Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Tomek.S

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Postautor: Tomek.S » 13 cze 2016, 14:57

To jak w takim razie mam się cieszyć jeżeli odbiorę mieszkanie w maju?:) 31.03 jest ostatecznym terminem i po przekroczeniu go budimex będzie płacił kary. Wątpię żeby tak się stało tak samo jak wątpię w to że tak poważna firma będzie na ,,wariackich papierach'' oddawać mieszkania setkom osób w ostatnich tygodniach :) W każdym bądź razie pesymistom radze troszkę pozytywniej podejść do sprawy, a tym którzy wprowadzają zamieszanie i nigdy nic się nie podoba o przemyślenie swojej postawy :)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 13 cze 2016, 15:48

Ja osobiście nie jestem pesymistką, po prostu wysuwam wnioski na podstawie tego co się dzieje z O4 obecnie. Zaczęli odbiory na 3-4 tygodnie przed ich ostatecznym terminem z aktu notarialnego. Zakładając, że mamy większy blok - niech się rozpoczną w styczniu/lutym (po zakończeniu budowy potrzebują 2-3 mcy na pozwolenia na użytkowanie). W zimie mają tempo odbiorów 5-6 mieszkań/dzień. Jeżeli nam zrobią krzywe sufity jak na O4 - to jak sam BDMX mówił - nie mają 30 dni na naprawę usterki a 90.
Ja bym się chciała WPROWADZIĆ w maju a nie odbierać mieszkanie i uważam to za realistyczny termin, nie pesymistyczny. Oczywiście jeśli będzie szybciej - tym lepiej.

jaro

Postautor: jaro » 13 cze 2016, 19:44

Jakąś godzinę temu przejeżdżałem koło naszego bloku. Od strony zachodniej rusztowania już są ściągnięte i widać elewację :)

Tomek.S

Postautor: Tomek.S » 13 cze 2016, 19:47

Nie można zakładać że skoro w jednym budynku były ,,krzywe sufity'' to teraz w każdym z kolejnych bloków coś będzie nie tak :) Przypominam że Budimex to nie firma podwórkowa, a wpadki czy też błędy zdarzają się najlepszym (myślę że wyciągają wnioski). Wiadomo też, że dla firmy im wcześniej oddadzą mieszkania tym prędzej będą mogli się skupić na kolejnych budowach...

Tomek.S

Postautor: Tomek.S » 13 cze 2016, 19:48

jaro nie zrobiłeś może jakichś zdjęć? :D :D

jaro

Postautor: jaro » 13 cze 2016, 19:53

@Tomek.S: niestety nie :(

fikumiku

Postautor: fikumiku » 13 cze 2016, 21:51

Stan na 11/06/2016.

Obrazek

Tomek.S

Postautor: Tomek.S » 13 cze 2016, 21:56

fikumiku, piękna sprawa :)

jaro

Postautor: jaro » 14 cze 2016, 8:32

Jak byłem wczoraj to rusztowanie było z całej ściany już ściągnięte. Tak czy inaczej miło się patrzy :)

usia

Postautor: usia » 14 cze 2016, 9:51

Nareszcie coś się zmienia i blok zaczyna nabierać wyglądu :D co do odbiorów, to z pewnego źródła wiem, ze wszytsko idzie sprawnie i bdx nie widzi powodów, żeby przeciagać odbiory. Generalnie teraz będą chcieli pozbyć się jak najszybciej bloków i oddać mieszkańcom :) Koniec budowy jest 8 października. Po otrzymaniu wszystkich zezwoleń- ok 2-3 miesiące zaczniemy odbiory. Wersja optymistyczna koniec grudnia ;) patrząc realnie-myślę, że ruszymy od stycznia. Bedzie równolegle pracowało najprawdopodobniej 3 ekipy, tak by jak najwiecej mieszkań odbierać w jeden dzień. Wiadomo- jak będą usterki to sie wszytsko przeciągnie. Termin ostateczny odbioru kluczy to 31 marca, a przeniesienia własności 31 maj 8-)

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”