finalnie jeszcze nie odebrałam mieszkania :) tylko pokazałam zdjęcia z przykładem ;)

Witam,

czy byłaby możliwość otrzymania tych zdjęć umieszczonych przez Ciebie w większym rozmiarze ? :) Tamte są tylko miniaturkami, a ciekawi mnie jak wygląda standard wykończenia mieszkań przez Naszego Developera :)

Z góry dzięki :)

duda88

Postautor: duda88 » 11 sty 2017, 8:11

Tamte zdjęcia są za strony budimexu, ale znacznie więcej zdjęć z dni otwartych znajdziesz tu:
investmap.pl/watek/krakow-osiedle-quotaviaquot,7065/12
To są dni otwarte na Avii4 ;)

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 11 sty 2017, 12:19

Jest też sporo o dniach otwartych i standardzie mieszkań na stronie - np. tu o tym, jak wyglądały dni otwarte dewelopera Budimex - też na forum dni otwarte miały swoje wątki i ogólnie dużo tu już powiedziano o standardzie wykończenia nowych mieszkań na tych osiedlach w Czyżynach - wystarczy poszukać ;)

Malla

Postautor: Malla » 14 wrz 2017, 12:35

toolpusher pisze:Mam pytanie do tych co mają mieszkanie od południa czyli od od ulicy SS te z dużymi balkonami. Nie obawiacie się hałasu?

Jest głośno. Przy zamkniętych oknach to nie problem.
Pozdrawiam z O10.

Arav

Postautor: Arav » 14 wrz 2017, 12:39

Zgodnie z planem parku z BO zaraz przy ulicy SS ma powstac wal/nasyp ziemi ktory moze chociaz troche wytlumi halas.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”