Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
toolpusher

Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12

Postautor: toolpusher » 13 mar 2018, 10:12

Czy wy tez macie okno niezgodne z dokumentacją? Pierwsza kwatera od lewej miała być stała a jest rozwierna. W oknie trzy częściowym są troje drzwi i to felerne okno i tak nie można całkowicie otworzyć bo wali w kaloryfer. Dodatkowo sama rama okna jest bardzo niestabilna. Wy też tak u siebie macie?

MlCHAL

Re: Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12

Postautor: MlCHAL » 14 mar 2018, 17:24

Hej, tak u nas jest tak samo. Zgłosiliśmy oczywiście przy odbiorze mieszkania, że jest to niezgodne z dokumentacją. Budimex w odpowiedzi napisał, że owszem, ale okno nie jest przeznaczone do otwierania, ale do "wietrzenia" mieszkania.....Żenada, biorąc pod uwagę to, że okno nie jest uchylne. Będę pisał do ekipy z którą odbierałem, jak na to odpowiedzieć i na jaką normę się powołać.

toolpusher

Re: Pytanie okno balkonowe wychodzące na loggię w pionie od ul Orlińskiego - O12

Postautor: toolpusher » 15 mar 2018, 17:35

Ja dostałem taką samą żenującą odpowiedź o wietrzeniu. Wysyłam pismo do Budimexu o wymianę okna na takie jakie było w prospekcie emisyjnym i za jakie zapłaciłem. Jeżeli kupujesz dziurę w ziemi to masz prawo oczekiwać że mieszkanie będzie takie jakie Ci przedstawiono na prospekcie.

Arav

Postautor: Arav » 15 mar 2018, 17:38

Tak z ciekawosci i dla wizualizacji... moze ktos wrzucic fotke o czym tu dokladnie jest mowa?

toolpusher

Postautor: toolpusher » 16 mar 2018, 0:30

Ta trzecia kwatera powinna być stała a jest rozwierna. Mamy 3 dzwi balkonowych niewiadomo po co.
Kliknij aby powiększyć.

Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 16 mar 2018, 13:03

Standardowe okno pewnie było tańsze niż stałe i stąd zmiany.

toolpusher

Postautor: toolpusher » 17 mar 2018, 1:31

Okno uchylne/rozwierne zawsze jest droższe od stałego bo dochodzi koszt dodatkowej ramy i okuć. Sam się zdziwiłem, że Budimex poszedł w koszty. Coś innego musiało zadecydować.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”