Parking dla rowerów pod blokiem Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Parking dla rowerów pod blokiem Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: iti » 30 sty 2016, 21:13

Generalnie, to bardzo mi się podoba to, że deweloper pomyślał o tym, żeby zrobić parking dla rowerów pod nowym blokiem :) Na pewno coś takiego się przyda, też sporo jeżdżę na rowerze i podoba mi się takie rozwiązanie. Tylko mam tu pewien problem... W niewielu miejscach montuje się takie parkingi rowerowe, w których przypina się tylko przednie koło, a to z takiego powodu, jak widzicie poniżej :? Zdjęcie oczywiście pochodzi z Krakowa, z własnych zbiorów, więc nie jest to żadna egzotyka, sami też na pewno dobrze znacie takie widoki. Dzisiaj koła od rowerów odkręca się bardzo łatwo i takie są tego efekty. Nie chciałbym, żeby tak było też pod naszym blokiem... Jak myślicie :?:

Obrazek
Obrazek

wojtekf

Re: Parking dla rowerów pod blokiem Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: wojtekf » 30 sty 2016, 21:20

Wystarczy drugim łańcuchem przypiąć koło do ramy ;)

morth

Postautor: morth » 30 sty 2016, 21:38

iti

Postautor: iti » 30 sty 2016, 22:33

Wszystko spoko, tylko ile tego można ze sobą wozić :?: Do tej pory wystarczał mi tylko jeden solidny łańcuch, tu chyba średnio pomoże... Choć może akurat w tym przypadku da się też postawić na tym tylne koło i złapać je razem z ramą :idea: Wtedy straci się co najwyżej przednie koło ;)

Amis

Postautor: Amis » 04 lut 2016, 11:05

ja zapinam tylne koło plus łapie ramę i łańcuch i jest już dużo trudniej zawinąć rower, ale łatwiej wtedy przednie koło odpiąć :) - więc myślę ze zawsze można najechać tyłem na to i zapiąć, tylko jest troche więcej kombinowania.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”