Orlińskiego 8 - umowa deweloperska z Budimexem

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
aniaimarcin

Orlińskiego 8 - umowa deweloperska z Budimexem

Postautor: aniaimarcin » 02 mar 2015, 19:05

Witamy serdecznie wszystkich naszych przyszłych Sąsiadów :)
Za tydzień podpisujemy umowę deweloperską i z niecierpliwością czekamy na postępy w budowie!
Czy ktoś z Was ma już podpisanie umowy za sobą? Macie może jakieś uwagi/sugestie?

Pozdrawiamy,
Ania i Marcin

morth

Re: Orlińskiego 8 - umowa deweloperska z Budimexem

Postautor: morth » 02 mar 2015, 20:28

Witajcie,
ja mam za sobą. Pozdrawiam z przyszłej klatki C:)

W sumie to zwróćcie uwagę na kwotę ostatniej transzy , u mnie było wszystko ok ale u znajomego zapomnieli nanieść poprawki do wysokości kwoty (ważne w przypadku kredytu mdm) mimo że zgłaszał - podpisywał na zwierzynieckiej ja na miejscu na Orlińskiego. Też taka drobna ryska dotycząca opłaty, o której pisałem tutaj

aniaimarcin

Postautor: aniaimarcin » 03 mar 2015, 8:57

Witamy :)

Dziękujemy za uwagę. Mdm nas nie dotyczy, ale wszystkie kwoty w umowie sprawdzone :)

agata_m

Postautor: agata_m » 06 mar 2015, 22:41

Ja również już jestem po podpisaniu umowy. Chyba jedyne co mogę polecić to przeczytanie sobie na spokojnie w domu ze 2x tej umowy, żeby wiedzieć co się podpisuje. U mnie kwoty wszystkie się zgadzają.

fikumiku

Postautor: fikumiku » 07 mar 2015, 15:05

Cześć.

Ja również jestem już po etapie podpisania umowy deweloperskiej. Generalnie - umowa deweloperska jest napisana zrozumiale dla przeciętnego Kowalskiego, mimo dużej ilości stron. Tak jak sugerowała Agata w powyższym poście, proponuję na spokojnie 2-3 razy przeczytać umowę przed jej podpisaniem w kancelarii notarialnej.

Życzę Wam powodzenia w wyborze wymarzonego mieszkania.

Pozdrawiam

aniaimarcin

Postautor: aniaimarcin » 09 mar 2015, 9:45

Dziękujemy Sąsiadom za rady :)

Umowa jest faktycznie napisana w zrozumiały sposób. Niestety my od początku mamy problemy ze wszystkimi zalatwieniami... zero pomocy i zaangażowania ze strony Sprzedającego, ale liczymy, że w tym tygodniu uda nam się podpisać umowę.

Pozdrawiamy :)

Nowy

Postautor: Nowy » 20 mar 2015, 16:28

I jak? Udało się podpisać umowę? :) U mnie wszystko poszło całkiem sprawnie, choć już przy czytaniu przed samym podpisaniem okazało się, że pomylili jakieś moje dane osobowe :) No ale na miejscu dało się to poprawić, tylko trzeba być uważnym :)

emeis20040

Postautor: emeis20040 » 22 mar 2015, 10:49

Ja też jestem już po podpisaniu umowy, u mnie był tylko mały błąd odnośnie terminu wpłaty kolejnej transzy. A tak poza tym wszystko sprawnie przebiegło i umowę mogłam już podpisać pod koniec stycznia :P

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”