Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Pigułeczka

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Postautor: Pigułeczka » 02 sty 2018, 17:12

Gosia&Piotr pisze:
Pigułeczka pisze:
Gosia&Piotr pisze:Pytanie do osób które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie.... Czy mieliście już drugi odbiór? Jeśli tak to po jakim czasie?

Pierwszy odbiór miałam 16.11. niestety nieudany... Do chwili obecnej cisza. Pisałam do P. Downara ale w chwili obecnej jest na urlopie. Początkowo czas oczekiwania miał wynosić 30 dni, natomiast w piśmie, które otrzymałam po odbiorze Bx wydłużył czas do 45 dni. Jako uzasadnienie podali, że tyle może wynosić czas sprowadzenia nowej obudowy do kaloryfera, która była zmasakrowana... Więc czekam sobie dalej... 8-)

Uzyskała Pani jakąś informację w sprawie drugiego odbioru?

Witam, Pan Downar jest jeszcze dzisiaj na urlopie, prosił abym dzwoniła jutro :) aczkolwiek mówił, że przed sylwestrem żadne mieszkanie nie zostało przekazane przez podwykonawcę do powtórnego odbioru. Zobaczymy jutro.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 02 sty 2018, 19:26

Strasznie dużo urlopu ma Pan Downar :roll:
W takim razie ja też jutro będę dzwonić. Powodzenia

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 03 sty 2018, 19:58

Gosia&Piotr pisze:Strasznie dużo urlopu ma Pan Downar :roll:
W takim razie ja też jutro będę dzwonić. Powodzenia

witam! :) coś wiadomo? Bo ja dzisiaj znowu zostałam odesłana z kwitkiem...

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 04 sty 2018, 12:41

Ja również zostałam odesłana z kwitkiem, ale jak do jutra nikt do mnie nie zadzwoni to jadę do Budimexu z awanturą. Przez ich przeciąganie terminu osoba, która ma wykańczać mieszkanie w końcu się rozmysli a firma która ma mi pomóc w drugim odbiorze nie będzie mieć wolnego terminu. :evil:

marcin_owski

Postautor: marcin_owski » 04 sty 2018, 14:05

@Gosia

Nie martw się najwyżej pomogę Ci po sąsiedzku wykończyć mieszkanie :) Tak serio to trzymam kciuki żeby się udało i prawie do momentu urządzenia mieszkania to i może ciepła woda już będzie...

krzysztofp

Postautor: krzysztofp » 04 sty 2018, 14:49

Gosia&Piotr pisze:Ja również zostałam odesłana z kwitkiem, ale jak do jutra nikt do mnie nie zadzwoni to jadę do Budimexu z awanturą. Przez ich przeciąganie terminu osoba, która ma wykańczać mieszkanie w końcu się rozmysli a firma która ma mi pomóc w drugim odbiorze nie będzie mieć wolnego terminu. :evil:

Wiem, że to marne pocieszenie - ale ja swojego mieszkania jeszcze na oczy nie widziałem. Także uwierz, że są ludzie w głębszej du*ie :)

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 08 sty 2018, 15:24

Gosia&Piotr pisze:Ja również zostałam odesłana z kwitkiem, ale jak do jutra nikt do mnie nie zadzwoni to jadę do Budimexu z awanturą. Przez ich przeciąganie terminu osoba, która ma wykańczać mieszkanie w końcu się rozmysli a firma która ma mi pomóc w drugim odbiorze nie będzie mieć wolnego terminu. :evil:

Witam, coś się ruszyło?

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 09 sty 2018, 21:40

Bez zmian...

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 11 sty 2018, 19:57

Pigułeczka pisze:
Gosia&Piotr pisze:
Pigułeczka pisze:Pierwszy odbiór miałam 16.11. niestety nieudany... Do chwili obecnej cisza. Pisałam do P. Downara ale w chwili obecnej jest na urlopie. Początkowo czas oczekiwania miał wynosić 30 dni, natomiast w piśmie, które otrzymałam po odbiorze Bx wydłużył czas do 45 dni. Jako uzasadnienie podali, że tyle może wynosić czas sprowadzenia nowej obudowy do kaloryfera, która była zmasakrowana... Więc czekam sobie dalej... 8-)

Uzyskała Pani jakąś informację w sprawie drugiego odbioru?

Witam, Pan Downar jest jeszcze dzisiaj na urlopie, prosił abym dzwoniła jutro :) aczkolwiek mówił, że przed sylwestrem żadne mieszkanie nie zostało przekazane przez podwykonawcę do powtórnego odbioru. Zobaczymy jutro.

Czy coś nowego w sprawie?;)

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 12 sty 2018, 23:13

Gosia&Piotr pisze:
Pigułeczka pisze:
Gosia&Piotr pisze:

Czy coś nowego w sprawie?;)

Niestety nic nowego. Jedynym zaskoczeniem było, że dzisiaj zadzwoniła pani z BDX z propozycją podpisania przeniesienia aktu własności BEZ ODBIORU mieszkania :lol: Pani sumiennie zapewniała mnie, że w akcie zostanie zawarty odpowiedni aneks o tym, że deweloper zobowiązuje się do usunięcia usterek z protokołu pierwszego odbioru. Mało tego już ustalili mi termin potencjalnego spotkania z notariuszem. A "zaproszenie" na spotkane zostało już wysłane :D

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”