Witam serdecznie,
Mam pytanie: Czy ktoś coś wie na temat wykupu miejsc parkingowych na pasie startowym przy Orlińskiego1? Kiedy kupowaliśmy mieszkanie bardzo "miła" pani sprzedająca poinformowała nas o budowie parkingu w tym miejscu i możliwości wykupienia miejsca parkingowego. Od tamtej pory minęło kilka miesięcy i w Budimexie nikt nic nie wie. Pani na urlopie, inni sprzedawcy o niczym nie wiedza i tak odsyłają nas od jednego do drugiego....
Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1
Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego
Z tego co kojarzę, to żadne dodatkowe parkingi nie weszły jeszcze do sprzedaży, choć możliwe, że wcześniej ruszy sprzedaż miejsc parkingowych zlokalizowanych za Orlińskiego 4, bo ta budowa zakończy się chyba najszybciej, a chyba parking nie powinien być ukończony później. W każdym razie tam też zapowiadali, że sprzedaż miejsc ruszy niedługo i tak to trwa
A tu chyba sporo osób na to czeka...

Stawiam że jak ruszy budowa parkingu wtedy będzie możliwość wykupu miejsc. Parking tak czy siak ma być bo jest to w planach zarówno koło 4 jak koło 1.
Witam,
Widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Również jak kupowałem mieszkanie pewna miła Pani "wpisała" mnie na "listę oczekujących" na miejsce postojowe. Oczywiście była mowa o parkingu wzdłuż pasa startowego przy Orlińskiego 1. Póki co brak kontaktu z jej strony. Przypominałem się jakiś 2 miesiące temu ale miła Pani była nieuchwytna, wtedy inna Pani oddzwoniła do mnie że jak tylko ruszy sprzedaż to na pewno się do mnie odezwą. Co ważne stwierdziła, że miejsca na pewno będą w sprzedaży ale nie mają wciąż potwierdzenia kiedy to nastąpi.
Od jakiegoś czasu mam już w głowie czarny scenariusz, że jednak wspomniany parking może nigdy nie powstać albo "lista oczekujących" nie istnieje.
Nie ma co ukrywać, że te miejsca i tak im zejdą.
Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
Widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Również jak kupowałem mieszkanie pewna miła Pani "wpisała" mnie na "listę oczekujących" na miejsce postojowe. Oczywiście była mowa o parkingu wzdłuż pasa startowego przy Orlińskiego 1. Póki co brak kontaktu z jej strony. Przypominałem się jakiś 2 miesiące temu ale miła Pani była nieuchwytna, wtedy inna Pani oddzwoniła do mnie że jak tylko ruszy sprzedaż to na pewno się do mnie odezwą. Co ważne stwierdziła, że miejsca na pewno będą w sprzedaży ale nie mają wciąż potwierdzenia kiedy to nastąpi.
Od jakiegoś czasu mam już w głowie czarny scenariusz, że jednak wspomniany parking może nigdy nie powstać albo "lista oczekujących" nie istnieje.
Nie ma co ukrywać, że te miejsca i tak im zejdą.
Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
Nie ma co panikować na razie, a parking na pewno będzie bo jest w planach. Zastanawiam się tylko czy tego parkingu nie wybudują na samym końcu bo chyba jego część będzie w miejscu tymczasowego biura budimexu przy Orlińskiego.
powaznie chcecie kupowac miejsce p. za 25 tys? toz to jest rozbój w biały dzien : ) 

Jakbysmy wszyscy nie kupowali zadnego miejsca postojowego ani pseudogarazu pod bydynkiem to napewno zeszliby z ceny a tak to naiwne baranki i owce beda sie zabijac ( robiac sztuczne zapisy ktore wcale nie istnieja
) na miejsca a budim bedzie smial sie prosto w oczy ze omamil wszystkich niska cena mieszkan ale odrobil cene za pseudogaraze, miejsca postojowe i smiesznie drogie komorki lokatorskie w cenie mieszkania hahahahaah
Nie ma nigdzie w Krakowie na zadnej nowej budowie wielomieszkaniowej tak wysokich cen
A wy lemingi kupujcie bo widze ze bogactwo w polsce , dostatek i dobrostan

Jak nikt nie kupi to i tak w tym miejscu musza zrobic parking bo nic tam innego juz nie postawia
na nic wiecej pozwolenia nie ma.
A moze znajdzie sie sie jakas firma ,ktora postawi pietrowy garaz tak zeby dla wszystkich starczylo i byloby po problemie
Przemyslcie to moje drogie silly ludziska ...
Ps. jeszcze jedno .... zapytajcie sie w BDM ile bedziecie doplacac co miesiac do czynszu (do WASZYCH kupionych juz...) super tanich miejsc i komorek?

Nie ma nigdzie w Krakowie na zadnej nowej budowie wielomieszkaniowej tak wysokich cen

A wy lemingi kupujcie bo widze ze bogactwo w polsce , dostatek i dobrostan

Jak nikt nie kupi to i tak w tym miejscu musza zrobic parking bo nic tam innego juz nie postawia
na nic wiecej pozwolenia nie ma.
A moze znajdzie sie sie jakas firma ,ktora postawi pietrowy garaz tak zeby dla wszystkich starczylo i byloby po problemie
Przemyslcie to moje drogie silly ludziska ...
Ps. jeszcze jedno .... zapytajcie sie w BDM ile bedziecie doplacac co miesiac do czynszu (do WASZYCH kupionych juz...) super tanich miejsc i komorek?
Ja tam wole wydać też 25 tys. i mieć spokój za każdym razem jak będę wracał z pracy że spokojnie zaparkuję a nie krążyć 10 razy z nadzieją że jakieś wolne miejsce się zwolni, albo zajmować cały chodnik mając nadzieję że jednak się coś poprawi w przyszłości. Za miejsce na zewnątrz opłaty zależeć będą od zarządcy- z tego co wiem w Avi za nie nie płacą tylko za te w garażu podziemnym.
Co do cen to zgadzam się ceny komórek i miejsc są mocno wygórowane, ale rekompensują to ceną mieszkań. A obowiązku ich wykupu nie ma.
Co do cen to zgadzam się ceny komórek i miejsc są mocno wygórowane, ale rekompensują to ceną mieszkań. A obowiązku ich wykupu nie ma.
I w ten sposób auta za 15-25 tys (90 % takich stoi pod avią, która juz jest wybudowana) będzie parkowało na miejscach o wartości przekraczającej wartość auta, wszystko to w imie świętego spokoju, takie rzeczy to chyba naprawde tylko w Polsce się mogą zdarzyć.
I jeszcze do tego te listy kolejkowe.. no ale kazdy dysponuje swoja kasą jak chce. (chyba , ze na coś takiego bank tez daje pozyczki, a panstwo doplaca w ramach mdm, tego nie wiem)

MDm się w to nie wlicza. Keninger zamierzasz tu mieszkać czy kupujesz pod wynajem ? Bo jak pod wynajem to nie dziwie się podejściem, a jak chcesz mieszkać to pogadamy jak wszystkie bloki staną a wspólnota D303 wywalczy sobie szlabany/albo zakasy parkowania na ich osiedlu dla nie mieszkańców, a szczerze mówiąc to listy kolejki nie są raczej udawane bo i po co jak i tak się miejsca sprzedadzą kto by się tym bawił, mam 4 znajomych którzy będą mieszkać na Orlińskiego a przy bloku tylko ja się załapałem na miejsce, dla reszty już ich po prostu brakło ( nie wiem jak wygląda sprawa garaży ale tym się nie interesowałem).
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”