Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kala

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Postautor: Kala » 24 maja 2016, 20:58

gdzie można sprawdzić jaki model okien został zamontowany w mieszkaniu?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 24 maja 2016, 21:23

@Kala sprawdź na stronie producenta :) firma Komsta

Awatar użytkownika
zwirooo

Postautor: zwirooo » 30 maja 2016, 13:06

@iti tak z ciekawości ile minęło czasu od zakończenia budowy przez budimex a momentem kiedy deweloper zaczął zapraszać mieszkańców po odbiór mieszkań? pozdrowienia z bloku 06

iti

Postautor: iti » 30 maja 2016, 13:37

Z tego co pamiętam, to z końcem poprzedniego roku "oficjalnie skończyli" budowę, choć było jeszcze trochę doróbek do zrobienia, a pod koniec marca (po 20.03) ruszyły odbiory. Pierwszy odbiór chyba każdy miał przed tym terminem, podawanym przez Budimex w umowach i portalu klienta. Inwestycja Orlińskiego 6 jest jednak większa od Orlińskiego 4, czyli pewnie też odbiory będą musiały potrwać trochę dłużej, chyba że zwiększą stan osobowy i liczbę ekip odbiorowych. W każdym razie trzeba pewnie liczyć się z tym, że ruszą z tym miesiąc albo półtora miesiąca przed datą, którą podają, jako termin ukończenia odbiorów nowych mieszkań :idea:

maks

Postautor: maks » 30 maja 2016, 15:21

Komuś poprawili nieszczęsne sufity?

julitta

Postautor: julitta » 30 maja 2016, 21:29

.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 7:38 przez julitta, łącznie zmieniany 1 raz.

maks

Postautor: maks » 30 maja 2016, 23:11

Możesz napisać do mnie prywatną wiadomość, z prawej "Kontaktowanie".

maniekmal

Postautor: maniekmal » 30 maja 2016, 23:29

ciekawe w jaki sposób będą prostować te sufity
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 15:27 przez maniekmal, łącznie zmieniany 1 raz.

Gatha

Postautor: Gatha » 01 cze 2016, 12:34

Z tego co mi wiadomo w przypadku dużych nierówności (od 2,5 wzwyż) nikomu nie naprawili, tylko się "dogadywali" na rekompensatę w zamian za odstąpienie od tej usterki.

gucio

Postautor: gucio » 02 cze 2016, 2:10

ZASLYSZANE ....

Ło jo joj! Co się tam dzieje na tych Czyżynach...
Miałem nieprzyjemność odpierać mieszkanie na Orlińskiego. Nie zagłębiając się w standardowe usterki typu porysowane szyby, przeciwspadek na balkonie, obróbki i silikony do kosza, rysy na balustradzie, niechlujnie zatarta wylewka, tynki masakra, rysy na silce i multigipsie, uwalone gniazdka i wiele wiele innych (coś około 20 różnego typu usterek), oraz przykłady kreatywności budowlańców (instalatorzy masakra!) napiszę tylko, że różnica w wysokości mieszkania była prawie 4 cm. Tak, cm. Ciekawy jestem jak będa tą usterkę "naprawiać".
Różne rzeczy widziałem i różne cuda w życiu odbierałem (w tym kilka nieprawdopodobnych dzieł Murapolu który do tej pory był moim faworytem w odwalaniu deweloperskiej fuszery), ale to było coś wprawiło mnie w osłupienie.
PS. Oferowali lokatorowi dla którego robiłem odbiór kilka litrów farby, płyty gipsowe, szpachlę i coś tam jeszcze gratis. Ha ha niezłe jaja Z tego co podpytałem to takich mieszkań było/jest podobno conajmniej kilka. Ma ktoś podobne doświadczenia? Część ludzi (również podobno) się złamała (wynajmy, kredyty) i wzięła tą darmową farbę i szpachle po kolejnym podejściu do obdioru.
PS2. Budimex powinien chyba przyjżeć sie swoim podwykonawcom i nadzorowi.
tobi1992

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”