Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
slwk
Administrator

Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5

Postautor: slwk » 03 paź 2014, 11:37

Budimex Nieruchomości rozpoczął już sprzedaż mieszkań w kolejnym etapie inwestycji Avia, chodzi o osiedle Avia V. Do sprzedania są 272 mieszkania w dwóch budynkach wysokich na 7 pięter. Ceny mają zaczynać się od 4 500 zł, więc również nie jest źle :) Ktoś ma zamiar kupić tam mieszkanie? Termin realizacji przewidziano na III kwartał 2016 roku, więc chwilę trzeba będzie jeszcze zaczekać, ale cena nadal jest konkurencyjna.

Ralfin

Re: Budimex sprzedaje mieszkania w IV etapie osiedla: Avia 5

Postautor: Ralfin » 06 gru 2014, 0:38

Witam ja z żoną kupiliśmy tutaj właśnie mieszkanie :)

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 06 gru 2014, 1:08

To gratulacje w takim razie :) Faktycznie mieszkania mają oddawać w trzecim kwartale 2016 roku?

Ralfin

Postautor: Ralfin » 06 gru 2014, 1:25

Tak, a najpóźniej do lutego 2017 roku, natomiast ostateczny akt notarialny bodajże najpóźniej do kwietnia 2017r.

I dziękuję :)

valmont

Postautor: valmont » 04 lis 2015, 23:05

wierzę, że w październiku dostaniemy klucze do mieszkań mimo iż w umowie jest 28 luty 2017 aż...

we wszystkich przypadkach Budimex skończył budowle przed czasem, mam nadzieję że teraz też tak będzie

dudicom

Postautor: dudicom » 05 lis 2015, 20:23

valmont pisze:wierzę, że w październiku dostaniemy klucze do mieszkań mimo iż w umowie jest 28 luty 2017 aż...

we wszystkich przypadkach Budimex skończył budowle przed czasem, mam nadzieję że teraz też tak będzie

Też tak bym chciał, a na razie jest ok 2-3 miesięcy opóźnienia budowy....no i zima za pasem, więc warunki mogą nie sprzyjać nadrabianiu zaległości. Szkoda, ze nie ma jakiejś oficjalnej informacji co do aktualnego tempa prac i przyczyn opóźnienia. Jak transze trzeba było płacić to smsy były punktualnie ale jak jest opóźnienie to już informacji brak - uważam, że w dobrym tonie byłby krótki sms w którym była by informacja o opóźnieniu, o jego przyczynach oraz o przypuszczalnym terminie nadrobienia zaległości, no i oczywiście informacja, że dopóki zaległości nie zostaną nadrobione to nie trzeba płacić kolejnej transzy. No ale cóż, trzymajmy kciuki żeby wszystko było ok - zgodnie z harmonogramem, na wcześniejsze zakończenie budowy ja nie liczę, ale fajnie byłoby być miło zaskoczonym ;)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 06 lis 2015, 9:54

Też tak bym chciał, a na razie jest ok 2-3 miesięcy opóźnienia budowy....no i zima za pasem, więc warunki mogą nie sprzyjać nadrabianiu zaległości. Szkoda, ze nie ma jakiejś oficjalnej informacji co do aktualnego tempa prac i przyczyn opóźnienia. Jak transze trzeba było płacić to smsy były punktualnie ale jak jest opóźnienie to już informacji brak - uważam, że w dobrym tonie byłby krótki sms w którym była by informacja o opóźnieniu, o jego przyczynach oraz o przypuszczalnym terminie nadrobienia zaległości, no i oczywiście informacja, że dopóki zaległości nie zostaną nadrobione to nie trzeba płacić kolejnej transzy. No ale cóż, trzymajmy kciuki żeby wszystko było ok - zgodnie z harmonogramem, na wcześniejsze zakończenie budowy ja nie liczę, ale fajnie byłoby być miło zaskoczonym

1. masz prawo do informacji o przczynach opoznienia - wystarczy poprosic BDMX o takie oswiadczenie
2. masz prawo nie wplacac kolejnej transzy, a co za tym idzie - placic nizsza rate odsetkowa, dopoki nie zostanie osiagniety pozadany stan zaawansowania inwestycji (zgodnie z aktem notarialnym) - wystarczy napisac maila do obslugi klienta i zawrzec wszystkie nr umow (na komorke i miejscie parkingowe tez, zeby sie nie okazalo "ze nie wzieli tego pod uwage") i oni sie za kazdym razem zgodza jesli maja opoznienie.
3. dla nich to i tak nie ma znaczenia czy wyslesz transze czy nie, bo kasa idzie na powierniczy a powierniczy przesyla kase do dewelopera dopiero w momencie osiagniecia okreslonego poziomu prac.

nie spodziewalabym sie proaktywnosci z ich strony w tej sprawie, bo to nie lezy w ich interesie niestety (juz klienta maja).
pozdrawiam!

dudicom

Postautor: dudicom » 06 lis 2015, 21:23

karolina.j pisze:1. masz prawo do informacji o przczynach opoznienia - wystarczy poprosic BDMX o takie oswiadczenie
2. masz prawo nie wplacac kolejnej transzy, a co za tym idzie - placic nizsza rate odsetkowa, dopoki nie zostanie osiagniety pozadany stan zaawansowania inwestycji (zgodnie z aktem notarialnym) - wystarczy napisac maila do obslugi klienta i zawrzec wszystkie nr umow (na komorke i miejscie parkingowe tez, zeby sie nie okazalo "ze nie wzieli tego pod uwage") i oni sie za kazdym razem zgodza jesli maja opoznienie.
3. dla nich to i tak nie ma znaczenia czy wyslesz transze czy nie, bo kasa idzie na powierniczy a powierniczy przesyla kase do dewelopera dopiero w momencie osiagniecia okreslonego poziomu prac.

nie spodziewalabym sie proaktywnosci z ich strony w tej sprawie, bo to nie lezy w ich interesie niestety (juz klienta maja).
pozdrawiam!

Tak wiem o tym wszystkim o czym napisałaś @karolina.j
Chodzi o to, że tak jak napisałaś, "klienta już mają" i trzeba takie informacje od nich "wyciągać" a przecież jest ten portal klienta na którym wszystko regularnie powinno być publikowane. Oczywiście tak jak w Twoich punktach 1) i 2) - wiem o tym, i oczywiście mam już info oraz już dawno nie uruchomiłem kolejnej transzy. Jak przyjdzie czas na płacenie kolejnej transzy to mam dostać pisemna informacje o stanie zaawansowania inwestycji + prośbę o zapłatę kolejnej części ceny.

Ja miałem po prostu chyba pecha ;) ale moje maile na adres właśnie z portalu klienta gdzieś ginęły w przestworzach, dopiero później uzyskałem info, że mail (podany na portalu klienta, ten podany jako jedyny do kontaktu dla klientów jest jakiś niewłaściwy i że lepiej pisać na krakowski sekretariat). A co do tego ,że "proaktywnosć" w sprawie komunikacji z klientami nie leży w ich interesie to chyba bym polemizował :) Kraków to nie jest ogromne miasto, dużo ludzi się zna i wymienia opiniami - także o deweloperach i jakości ich usług, no i dotychczasowych klientów może odstraszyć od kupna np. kolejnego mieszkania jako inwestycji albo dla kogoś z rodziny.

Ale mniejsza z tym, cieszę się ze w końcu ktoś coś napisał na forum Avii 5 :) bo jakoś słabo z tym było...jedynie na kogo mozna liczyć to na moderatorów którzy zaraz po jakimś negatywnym wpisie ładują zdjecia z budowy z podpisem "wygląda że idzie całkiem nieźle" :) heheh
Pozdrawiam !

zagi

Postautor: zagi » 07 lis 2015, 0:36

Testem dla wiarygodności firmy będzie , czy oddadzą Orlińskiego 4 w terminie. te wszystkie % zaawansowania , panele klienta to sobie mozna wsadzić w .... litery. (wygląda że budowa idzie całkiem nieźle tak nawiasem mówiąc ;) )

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”