Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
gigi

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: gigi » 03 lip 2017, 23:18

Do 4 sierpnia Budimex ma obowiązek wyznaczyć termin odbioru (może być po 4 sierpnia).

duda88

Postautor: duda88 » 04 lip 2017, 6:11

Do 4 sierpnia ma wyznaczyć pierwszy odbiór - czyli zakładając że na odbiór takiej ilości mieszkań potrzebują 3 tygodnie, od 17 lipca muszą ruszyć odbiory.
Jeśli nie odbierzesz w pierwszym terminie, to może się to przedłużyć nawet o kilka miesięcy. Oczywiście nie z ich winy ;) Tak czy siak za 2 tygodnie się zacznie i któryś szczęśliwiec może już mieć klucze do swojego M, a Ci najbardziej pechowi mogą je dostać dopiero 4 sierpnia ;)

crc

Postautor: crc » 04 lip 2017, 7:26

gigi pisze:Do 4 sierpnia Budimex ma obowiązek wyznaczyć termin odbioru (może być po 4 sierpnia).

Idąc tą drogą, co jeżeli wyznaczy odbiór na grudzień 2017 ;)?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 04 lip 2017, 9:41

gigi pisze:Do 4 sierpnia Budimex ma obowiązek wyznaczyć termin odbioru (może być po 4 sierpnia).

chyba jedna z większych bzdur jakie tu przeczytałem :)

gigi

Postautor: gigi » 04 lip 2017, 10:25

Evadnro pisze:

chyba jedna z większych bzdur jakie tu przeczytałem :)

Polecam zadzwonić do biura Budimex w Krakowie - taką informację dostałem kilka dni temu. Z reguły odbiory są realizowane najszybciej jak Budimex jest w stanie(przed tym terminem). Moi znajomi odbierali dwa dni po terminie umowy.

Podsumowując: do tego terminu Budimex jest zobowiązany jest przedstawić termin odbióru, który w 99% proc przypadków jest przed terminem umowy. Ale znam przypadek kiedy, odbiór został dokonany po terminie.

kazlev

Postautor: kazlev » 04 lip 2017, 10:46

Ja dzwoniłem wczoraj; "odbiory od połowy lipca do 4 sierpnia"

ked14

Postautor: ked14 » 04 lip 2017, 10:51

gigi pisze:Podsumowując: do tego terminu Budimex jest zobowiązany jest przedstawić termin odbióru

Według tej interpretacji wynika, że jak do 4 sierpnia tego roku zostanie przedstawiony termin odbioru (np. 1 styczeń 2050) to wszystko ok :lol:

gigi

Postautor: gigi » 04 lip 2017, 11:48

Przekazuję co dowiedziałem się przez telefon kilka dni temu dzwoniąc, a popadacie w skrajności :)

duda88

Postautor: duda88 » 05 lip 2017, 7:23

Takiego maile dostałam w sprawie odbiorów:

Szanowna Pani,

informujemy, że przed rozpoczęciem odbiorów z klientami w pierwszej kolejności budynek, mieszkania i części wspólne muszą być odebrane od wykonawcy. Ponadto wykonawca musi przekazać nam dokumentację powykonawczą, klucze do mieszkań i inne dokumenty.

Harmonogram odbiorów jest również ustalany z uwzględnieniem przygotowania mieszkań w danej klatce schodowej. Tym samym trudno w tej chwili przewidzieć kolejność odbiorów (kolejność klatek).

Może pozytywny w tym jest fakt, że jeśli ktoś z budimexu dopatrzył się jakiś niedoróbek i nie chce odebrać dopóki nie zostaną one poprawione, to przy naszych odbiorach pójdzie gładko :) Oby tak właśnie było :D

Selassie

Postautor: Selassie » 05 lip 2017, 15:38

ked14 pisze:
gigi pisze:Podsumowując: do tego terminu Budimex jest zobowiązany jest przedstawić termin odbióru

Według tej interpretacji wynika, że jak do 4 sierpnia tego roku zostanie przedstawiony termin odbioru (np. 1 styczeń 2050) to wszystko ok :lol:

Niektórzy tu sie smieja a taka jest prawda. Sam nie wiedzac juz co myslec po przeczytaniu tutaj niektorych wypowiedzi zadzwonilem do opiekuna mojej umowy. Pan powiedzial mi bardzo uprzejmie, ze "wszystkie mieszkania powinny miec zaproponowany termin odbioru do 4 sierpnia, moze zdarzyc sie tak ze bedzie po terminie z umowy nieznacznie dlatego, ze prawo na to pozwala".

Nie popadajmy tu w skrajnosci. Wiadomo, ze nie zaproponuja Ci terminu w grudniu ani za rok ale nie zdziwil bym sie gdyby niektorzy mieli terminy na przyklad 14 sierpnia itp.

I prawda jest to co napisal ktos powyzej ze mieszkania beda oddawane w kolejnosci co do stopnia gotowosci wiec mozna sie spodziewac ze wtych ktore beda pozniej byly jakies niedorobki

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”