Likwidacja ochrony w bloku / procedura rezygnacji z ochrony - Orlińskiego 9

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
pmjs

Re: Likwidacja ochrony w bloku / procedura rezygnacji z ochrony - Orlińskiego 9

Postautor: pmjs » 16 lut 2019, 8:30

Wściekły Wąż pisze:Nie wiem czy przeliczyliście ile to jest 50 złotych/miesiąc razy liczba mieszkań w naszych blokach. To jest kasa, za którą możemy swoje mienie ubezpieczyć na takie kwoty, że ewentualna wypłata odszkodowania zrekompensuje z dużą nawiązką ewentualną stratę. Nie wspominam, że tak czy inaczej mieszkania mamy ubezpieczone, przynajmniej ci z nas którzy posiłkowali się kredytem.
Przypominam też, że aby kamery cokolwiek dawały, to musi być ktoś, kto będzie patrzył w monitory, ale w takim przypadku wracamy do początku rozmowy - cieć opłacany przez nas wszystkich robiący sobie kawę albo przysypiający przy ekranie.
Jak się nie obrócić przysłowiowa "dupa" z tyłu ;).
No chyba, że zamontujemy sobie płot, dobrze opłacanego ciecia i monitoring. Tylko, że koszt tego byłby kosmiczny, efekty żadne a nasze bloki zamieniłyby się w... Avię. Chyba nie po to kupowaliśmy mieszkania na otwartym osiedlu, żeby teraz je otaczać ostrokołem ;).
Ja dalej jestem za najprostszym rozwiązaniem - zlikwidowaniem ochrony, nie cudowaniem z kamerami, przez co żywa gotówka zostaje w kieszeni, dzięki czemu ci mieszkańcy którzy się obawiają mogą sobiek kupić lepsze drzwi albo cokolwiek uznają za słuszne.

Pełna zgoda.

perelka_44

Postautor: perelka_44 » 26 lut 2019, 12:55

Drodzy sąsiedzi, ja również bardzo chętnie podpisze wniosek o rezygnację z ochrony. Inne bloki na Avii i Orlinskiego zrezygnowały z ochrony i oszczędność jest odrazu widoczna!

nabuch

Postautor: nabuch » 04 mar 2019, 23:13

Myslę, że ochrona przy nieogrodzonym osiedlu jest zbędna i też jestem jak najbardziej za jej likwidacją.

agnesq12

Postautor: agnesq12 » 05 mar 2019, 12:41

a kto i jak będzie zbierał te podpisy? bo na razie to gadanina na forum

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 05 mar 2019, 14:13

Jak już będzie wspólnota, to na jej spotkaniach będziemy głosować na różne tematy.

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”