Instalacje na dachu Orlińskiego 1 (7p) a informacja o nich przy zakupie mieszkania
Instalacje na dachu Orlińskiego 1 (7p) a informacja o nich przy zakupie mieszkania
Witam wszystkich , chciałbym zapytać czy Budimex informował kogokolwiek o potężnej instalcji wentylacyjnej na dachu? Pytam, ponieważ ja o takiej instalcji nie wiedziałem- jedynie szyb windy był ujęty na makiecie i jako że kupiłem mieszkanie na 9p widok jest tragiczny- na potężne rury, jak w fabryce.. Czy ma ktoś zdjęcia makiety budynku?
Re: Instalacje na dachu Orlińskiego 1 (7p) a informacja o nich przy zakupie mieszkania
Z tego co było napisane w innym, powiązanym, temacie makieta jest traktowana tylko jako materiał reklamowy, a faktyczny opis sprzedawanego lokalu znajduje się w prospekcie informacyjnym. Inną sprawą jest to, że ciężko było sobie wyobrazić na podstawie opisu "literackiego" jak dokładnie ta instalacja ma wyglądać i szczerze współczuje osobom które mają na nią okna z mieszkań na 8 piętrze.
@Mike, tak z ciekawości zapytam - czy hałas (przed obecnie chyba trwającą awarią) z tej instalacji jest słyszalny w Twoim mieszkaniu?
@Mike, tak z ciekawości zapytam - czy hałas (przed obecnie chyba trwającą awarią) z tej instalacji jest słyszalny w Twoim mieszkaniu?
Re: Instalacja na dachu Orlińskiego 1 (7p)
Słyszalny to mało powiedziane nawet przy zamkniętych oknach.Na szczęscie jeszcze się nie urządziłem, ale nie wyobrażam sobie mieszkać przy takim poziomie hałasu. Z poprzednich postów widzę że to się już zdarzyło wcześniej i z tego powodu chcę uzyskać wyjaśnienia z Budimex i od Administratora. Wentylator hałasował dwa dni!! Taka opieszałość w eliminacji problemu to po prostu skandal...
Re: Instalacje na dachu Orlińskiego 1 (7p) a informacja o nich przy zakupie mieszkania
Ale w normalnych warunkach hałas też jest uciążliwy? Bo z opisu wnioskuję, że ostatnio działa w sposób nieprawidłowy, co zapewne jest związane z jakąś awarią.
W normalnych warunkach nie nie slychac hałasu z wentylacji.
To chociaż tyle. Była gdzieś na forum pogłoska, że awaryjna praca wiatraków została wywołana przez kogoś, kto wcisnął przycisk pożarowy, a ochrona nie wiedziała co z tym zrobić. Pozostaje nadzieja, że natępnym razem sprawa zamknie się szybciej.
W normalnych warunkach nie słychać wentylacji.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”