Nagłe zmiany temperatury wody / jaki może być powód - Orlińskiego 5
Nagłe zmiany temperatury wody / jaki może być powód - Orlińskiego 5
Czy ktoś z Państwa zauważył nagłe i znaczące zmiany temperatury wody? U mnie ten problem dotyczy prysznica - jest albo wrzątek albo zimna :/
Re: Nagłe zmiany temperatury wody / jaki może być powód - Orlińskiego 5
Jeśli dotyczy tylko prysznica to pewnie bateria jest walnięta, mówiąc kolokwialnie.
Problem pojawiający się w wielu mieszkaniach - należy zgłaszać to do zarządcy (Gremax).
Dzięki!
A jak Wam się udało rozwiązać ten problem?
A jak Wam się udało rozwiązać ten problem?
To samo jest na O3, podejrzewam że winne jest zmienne ciśnienie wody - przy w pełni odkręconej zimnej wodzie często widać "falowanie". Może wodociągi/Budimex dali zbyt niskie ciśnienie i jak cały blok odkręci kurki to się takie czary mary pojawiają?
Rozmawiałam dziś z zarządcą i potwierdzili, że problem jest im znany. Podobno był serwis do pompy i coś tam było regulowane, ale po tej zmianie jest gorzej (przynajmniej u mnie). Jeżeli macie Państwo również taki problem, polecam zgłaszać zarządcy żeby mieli świadomość skali:)
Dostałem informację od Greamaxu, że pompy nie udało się naprawić i będzie w przyszłym tygodniu wymieniona. Ciekawe na jak długo nam wodę wyłączą 

Witam czy pompa jest dla całego bloku ta sama czy każda klatka ma swoją? Przyznam szczerze że mieszkam w klatce A i nie zauważam problemu...
Podobny problem był kiedyś w Orlińskiego 6. Zdaje się, że pompy odpowiadające za dostarczenie ciepłej wody do mieszkań są osobne dla poszczególnych pionów w bloku.
Dziękuję za odpowiedź 

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”