Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać / czy wszyscy

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
alternatywy4

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia

Postautor: alternatywy4 » 09 wrz 2017, 15:29

Ekspresjah pisze:
alternatywy4 pisze:Temat jest właściwie na tą chwilę zamknięty.
Dostęp do terenu za bramą mają wszyscy, tylko właściciele miejsc postojowych bramę będą otwierać pilotem.
Reszta będzie korzystać z domofonu przy bramie, który jest sprzężony z odbiornikami w lokalach (kod otwiera bramę).
Mieszkańcy bez miejsc nie będą mieli możliwości zakupu pilotów.
Ochrona działki infrastrukturalnej będzie odpowiedzialna za "porządek" na terenie zamkniętym.

A Ty, to przepraszam, kto? Szeryf? Powiadam: nie mam wykupionego miejsca, będę miała pilot do bramy. A umożliwi mi to prawo. Nie mam też samochodu. Ma mój narzeczony, ale jako młody aspirujący prawnik z pewnością nie będzie łamał przepisów i parkował w niedozwolonych miejscach. Nigdy nie naraża się na mandat.

Od kiedy jesteśmy na ty droga pani?!
Stanowisko BX jest niezmienne.Będzie pani korzystać z domofonu,chyba że pani uda się wykupić miejsce parkingowe.

Wystarczy zapytać BX i odpowiedzi udzielą.Dziwie się że studenci prawa nie czytają umów deweloperskich.

W mojej ocenie brama nic nie zmieni.Nadal będą zastawione chodniki,niedrożne przejścia i zniszczona zieleń.
Proszę mi wskazać choć jedno udostępnione miejsce do parkowania dla tzw.gości bo nie jestem w stanie wyobrazić sobie gdzie pan Aspirujący będzie parkował nie łamiąc prawa na terenie os.zamkniętego?

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 09 wrz 2017, 19:35

alternatywy4 pisze:
Ekspresjah pisze:
alternatywy4 pisze:Temat jest właściwie na tą chwilę zamknięty.
Dostęp do terenu za bramą mają wszyscy, tylko właściciele miejsc postojowych bramę będą otwierać pilotem.
Reszta będzie korzystać z domofonu przy bramie, który jest sprzężony z odbiornikami w lokalach (kod otwiera bramę).
Mieszkańcy bez miejsc nie będą mieli możliwości zakupu pilotów.
Ochrona działki infrastrukturalnej będzie odpowiedzialna za "porządek" na terenie zamkniętym.

A Ty, to przepraszam, kto? Szeryf? Powiadam: nie mam wykupionego miejsca, będę miała pilot do bramy. A umożliwi mi to prawo. Nie mam też samochodu. Ma mój narzeczony, ale jako młody aspirujący prawnik z pewnością nie będzie łamał przepisów i parkował w niedozwolonych miejscach. Nigdy nie naraża się na mandat.

Stanowisko BX jest niezmienne.Będzie pani korzystać z domofonu,chyba że pani uda się wykupić miejsce parkingowe.

Wystarczy zapytać BX i odpowiedzi udzielą.Dziwie się że studenci prawa nie czytają umów deweloperskich.

W mojej ocenie brama nic nie zmieni.Nadal będą zastawione chodniki,niedrożne przejścia i zniszczona zieleń.
Proszę mi wskazać choć jedno udostępnione miejsce do parkowania dla tzw.gości bo nie jestem w stanie wyobrazić sobie gdzie pan Aspirujący będzie parkował nie łamiąc prawa na terenie os.zamkniętego?

Zgodnie z netykietą w Internecie można zwracać się do siebie po imieniu. Pokaż mi punkt w umowie deweloperskiej, w którym jest napisane, że nie przysługuje mi pilot do bramy wjazdowej na osiedle. Ja takiej umowy deweloperskiej nie podpisałam.

alternatywy4

Postautor: alternatywy4 » 10 wrz 2017, 0:59

Ekspresjah pisze:
alternatywy4 pisze:
Ekspresjah pisze:A Ty, to przepraszam, kto? Szeryf? Powiadam: nie mam wykupionego miejsca, będę miała pilot do bramy. A umożliwi mi to prawo. Nie mam też samochodu. Ma mój narzeczony, ale jako młody aspirujący prawnik z pewnością nie będzie łamał przepisów i parkował w niedozwolonych miejscach. Nigdy nie naraża się na mandat.

Zgodnie z netykietą w Internecie można zwracać się do siebie po imieniu. Pokaż mi punkt w umowie deweloperskiej, w którym jest napisane, że nie przysługuje mi pilot do bramy wjazdowej na osiedle. Ja takiej umowy deweloperskiej nie podpisałam.

Dobrze że chociaż netykieta przyswojona bo na kulturę za późno.
Szkoda gadać.

kicaj

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać

Postautor: kicaj » 10 wrz 2017, 10:00

Ekspresjah pisze: Ma mój narzeczony, ale jako młody aspirujący prawnik z pewnością nie będzie łamał przepisów i parkował w niedozwolonych miejscach. Nigdy nie naraża się na mandat.

To gdzie on teraz parkuje skoro nie ma wykupionego miejsca? Albo gdzie ma zamiar parkować w przyszłości?
Ja uważam ze każdy powinien mieć możliwość wjazdu na osiedle, nawet po to żeby wyładować sobie zakupy, ale później pasowałoby odstawić samochód na miejsce do tego przeznaczone, czyli raczej poza osiedle.
Niestety jeśli rozda się piloty każdemu, to osiedle będzie wyglądać nadal tak jak wygląda teraz, czyi każde możliwe miejsce jest zastawione.
W Avii 2 i Avii 4 są jeszcze miejsca postojowe do kupienia, ale ludzie wolą stawać gdzie popadnie i dziwią się że komuś to przeszkadza.

AgaiTom

Postautor: AgaiTom » 10 wrz 2017, 19:39

kicaj pisze:
Ekspresjah pisze: Ma mój narzeczony, ale jako młody aspirujący prawnik z pewnością nie będzie łamał przepisów i parkował w niedozwolonych miejscach. Nigdy nie naraża się na mandat.

To gdzie on teraz parkuje skoro nie ma wykupionego miejsca? Albo gdzie ma zamiar parkować w przyszłości?
Ja uważam ze każdy powinien mieć możliwość wjazdu na osiedle, nawet po to żeby wyładować sobie zakupy, ale później pasowałoby odstawić samochód na miejsce do tego przeznaczone, czyli raczej poza osiedle.
Niestety jeśli rozda się piloty każdemu, to osiedle będzie wyglądać nadal tak jak wygląda teraz, czyi każde możliwe miejsce jest zastawione.
W Avii 2 i Avii 4 są jeszcze miejsca postojowe do kupienia, ale ludzie wolą stawać gdzie popadnie i dziwią się że komuś to przeszkadza.

Witam
Proszę mi podać namiary bo z chęcią kupie miejsce postojowe zewnętrzne nawet dwa na terenie Avi lub hala garażowa os. Avia 4? Od półtorej roku robię wszystko i walczę żeby kupić miejsce postojowe niestety bez skutku.
Pozdrawiam

kicaj

Postautor: kicaj » 10 wrz 2017, 22:17

A te nieuzywane miejsca zewnetrzne to ktos je kupil i z nich nie korzysta? Myslalem ze sa wolne;) Ewentualnie zawsze mozesz wynajac.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 11 wrz 2017, 10:04

Stanowcze nie dla rozdawania pilotów dla wszystkich. Po co komuś pilot jeżeli nie ma miejsca postojowego?? Jeżeli potrzebuje podjechać pod klatkę z meblami to po to jest budka ochrony, żeby na czas wyładunku ktoś z budki otworzył bramę.

mik

Postautor: mik » 11 wrz 2017, 10:21

DarthMoon pisze:Stanowcze nie dla rozdawania pilotów dla wszystkich. Po co komuś pilot jeżeli nie ma miejsca postojowego?? Jeżeli potrzebuje podjechać pod klatkę z meblami to po to jest budka ochrony, żeby na czas wyładunku ktoś z budki otworzył bramę.

Też prawda. Plus domofon/kod.

klukli26

Postautor: klukli26 » 11 wrz 2017, 11:12

DarthMoon pisze:Stanowcze nie dla rozdawania pilotów dla wszystkich. Po co komuś pilot jeżeli nie ma miejsca postojowego?? Jeżeli potrzebuje podjechać pod klatkę z meblami to po to jest budka ochrony, żeby na czas wyładunku ktoś z budki otworzył bramę.

Rozumiem ze użytkownik ma wykupione miejsce, ciekawe jakby wygladała sytuacja gdyby nie miał.. czy także sprzeciwiłby sie aby nie rozdawać :) jeśli nie mam wykupionego miejsca a chce wjechać autem z zakupami to mam mieć specjalna przepustkę innych mieszkańców którzy maja pilot i miejsce postojowe ? Sory ale ja tak samo kupiłam mieszkanie jak inni i mam być dyskryminowana bo nie kupiłam miejsca za tak grube pieniądze ? Skoro tacy jesteście mądrzy to wszystkie koszty związane z utrzymaniem bramy i konserwacja prosze wziąć na siebie, jedynie osoby które maja miejsca postojowe powinni za to płacić a nie każdy mieszkaniec nawet który nie ma miejsca. Taka sprawiedliwość ? No nie sadze :) nie traktujecie całego terenu za brama jak swoją własność bo to jest CZEŚĆ WSPÓLNA MIESZKAŃCÓW ! Sadze ze znajdzie sie mnóstwo osób które podziela moje zdanie i oczywiście tacy posiadający pilot do bramy którzy zaraz mnie skrytykują :)

kazlev

Postautor: kazlev » 11 wrz 2017, 11:22

Przecież jest napisane kilkukrotnie
Nie musisz mieć specjalnej przepustki, wystarczy skorzystać z kodu (tego samego który daje Ci dostęp do klastki).
W sporadycznych przypadkach jak jakimi są np duże zakupy czy taxi z pewnością będzie wystarczający.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”