Wycinka krzaków i drzew przy skrzyżowaniu Bora-Komorowskiego x Stella-Sawickiego

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Arav

Wycinka krzaków i drzew przy skrzyżowaniu Bora-Komorowskiego x Stella-Sawickiego

Postautor: Arav » 29 gru 2019, 19:54

Orientuje się ktoś co to za wycinka krzaków i uporządkowanie terenu na działce dochodzącej do skrzyżowania Bora X Stella? Planują tam jakieś nowe inwestyje ??

iti

Re: Wycinka krzaków i drzew przy skrzyżowaniu Bora-Komorowskiego x Stella-Sawickiego

Postautor: iti » 30 gru 2019, 2:45

Pewnie chodzi o ten teren ze zdjęcia poniżej, też zwróciło moją uwagę, że go ostatnio wyczyścili. Z dużym prawdopodobieństwem jest to teren Politechniki Krakowskiej, która obok wybudowała parking, ale nie mam 100% pewności. Zresztą PK już porządkowała część swoich terenów po zachodniej stronie Stella-Sawickiego, na wysokości ul. Orlińskiego.

Obrazek

W każdym razie nie kojarzę żadnego postępowania o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla tego terenu, ale może faktycznie coś tam się dzieje. No i jeszcze nie wiem czy część tego terenu nie jest rezerwą terenową pod planowany Węzeł Mistrzejowicki.

Edyta.

Re: Wycinka krzaków i drzew przy skrzyżowaniu Bora-Komorowskiego x Stella-Sawickiego

Postautor: Edyta. » 30 gru 2019, 21:20

Dzień dobry, na skrawkach jak niżej trwa powiększanie parkingu i budynek usługowy
pozostałe tereny sa terenami prywatnymi, posiada je jeden z krakowskich deweloperów i będą tam bloki
Już w 2018 starał się o warunki zabudowy na "budowa zespołu zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z garażami podziemnymi, z instalacjami wewnętrznymi, infrastrukturą techniczną i układem drogowym, naziemnymi miejscami postojowym"
Taką odp mam z od Dzielnicy Czyżyny
Nie mogę załączyć zdj

Arav

Postautor: Arav » 01 sty 2020, 17:23

iti pisze: No i jeszcze nie wiem czy część tego terenu nie jest rezerwą terenową pod planowany Węzeł Mistrzejowicki.

tez mi sie wlasnie wydawalo ze chociaz jakis kawalek tego terenu jest "miejski" i trzymany wlasnie ze wzgledu na budowe tych planowaych estakad/bezkolizyjnych skretow Bora X Stella... ale patrzac po tym ze ten teren zostal caly jednakowo uprzatniety w ciagu tego samego dnia to sugeruje ze jednak mamy tam jednego wlasciciela i jeden plan dzialania....

Dagmara.L

Postautor: Dagmara.L » 01 sty 2020, 18:15

Ktoś wie, jaki deweloper może budować na tej działce bloki??

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”