Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
gucio

Re: Dni otwarte Budimexu na os. Avia 4 i promocja przy zakupie mieszkania

Postautor: gucio » 17 lis 2015, 2:01

A tak zeby nie denerwowac mieszkancow AVIA 4 to zobaczylem ze kolo Was Bedzie stal nie jeden ale dwa budynki AVIA 6 i AVIA 7 plus Jeszcze jak dojdzie do skutku ten okrąglak czyli okna na wsch i pd-wsch beda musialy miec zaluzje , niefajnie ...... :cry: :cry: :cry:

Obrazek

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 25 lis 2015, 23:59

Ciekawe w którym budynku? Ścianki działowe niestety z gipsu. Idealnie wykończone mieszkania, ale gdzieś tu był link do zdjęć na Faceboku, z usterkami. Identyczne mieszkania, a usterki epickie. Wszystko popękane, poobijane, krzywe, zardzewiałe. Tego należy bardzo dokładnie przypilnować przy odbiorze!

Nowy

Postautor: Nowy » 26 lis 2015, 10:46

Tak się zastanawiam czy tu tylko o hejt chodzi. Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu, to przeczytałbyś wątek o odbiorach technicznych, było tam sporo o mieszkaniach, jedni mieli zastrzeżenia, inni nie. Galerię na facebooku też pewnie większość osób widziało. A, i niczego zardzewiałego na tych fotach nie widziałem, więc jeśli masz coś nowego do powiedzenia, to pisz, a jak nie, to przemyśl to jeszcze raz, zanim zaczniesz stukać w klawiaturę :!:

usia

Postautor: usia » 26 lis 2015, 11:37

Co do tej galerii na FB, to tam są zdjęcia z różnych innych inwestycji w Krakowie i z tego co zauważyłam, AVIA nie odbiega bardzo jakością wykonania od innych. Można tam zauważyć mega fuszerki z innych osiedli, gdzie ceny były dużo wyższe ( np. osiedle FI, bloki przy ul. Kobierzyńskiej na przeciwko Tesco...)Polecam- może co niektórzy przestaną czepiać się AVII jaka to ona zła i niedobra, jak zobaczą wykonania innych bloków- nigdzie nie jest idealnie, chyba każdy się z tym liczył zwłaszcza za tak atrakcyjną cenę. Sama kupiłam od BDX mieszkanie i wiem o tym,że może być "wiele" poprawek.Coś, za coś :twisted:

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 28 lis 2015, 9:52

Deweloper bierze kasę i mieszkanie ma trzymać standard. Jeśli Budimex robi fuszerki jak na zdjęciach to ma bezwzględnie naprawić, aż nie będzie tak pięknie jak w katalogach. Nie ważne czy bierze 3000 czy 5000 czy 10000 za m2, to jego sprawa za ile sprzedaje, a nie problem kupującego. Tu nie ma żadnych kompromisów, sprzedaje taniej, bo zamiast kamienia daje zwykły tynk. Tak jak tynk, tak kamień oba mają być wykonane w całości poprawnie i tego należy bezwzględnie wymagać od Budimexu i każdego dewelopera na rynku. Jeśli ucieka od odpowiedzialności piętnować i pozbywać się takich firm z rynku.

Feelip

Postautor: Feelip » 29 lis 2015, 0:03

:shock: Co jest na tych zdjeciach? Moze ktos podpowiedziec? (nie wchodze na FB, starej daty jestem). Az sie boje normalnie..

Kto nie widzial jak wyglada "apartamentowiec" w trakcie wykonczeniowki, niech zyje w blogiej nieswiadomosci,spalo mu sie bedzie lepiej. Na koncu wszystko i tak bedzie wygladalo ok, a ryska na scianie czy ubity naroznik to zaden problem dla dewelopera ktory trzyma w garsci kase podwykonawcow na takie wlasnie przypadlosci.. jesli tylko nie pomieszaja nic w instalacjach, nie polacza kilku mieszkan w jedna (na Mysliwskiej chyba im sie przydarzylo :mrgreen: ale pewnosci nie mam, tak zeznawala znajoma) to bedzie super :mrgreen:

Nowy

Postautor: Nowy » 30 lis 2015, 1:48

Z tych zdjęć, to nie robiłbym jakiejś wielkiej sprawy, było na nich trochę niedoróbek i fuszerki, ale widać nie jest jest to zasada w mieszkaniach oddawanych przez Budimex w Czyżynach, bowiem w wątku o odbiorach nowych mieszkań w Avii 4 nie było jakichś wielkich skarg, no chyba, że coś przeoczyłem :) Ale wiadomo, że pecha ktoś zawsze może mieć ;)

jarko

Postautor: jarko » 25 gru 2015, 2:41

Ja mam jedną uwagę co do wykończenia bloku, a teraz moje przekonania się potwierdziły widząc co u mnie w bloku gdzie mieszkam zrobili. Nie podobają mi się zwykle białe klatki. Tracą to tandetą, niestety. Niby ładne wykończenia, drewniane tablice itp a obok zwykle białe ściany....

Tomi

Postautor: Tomi » 25 gru 2015, 11:34

Kolor to kwestia gustu. Ktoś np zamiast białego chciałby różowy a inny niebieski 8-)

D89

Postautor: D89 » 25 gru 2015, 13:36

A jaki by miały mieć kolor żeby być "niezwykłe"? Bo chyba w tym przedziale cenowym nie spodziewałeś się marmurów na podłodze i arrasów na ścianach?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”