Usterki w częściach wspólnych nowego bloku i ich zgłaszanie - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
morth

Usterki w częściach wspólnych nowego bloku i ich zgłaszanie - Orlińskiego 8

Postautor: morth » 04 kwie 2017, 10:25

Cześć, zauważyłem kilka drobnych usterek do poprawki ( np. niedomykające się drzwi w klatce C/ pęknięta szyba w klatce C/ źle wyregulowane " samozamykacze w drzwiach prowadzących do windy klatki C w poziomie -1).

Czy teraz po pierwszych odbiorach mam je zgłaszać jeszcze do Budimexu ( jeszcze im płacę czynsz) czy już do wskazanego zarządcy?

iti

Re: Usterki w częściach wspólnych nowego bloku i ich zgłaszanie - Orlińskiego 8

Postautor: iti » 04 kwie 2017, 10:51

Zgłoszenia usterek w częściach wspólnych nowego bloku możesz zgłosić do Budimex'a albo do zarządcy, ktoś będzie musiał się do tego ustosunkować. A pewnie warto sobie na forum zbierać takie informacje, co i gdzie się psuje w nowym budynku, żeby później móc też zgłaszać zbiorowo tak wszystko i żeby nic nie umknęło. Inna sprawa, że zazwyczaj więcej osób jest w stanie znaleźć więcej usterek, niż jedna :)

Piepia

Postautor: Piepia » 04 kwie 2017, 11:55

Osobiście dzwoniłem do pani która za żądza naszym blokiem usterki typu drzwi itp są zgłoszone mają to poprawić w Późniejszym terminie i od malować klatki

morth

Postautor: morth » 04 kwie 2017, 12:17

Piepia pisze:Osobiście dzwoniłem do pani która za żądza naszym blokiem usterki typu drzwi itp są zgłoszone mają to poprawić w Późniejszym terminie i od malować klatki

Patrząc na obsługę BDMX i ich podejście, nie wiem czy nie lepiej mieć to zgłoszone mailem i prosić ich o potwierdzenie zwrotne przyjęcia do wiadomości. Bo tak to zawsze mogą powiedzieć że nikt nie zdzwonił i nie zgłaszał.

maciek

Postautor: maciek » 11 wrz 2017, 20:32

A odświeżę temat ...
od pierwszego odbioru mieszkania, podczas którego zgłaszałem usterkę "wykwitu" (przecieku) na suficie klatki schodowej na 7 piętrze, minęło przeszło 5 miesięcy, a w miedzy czasie jeszcze w lipcu zgłaszałem ponownie do protokołu ( pan z BDX oświadczył, że to jest usuwane), a "wykwicik" jak był tak jest. Czy sąsiedzi z górnych pięter zgłaszali może to ponownie w administracji?

morth

Postautor: morth » 12 wrz 2017, 8:19

maciek pisze:A odświeżę temat ...
od pierwszego odbioru mieszkania, podczas którego zgłaszałem usterkę "wykwitu" (przecieku) na suficie klatki schodowej na 7 piętrze, minęło przeszło 5 miesięcy, a w miedzy czasie jeszcze w lipcu zgłaszałem ponownie do protokołu ( pan z BDX oświadczył, że to jest usuwane), a "wykwicik" jak był tak jest. Czy sąsiedzi z górnych pięter zgłaszali może to ponownie w administracji?

Napisz do BDMX albo administracji z pytaniem w tym temacie, jak nie odpowiedzą powtórz maila ( i tak pare razy do skutku) tylko tak można coś się od nich dowiedzieć, 1 e-mail to za mało dla nich i klasyfikuje się do totalnej olewki :P

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”