Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jasiek

Re: Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4

Postautor: jasiek » 01 sie 2017, 10:56

Komuś zaproponowano kupno tego miejsca, więc nic dziwnego że się zainteresował skoro miejsce wygląda na "potencjalnie" zajęte.

psps

Postautor: psps » 01 sie 2017, 13:54

Właśnie o to chodzi, ja tam poszłam jako zainteresowana zakupem.
Po czym, patrze że miejsce które byłoby nawet ok jest zajęte.
Uważam że jeśli komuś się udało dogadać na wynajem- super- ale to powinno być gdzieś również zaznaczone.

maks

Postautor: maks » 01 sie 2017, 14:47

Ja nie widzę problemu, jeśli nawet ktoś stoi "nielegalnie" to ja kupisz miejsce to tylko Ty tam będziesz mogla stać, więc po co bić pianę na zapas?

psps

Postautor: psps » 01 sie 2017, 15:14

maks pisze:Ja nie widzę problemu, jeśli nawet ktoś stoi "nielegalnie" to ja kupisz miejsce to tylko Ty tam będziesz mogla stać, więc po co bić pianę na zapas?

Wiesz Maks, pewnie po to, po co się bije pianę przed blokiem, bo ja tam znów nie widzę problemu.

psps

Postautor: psps » 01 sie 2017, 15:17

W takim razie w garażu jest 12 miejsc wolnych- to co, wolno tak jak stoi puste?

lofinden

Postautor: lofinden » 01 sie 2017, 15:31

Również nie rozumiem po co ta afera.
Jeśli ja bym chciał Tobie sprzedać miejsce, którego jestem właścicielem to czy przed podpisaniem umowy zrobiłabyś zdjęcie samochodu czy czegokolwiek innego co stoi na tym miejscu i wrzuciła na forum a do tego wysłała maila do Promosu?
Jeśli chcesz kupić to kup i wymagaj by podczas odbioru miejsce było puste. Póki miejsce nie jest Twoje może tam coś stać.

psps

Postautor: psps » 02 sie 2017, 9:02

No tak, przed blokiem nikt nie może stanąć na 15 min bo mandat, a w garażu samowolka?
super że jest takie nastawienie, w takim razie ja będę otwierać garaż jak ktoś do mnie będzie przyjeżdżał, bo wolno, bo przecież tym co jeszcze nie kupili nic do tego :) pozdrawiam!

antonina

Postautor: antonina » 02 sie 2017, 9:25

Info!

Po pozytywnej zgodzie, rozmawia się z wyznaczona osobą z BX o opłacie za wynajem do tego opłata za utrzymanie taka sama jak pozostali mieszkańcy, dla wszystkich miejsc jest taka sama, BX tez płaci do promosu za wszystkie swoje miejsca. Kwestia ceny wynajmu jest tylko dla wynajmującego i BX, taka zasada. Jednak nie odbiega od cen wynajmu prywatnych osób, które kupiły miejsca i je wynajmują innym. Pismo adresowane ogólnie do prezesa BX.

Nie rozumiem kompletnie kwestii osób które wtrącają się do nie swoich miejsc czy spraw innych, chyba tylko zawiść i zazdrość, kole ich w oczy 50k i 9 dyszek opłaty co miesiąc.

Ludzie, niewykupione miejsca są BX i to nie jest wasza sprawa kto tam parkuje i czy może czy nie!
To BX decyduje jak oznacza miejsca sprzedane, wynajete, wolne tak jak chce a nie jak pierwsza lepsze ulica z ulicy przyjdzie i mu to powie, jest BX i nikomu do tego nic. Więc chodzenie robienie zdjęć, wrzucanie na forum, pisanie do BX, promosu to jakas paranoja ludzi chorych na Świat!

Jak do mnie ktos podejdzie zapyta dlaczego parkuję to mnie rozsmiesz bo taki ktoś jest osoba "trzecią" nie mającą żadnego prawa ani zadania wogóle o to pytać, nie jest stroną, nie jego sprawa. Porównac to można tak jakbym ja sobie sama weszła do dowolnego mieszkania i komus mówiła że telewizor ma przestawić na inną ścianę albo pralke dać do kuchni i zaptac dlaczego tak ja postawił.

Za wszystkie miejsca wpływa opłata do Zarządcy czyli od mieszkańców i BX więc koszty się zgadzają. Takie wtrącanie to tylko zawiść ludzi, których nie stać na coś a widzą że ma inny i im sie cos w głowach uroiło że beda "coś z tym robić". Szkoda że równiez poziom kultury i wscipstwa wobec innych!

jasiek

Postautor: jasiek » 02 sie 2017, 10:07

Jeśli dorzuca się do opłat za utrzymanie hali garażowej to jest ok, jeśli parkuje na dziko (mieszkaniec czy jego goście) i nie widzi w tym nic złego to dla mnie jest zwykłym brakiem kultury. Niestety koszty utrzymania hali garażowej są bardzo wysokie :roll: a wiadomo, nie ma nic za darmo w dzisiejszym świecie.

psps

Postautor: psps » 02 sie 2017, 10:09

No tak Pani Antonino, jestem zawistna bo mnie nie stać na miejsce w garażu i jestem zazdrosna bo inni mogą sobie parkować bo kupili albo coś tam wymyślili- nie wnikam.
Wie Pani, mnie bardziej chodzi o hipokryzje ludzi jesli chodzi o parkowanie, pod blokiem są już inne zasady widzę.
Jak dla mnie, to i w garażu i pod blokiem niech sobie ludzie parkują, mnie to absolutnie nie przeszkadza.
Na forum już były wklejane zdjęcia aut, które były zaparkowane pod blokiem- wtedy można było wieszać psy.
Jak Pani myśli skąd wiedziałam które miejsca są wolne? w jakim celu BX udzielił mi takiej informacji ? to gwoli mojej zazdrości.
Super że sobie Pani to rozwiązała w tej sposób, gratuluje, nie musiała się Pani czuć zaatakowana, to raczej nie było moim zamysłem.
pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”