Myślałem o sufitach podwieszanych, z warstwa wełny mineralnej bądź specjalnej pianki/okładziny.. albo pójść po całości i użyć materiałów takich jakie są używane w studiach muzycznych
Głośne tupanie i jego słyszalność w mieszkaniu poniżej - Avia 3
Re: Głośne tupanie i jego słyszalność w mieszkaniu poniżej - Avia 3
Myślałem u siebie o zrobieniu izolacji akustycznej na suficie, ale na razie nie widzę takiej potrzeby, rozmowy sąsiadów z góry słychać jedynie w łazience, odgłosów chodzenia/biegania brak.
Myślałem o sufitach podwieszanych, z warstwa wełny mineralnej bądź specjalnej pianki/okładziny.. albo pójść po całości i użyć materiałów takich jakie są używane w studiach muzycznych
To są skutki nawalenia styropianu do podłogi!
Jak już było miejsce to należało włożyć wełnę mineralną. Właśnie, żeby zapobiec nadmiernemu przenoszeniu dźwięków.
Wsadzili styropian, przecież nie dla izolacji termicznej!
Jak już było miejsce to należało włożyć wełnę mineralną. Właśnie, żeby zapobiec nadmiernemu przenoszeniu dźwięków.
mieszkaniecO1 pisze:Skoro przeszkadzaja wam odgłosy sasiadów - które gwarantuje bedzie słychac w kazdej nowej inwestycji, dlaczego sami nie zainwestujecie w izolacje akustyczną własnego mieszkania?
Proponujesz coś konkretnego??
Brunon K. pisze:To są skutki nawalenia styropianu do podłogi!
Byłeś przy tym i widziałeś jak wsadzają styropian ? Może wierciłeś strop i zauważyłeś styropian?
pewnie że jest styropian pod wylewką w każdym mieszkaniu. Skuwaliśmy to wiemy
powiem więcej! przy ścianach, w miejscach gdzie są rurki z przewodami, nie ma styropianu tylko jest piasek wysypany.
Rozpocząłem remont mieszkania, sąsiedzi z góry już mieszkają i jestem w szoku jak słaba jest izolacja akustyczna. Najgorszy jest dźwięk uderzeniowy, bo cały dzień biegają dzieci i nawet robotnicy powiedzieli, że już wolą szlifierki słuchać niż tego ciągłego "bum bum bum".
Widzę, że też macie takie problemy i ciekawi mnie, czy ktoś wykonywał pomiary izolacyjności akustycznej ścian i stropów na dźwięki powietrzne lub uderzeniowe??
Ktoś zgłaszał takie usterki Budimexowi??
Widzę, że też macie takie problemy i ciekawi mnie, czy ktoś wykonywał pomiary izolacyjności akustycznej ścian i stropów na dźwięki powietrzne lub uderzeniowe??
Ktoś zgłaszał takie usterki Budimexowi??
maniekmal pisze:pewnie że jest styropian pod wylewką w każdym mieszkaniu. Skuwaliśmy to wiemypowiem więcej! przy ścianach, w miejscach gdzie są rurki z przewodami, nie ma styropianu tylko jest piasek wysypany.
No to jestem w szoku
I zglaszal ktos do dewelopera ten problem z glosnoscia mieszkania?
A wiecie moze co maja sasiedzi z gory polozone na podlodze?
Czy wszyscy tu nie sa zadowoleni z izolacji akustycznej?
Nie mieszkam tu ale myslalem o tym osiedlu miedzy innymi
A wiecie moze co maja sasiedzi z gory polozone na podlodze?
Czy wszyscy tu nie sa zadowoleni z izolacji akustycznej?
Nie mieszkam tu ale myslalem o tym osiedlu miedzy innymi
-
mistrzuWiciu
Byłem w kilkunastu mieszkaniach, przynajmniej w 5 biegały dzieci piętro wyżej. Było to słychać jak gra na bębnach .Nie polecam kupować tutaj mieszkania, no chyba, że na najwyższym piętrze, ale minus to ogrzewanie/klimatyzacja i ryzyko przeciekającego dachu. Ze względu na wyjazdy z pracy, mieszkam w wielu mieszkaniach służbowych w całej Polsce. Nigdy, ale to nigdy nie słyszałem czegoś takiego jak na Avii. Tak nie da się żyć.
-
jednokolorowa
Mam wrażenie, że nasze mieszkania są zrobione z papieru. Całe życie mieszkałam w bloku z wielkiej płyty i czasem słyszałam sąsiadów (szczególnie w łazience), ale to co się dzieje w naszym bloku przechodzi ludzkie pojęcie. W sypialni słyszę dokładnie wszystko (dokładne słowa) sąsiada zza ściany. Słyszę, kiedy dzwoni mu budzik, kiedy kładzie się spać Dodatkowo będąc w sypialni dokładnie słyszę nalewanie wody w JEGO łazience. W ciągu kilku miesięcy zgłoszę to jako usterkę, przecież tak się nie da żyć.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”