Trzeci etap harmonogramu budowy
Re: Trzeci etap harmonogramu budowy
Ze względu na CTR Balice. Poczytaj: http://www.ulc.gov.pl/_download/wazne/u ... ki_pow.pdf
ATM pisze:Cooooooo ?:D:D nie wiedziałem
na pewno gdybym zdobył drona czy quadrocopter przez myśl by mi nie przeszło, że jest zakaz i traktowałbym to jako zabawke
![]()
Wydawało mi się, iż tylko spalinowe modele mają takie ograniczenia...
Gdyby taka elektryczna zabawka dostała się do silnika B737 to domyśl się co by się stało. W strefach CTR jest całkowity zakaz lotów wszelkich obiektów od powierzchni ziemi bez wcześniejszej zgody UCL chyba. Strefa taka mniej więcej obejmuje pół Krakowa. Jedynie Ruczaj, Kurdwanów, Prokocim i Borek Fałęcki są poza nią. Dodam, że nawet tak małe obiekty są doskonale widoczne na radarach. Może jak latają wśród bloków to niekoniecznie, ale już wyżej jak najbardziej.
Domyślam się, że taka mała elektryczna zabawka o zasięgu około 100 metrów nie osiągnie pułapu samolotu ;>
ale widzę, że siedzisz trochę w temacie 

Osiaga spokojnie 500m a na tyle lataja samoloty podchodzace do ladowania. Dobra ale zboczamy z tematu:)
No szkoda, że to tak wygląda, bo sam bym chętnie zobaczył to z góry, zwłaszcza jak realnie wygląda tam odległość budynku od Stella-Sawickiego, no ale trudno, teraz to już i tak niewiele zmienia
I faktycznie zboczyliśmy z tematu, więc temat zdjęć z góry zamknijmy 

tu można zobaczyć zdjęcia z poziomu -1
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... zualizacje

No proszę, jak się dobrze spisał nasz deweloper, sam w końcu udostępnił foty
Całkiem niezłe, zwłaszcza te robione z poziomu zero. Widać, że budowa idzie całkiem nieźle, ciekawe kiedy zaleją płytę. Swoją drogą, to może wrzucili dlatego, że dzisiaj mijał termin płatności 

iti mi pierwszy termin płatności wypada na 23 września
i wiem, że mojej znajomej też
więc chyba nie wszyscy mamy tak samo płatność transz 

Nam pierwszy termin płatności wypada dopiero na połowę października. Wszystko zależy o daty kiedy podpisywana była umowa deweloperska.
Blok pięknie rośnie
Blok pięknie rośnie

Ja miałam pierwszą transzę na 20 września, więc widać jednak jest to zależne od terminu podpisania umowy 

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”