I tez podoba mi się nasze niegrodzone osiedle bez zasiekow i bram i mostów zwodzonych.
Dziś pewnie trochę ludzi się wybierze na wieczony spacer dookoła bloku

Gaspa pisze:Mam nadzieje ze osoby odbierające mieszkania w O1 będą zwracały uwagę na części wspólne i to co jest przed blokiem
gapek pisze:Gaspa pisze:Mam nadzieje ze osoby odbierające mieszkania w O1 będą zwracały uwagę na części wspólne i to co jest przed blokiem
Według informacji otrzymanych od przedstawiciela Budimexu uwagi do części wspólnych może zgłaszać tylko wspólnota.. - tak zostały podsumowane moje pierwsze uwagi na temat części wspólnych
morth pisze:Ja tam zgłaszałem w swoim bloku i nie dałem się zbyć
sand pisze:Oczywiście, że masz prawo zgłosić usterki dotyczące części wspólne. Lokal wraz z udziałem w nieruchomości wspólnej odbierasz od dewelopera.
gapek pisze:morth pisze:Ja tam zgłaszałem w swoim bloku i nie dałem się zbyćsand pisze:Oczywiście, że masz prawo zgłosić usterki dotyczące części wspólne. Lokal wraz z udziałem w nieruchomości wspólnej odbierasz od dewelopera.
W takim razie zostałam wprowadzona w błądciekawe jak będzie wyglądało zgłaszanie usterek przez obecnego zarządcę i ich poprawianie przez Dewelopera..
a widziałam kilka usterek, choćby przed blokiem odpadającą kostkę brukową i odpływ (pomiędzy "częściami" bloku) obniżony o dobrych kilka centymetrów w stosunku do kostki brukowej, tak że można nogę skręcić jak się źle stanie..
a jak to wygląda przy ponownym odbiorze, czy mogę wtedy zwrócić uwagę na części wspólne? albo na inne usterki w mieszkaniu niż te które były zgłoszone? czy uwagi do części wspólnych wpisywane są do tego samego protokołu co usterki w mieszkaniu?
gucio pisze:Są nowe zdjęcia Orlinskiego 3 oraz Orlinskiego 5 i na zdjęciach widać jakieś dziwneurządzenia typu połączone drewniane leżaki itp.
Czyli znaczy to że budimex jednak zrobił od stony północnej zagospodarowanie terenu tylko w jakim stopniu i ile wynosi parking i ile reszta? ? ?
Czy ma ktoś może jakieś projekty lub wizualizacje tego projektu gdzie się kończy gdzie zaczyna i co tam będzie?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość