Witam,
w systemie administracji MARHAL-ON-LINE pojawiły się opłaty za styczeń....
Opłaty za mieszkanie / wysokość opłaty eksploatacyjnej - Orlińskiego 9
-
Re: Opłaty za mieszkanie / wysokość opłaty eksploatacyjnej - Orlińskiego 9
a skąd wziąć login i hasło?
Zarządca AS Nieruchomości wysyła na e-mail podany w Budimexie.
W jakim czasie od odbioru dostaliście tego maila od zarządcy?
Nam login i hasło zostały przysłane po paru godzinach od podpisania aktu notarialnego, ale już po zalogowaniu na stronie AS - Nieruchomosci w ich systemie MARHAL-ON-LINE nie mamy żadnych informacji co do wysokości opłat.
A czy ktoś z Państwa dostał właśnie faktury za luty z Budimexu? Bo ja już się pogubiłam w tych opłatach
Bo teraz mam i faktury od BX i od zarządcy, jedna jest za użytkowanie mieszkania a druga za eksploatacje i wszystkie media. Czy tak już będzie zawsze czy tylko BX się płaci do czasu podpisania aktu notarialnego? Jeśli tak, to czym się różni eksploatacja od użytkowania? Mega dużo wyjdzie tych opłat miesięcznie jak trzeba płacić i tym i tym. Ktoś może wytłumaczyć?

Ktoś może wie w jaki sposób zarządca ma dostarczać faktury ? mailowo, do skrzynki ? czy tylko na podstawie zestawienia z ich www trzeba oplate zrobic ?
IwonaH pisze:A czy ktoś z Państwa dostał właśnie faktury za luty z Budimexu? Bo ja już się pogubiłam w tych opłatachBo teraz mam i faktury od BX i od zarządcy, jedna jest za użytkowanie mieszkania a druga za eksploatacje i wszystkie media. Czy tak już będzie zawsze czy tylko BX się płaci do czasu podpisania aktu notarialnego? Jeśli tak, to czym się różni eksploatacja od użytkowania? Mega dużo wyjdzie tych opłat miesięcznie jak trzeba płacić i tym i tym. Ktoś może wytłumaczyć?
Opłaty do Budimexu płacimy tylko za okres do dnia przeniesienia własności nieruchomosci, później juz tylko sam czynsz do zarządcy. Przeniesienie własności mieliśmy 17 stycznia, do tego okresu faktura wystawiona była przez Budimex. Za okres 17-31 stycznia i pózniej juz za csly luty fakturę wystawił zarządca.
U mnie przeniesienie własności było dopiero 22 lutego a od zarządcy w systemie Mar-hal opłaty mam już naliczone od stycznia. Za cały luty również mam opłaty naliczone od zarządcy, plus od BX do dnia przeniesienia własności.
Jutro idę do BX to wyjaśnić. Tak mi poradziła Pani przez telefon.
Od zarządcy chyba faktur żadnych nie ma, tylko to co w systemie. Ale tam nie ma nawet informacji do kiedy należy wpłacać.
Myślałam ze będzie jakieś zebranie albo chociaż jakaś komunikacja objaśniajaca co i jak.
W każdym razie dziękuje za odpowiedz.
Jutro idę do BX to wyjaśnić. Tak mi poradziła Pani przez telefon.
Od zarządcy chyba faktur żadnych nie ma, tylko to co w systemie. Ale tam nie ma nawet informacji do kiedy należy wpłacać.
Myślałam ze będzie jakieś zebranie albo chociaż jakaś komunikacja objaśniajaca co i jak.
W każdym razie dziękuje za odpowiedz.
Od zarządcy, dostałam i fakturę tradycyjną pocztą, i e-mail i w systemie. Tylko w systemie mają chyba bałagan bo są zupełnie inne kwoty niż w tradycyjnej czy mailowej poczcie.
Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”