Domofony w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
BraveHeartt

Domofony w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 1

Postautor: BraveHeartt » 26 mar 2016, 17:21

Witam.
Mam pytanie dotyczące domofonu. Wiecie może czy w naszym budynku będzie wideodomofon? I czy znacie może te domofony BPT jakie były zamontowane na Orlińskiego 4. Siedziałem przy domofonach jakiś czas temu ale to były domofony Laskomex'u i z doświadczenia wiem że są bardzo dobrze w użytku, a tych nie znam i nie wyglądają na jakieś dobre. Na dodatek na tym panelu nie widać by była możliwość wideodomofonu.

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt :)

iti

Re: Domofony w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 1

Postautor: iti » 26 mar 2016, 18:27

Raczej nie spodziewałbym się, że coś lepszego zamontuje Budimex w nowych mieszkaniach w tej inwestycji. Inna sprawa, że chyba to samo było montowane także na Osiedlu Avia. A pewnie już po skończeniu prac, nikt nie będzie od razu domofonów wymieniał... Szkoda, że deweloper nie umożliwia wprowadzenia lekkich zmian za dopłatą, takich jak na przykład założenie lepszego domofony, czy swojego własnego parapetu z czegoś innego niż PCV, no ale trudno, wiedzieliśmy co kupujemy :)

gucio

Postautor: gucio » 26 mar 2016, 19:57

Napisane jest chyba w umowie że będzie domofon z możliwością późniejszego dołożenia . ale to już na nasz koszt :-)

maks

Postautor: maks » 26 mar 2016, 22:56

Do czego służą te dwa guziki, jeden otwiera a drugi? ;)

Danielcyfra

Postautor: Danielcyfra » 26 mar 2016, 23:28

Drugi zamyka ;)

BraveHeartt

Postautor: BraveHeartt » 27 mar 2016, 0:24

Wszystko fajnie ale ta kaseta nie ma możliwości zamontowania kamerki powinien być inny panel. Wiem jak montowałem na innych budowach głównie Atalu to system był przygotowany pod wideo i można było potem po dopłacie zamontowanie wideo ale tu wygląda na to ze nie będzie takiej możliwości jeśli zamontują to samo co na Orlińskiego 4 :(
Te przyciski to jeden do otwierania klatki a drugi jak by była brama wjazdowa to żeby otworzyć bramę ale osiedle nie będzie ogrodzone wiec nie będzie działał przycisk :P

duda88

Postautor: duda88 » 27 mar 2016, 20:08

Na Avii montowane są takie ja na zdjęciu poniżej i z tego co mówią w biurze będzie możliwość założenie wideo- podglądu od samej furtki przy bramie głównej - podobno :?

Obrazek

Staś

Postautor: Staś » 28 mar 2016, 0:08

Pomysł z . uważam za kryptoreklamę, a samo urządzenie za zbędny klamot do zepsucia się - generator kosztów. Zwykły domofon wystarcza zupełnie i spełnia swoją rolę. Jestem na nie.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”