Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie
Re: Czynsz za nowe mieszkania w bloku Orlińskiego 4 w Krakowie
Dostał już ktoś Was decyzję o wysokości opłat od zarządcy?
Dostałam list z Budimexu z wysokością czynszu za 4 dni z kwietnia. Rozliczenie czynszu jest wyszczególnione w rozliczeniu klienta widocznym po zalogowaniu się na stronie Budimexu
hejka,
tak dzisiaj dostałam: zawiadomienie o wysokości opłat
zaliczka na koszty zarządzania nieruchomoscia wspólną : 3,17 * pow mieszkania: koszmarnie wysokie
i mam prawie 500zł czynszu!!!!! za miesiac!
TRZEBA TO ZMIENIĆ JAK SZYBKO SIĘ BĘDZIE DAŁO!!!!!!
tak dzisiaj dostałam: zawiadomienie o wysokości opłat
zaliczka na koszty zarządzania nieruchomoscia wspólną : 3,17 * pow mieszkania: koszmarnie wysokie
i mam prawie 500zł czynszu!!!!! za miesiac!
TRZEBA TO ZMIENIĆ JAK SZYBKO SIĘ BĘDZIE DAŁO!!!!!!
Za mieszkanie 53 m2, dwie osoby 569zl. Zdecydowanie trzeba zmiany.
wojtekf pisze:Za mieszkanie 53 m2, dwie osoby 569zl. Zdecydowanie trzeba zmiany.
Pocztą to dostaliście? Bo ja w panelu Bx nie widzę nic, ciekawe ile mi wyjdzie przy ponad 60m + parking i schowek

Informacje dostaliśmy na maila ale nie od budimexu ale od promosu (Lech Zaborszczyk).
Na pewno zmiany są nieuniknione.. niektóre koszty odpadną same (np. kontener) ale są i takie, które jak sądzę zmienimy po głębszej analizie (wsparcie techniczne, firma ochroniarska, itp.).
Na razie musi większość podpisać akty byśmy stali się większościowym "udziałowcem" i na spokojnie sobie to wyprostujemy
w kupie siła !
Pasiek, miejsce postojowe to 10zł/miesiąc + ok. 620zł czynsz jak dla Ciebie
Na pewno zmiany są nieuniknione.. niektóre koszty odpadną same (np. kontener) ale są i takie, które jak sądzę zmienimy po głębszej analizie (wsparcie techniczne, firma ochroniarska, itp.).
Na razie musi większość podpisać akty byśmy stali się większościowym "udziałowcem" i na spokojnie sobie to wyprostujemy

Pasiek, miejsce postojowe to 10zł/miesiąc + ok. 620zł czynsz jak dla Ciebie

Do mnie przyszedł list z Budimexu z wysokością czynszu za 4 dni kwietnia. Przy 47 metrach za te 4 dni wyszło mi 57 złotych! Za maj jeszcze nic nie dostałam. Ale po tym co piszecie już się boję. Ceny są koszmarnie wysokie i koniecznie trzeba coś z tym zrobić. Co do panelu klienta na stronie Budimexu to znalazłam tą pierwszą wpłatę w rozliczeniu klienta w kosztach użytkowania mieszkania. Widzę, że co mieszkanie to inna polityka.
co prawda to prawda zalicza jest wysoka
ale
w poprzedim miejscu zamieszkania zarzadca pobierao 0,48gr
ale nie bylo wliczone w to sprzatanie, pomoc techniczna i pewnie inne rzeczy o ktorych nie wiem
i robily to firmy zewnetrzne, jak przychodzilo co do czego to nie bylo winnych
Tu przynajmniej zajmuje sie tym wszystkim jedna firma i jak by co nie bedzie zwalania wininy na innych
ale
w poprzedim miejscu zamieszkania zarzadca pobierao 0,48gr
ale nie bylo wliczone w to sprzatanie, pomoc techniczna i pewnie inne rzeczy o ktorych nie wiem
i robily to firmy zewnetrzne, jak przychodzilo co do czego to nie bylo winnych
Tu przynajmniej zajmuje sie tym wszystkim jedna firma i jak by co nie bedzie zwalania wininy na innych
widziałem rozliczenie tych 3,17zl i powiem tak nie jest źle, zarządca za swoja prace dostaje 0,4zł +0,04zl za materiały biurowe i 0,05 za materiały eksploatacyjne, wiec wychodzi 0,49zł, reszta z kwoty 3,17zł jest przeznaczona na konserwacje, media dla części wspólnej, ubezpieczenie, utrzymanie czystości, przeglądy techniczne, ochronę, czyli jest w to wliczony fundusz eksploatacyjny, tak to się nazywało w poprzednim miejscu zamieszkania
nie wydaje mi się żebyśmy znaleźli w Krakowie zarządce który będzie miał serwis sprzątający i techniczny, a będzie pobierał mniejsza stawkę niż 0,49zl za metr
nie wydaje mi się żebyśmy znaleźli w Krakowie zarządce który będzie miał serwis sprzątający i techniczny, a będzie pobierał mniejsza stawkę niż 0,49zl za metr
Na razie mamy gwarancję ceny na dwa lata.. Zobaczymy co będzie później 

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”