MarcinChl pisze:Miejcie na uwadze to, ze to osiedle jest hejtowane chyba przez wszystkich w Krakowie, wiec pewnie niektorzy proboja teraz odreagowac doszukujac sie mankamentow w innych blokach na zasadzie "a oni maja gorzej" - trzeba im to wybaczyć

Kompletnie tego nie rozumiem. W Krakowie jest to jedyny, postawiony w przeciągu ostatnich 20 lat spójny architektonicznie i funkcjonalnie kompleks budynków.
Dla mnie najważniejszymi "za" do kupienia tutaj mieszkania było:
- budynki, które nie wyglądają, jak każdy zaprojektowany przez innego, ale tak samo ślepego architekta
- bliskość starych osiedli i infrastruktury (się ma dzieci, to się o tym myśli)
- niska cena za m2 (żeby kupić coś większego i nie myśleć o zakupie kolejnego mieszkania)
- dostępne większe metraże i większe ilości pokoi
- osobna kuchnia
- sensowne rozmieszczenie pokoi
- to, że jak kupowałem, to mój blok był już prawie gotowy, a inne już były zamieszkane
Jak ktoś pojeździł sobie po tych wszystkich inwestycjach typu "cośtam rezydencja", "inne cośtam apartments", ". park" itp., to wie o czym mówię.
Największym przeciw była jednak... ehem... świadomość, że będę mieszkać koło kilku ludzi, którzy po wypowiedziach z tego forum - można wnioskować, że są pół-zwierzętami, a w drugim pół półgłówkami.